Syyrialainen perhe saa kotiin Habitat for Humanityn kautta

Sue Huffman HABITAT FOR HUMANITY, 11. maaliskuuta 2022.

Lähetetty kuva Elen Sekali ja hänen tyttärensä Jaweel ja Jwanna ovat uudessa kodissa Habitat for Humanityn ansiosta.

LETHBRIDGEN HERALDtbusch@lethbridgeherald.com

Vuosi sitten tässä kuussa Elen Sekali sai kirjeen, joka muutti hänen perheensä tulevaisuuden. Hämmästyneenä hän luki, että hänen hakemuksensa Habitat for Humanity Lethbridgen kumppaniperheeksi oli hyväksytty. Vuoden 2021 rakennuksesta Garryn asemalla länsipuolella tulisi koti hänelle ja hänen kahdelle nuorelle tyttärelleen. Vaikka kumppaniperheiden on tehtävä 500 tuntia hikoilua (vapaaehtoistyötä ja rakennustyötä), kuukausittainen asuntolainan maksu olisi pienempi kuin hänen vuokransa. Viimeisten yhdeksän vuoden haasteiden jälkeen Elen ei voinut kuvitella saavansa tätä mahdollisuutta. He olisivat turvassa; he voisivat mennä eteenpäin!
Terroristit karkoittivat Elenin ja hänen miehensä Majdin ensimmäisen kerran kotoaan Syyriassa vuonna 2012. Heillä oli aikaa kerätä vain muutamia henkilökohtaisia ​​asioita ennen kuin rakennus räjäytettiin. Vaikka he olivat alun perin hakeneet maahanmuuttoa Kanadaan vuonna 2008, he toivoivat, että asiat järjestyisivät Syyriassa. Koska heillä molemmilla oli hyvä työpaikka, Elen lukion opettajana ja Majd pankinjohtajana, päätettiin jäädä Syyriaan perheen ja ystävien lähelle. Seuraavien neljän vuoden aikana heidän piti kuitenkin muuttaa useita kertoja. Jokainen liike oli harjoitus alusta. Tarkka-ampujien ja säännöllisten pommitusten pelko ei ollut se tulevaisuus, jota he halusivat tyttärilleen. He hakivat jälleen Kanadaan, ja vuoden 2015 lopussa ne hyväksyttiin. Lähtiessään Syyriasta toukokuussa 2016 he asuivat Libanonin hotellihuoneessa kuusi kuukautta. Yhdellä sängyllä se oli ahdas, mutta ainakin heillä oli sähkö ja vesi. He olivat helpottuneita lähteessään Kanadaan, ja marraskuussa 2016 he saapuivat mennoniittien keskuskomitean tukemana Albertaan. Kahden viikon jälkeen heidän sponsoriperheensä kanssa Milk Riverissä päätettiin, että Lethbridgessä oli enemmän mahdollisuuksia. Nelihenkinen perhe muutti rivitaloon Henderson Laken alueella. Heidän tyttärensä Jaweel ja Jwanna olivat 8- ja 3-vuotiaita.
Kun he saapuivat, heillä ei ollut perhettä tai ystäviä Lethbridgessä. Yhteydet muihin uusiin kanadalaisiin ja paikallisiin asukkaisiin auttoivat siirtymään uuteen maahan, uuteen kulttuuriin. Sekä Elen että Majd löysivät työpaikan ja heidän tyttärensä nauttivat koulusta. Kanadan tarjoamat mahdollisuudet ylittivät vain heidän tunteensa turvallisesta kodistaan. He olivat alkaneet harkita asunnon ostamista pandemian iskiessä. Sitten koko perhe sairastui COVIDiin lokakuussa 2020, ja vaikka kaikki olivat aluksi toipumassa, Majd kääntyi huonompaan suuntaan. Traagisesti hän kuoli kahden viikon sairaalassa olon jälkeen 41-vuotiaana. Elen oli yksin, uudessa maassa, kahden nuoren tyttären kanssa; Paluu Syyriaan ei ollut vaihtoehto.
Hän oli ATB:n neuvonantaja, joka ehdotti, että hän hakee Habitat-kumppaniperheeksi. Neuvonantajan rohkaisun sekä työnantajansa ja ystäviensä tukikirjeiden johdosta Elen jätti hakemuspaketin tammikuussa 2021. Seurasi haastattelu ja kotikäynti; helmikuun loppuun mennessä hän sai hyväksymiskirjeensä. Hänen ja Majdin perheelleen haaveilema unelma oli tulossa todeksi. “Olin hämmästynyt, kun luin kirjeen – se on meille erittäin suuri hyppy”. Seuraavat kuusi kuukautta olivat jännittäviä, mutta samalla stressaavia. Hän nautti lattian, kaappien ja maalin poimimisesta, mutta kokopäivätyötä ja kotityötä yksinhuoltajana oli vaikea yhdistää. Eräänä viikonloppuna heinäkuussa hän oli hämmentynyt löytääkseen ATB:n vapaaehtoisten ryhmän, joka viimeisteli kaiken pääkerroksen maalauksen. Habitatin hallituksen jäsenet ja muut Elenin ystävät auttoivat viimeistelytöissä ja maisemointityössä, jolloin talo valmistui elokuun lopussa, juuri sopivasti tyttöjen aloittaessa uudessa koulussa.
Habitat for Humanity Lethbridge rakentaa yhden talon vuodessa pätevälle perheelle. Monien paikallisten yritysten anteliaisuuden ja vahvan vapaaehtoisjoukon ansiosta talonrakennuskustannukset ovat normaalia pienemmät. Asuntolainan maksaa Habitat Lethbridge perinteisen pankin sijaan nolla prosentin korolla. Lethbridgen yhteisö todella kokoontui Elenin ja hänen tyttäriensä taakse; hän on ikuisesti kiitollinen.
Ikään kuin hän ei olisi hoitanut tarpeeksi vuosi sitten, hän valmistautui kirjoittamaan Kanadan kansalaisuuskoetta toukokuussa. Päättänyt toteuttaa unelman, joka hänellä ja Majdilla oli muuttaessaan Kanadaan, Elenistä tuli Kanadan kansalainen lokakuussa 2021, ja hän luki valan virtuaaliseremoniassa uuden kotinsa olohuoneesta. Jaweel ja Jwanna tukivat ylpeänä äitiään tässä ikimuistoisessa tilaisuudessa.
Jos sinä tai joku tuntemasi henkilö voisi olla kelvollinen kumppaniperheeksi Habitat of Humanity Lethbridgen kanssa, käy heidän verkkosivustollaan lethbridgehabitatforhumanity@gmail.com tai soita toimistoon saadaksesi lisätietoja numerosta 403-327-6612.

Leave a Comment