Ukrainalaiset opiskelijat lähettävät taidetta Newtownin kouluun vaihdossa “inhimillisyydestä”

NEWTOOWN – Ukrainan konfliktin kärjistyessä Liman St. Rose -koulun ainutlaatuinen taidenäyttely, jossa on esillä ukrainalaisten opiskelijoiden töitä, on toiminut tärkeänä keskustelunaiheena koulun oppilaiden kesken esikoulusta kahdeksanteen luokkaan.

“Se inhimillistää nämä lapset lapsillemme”, sanoi Meagan Ferriter, taiteen opettaja St. Rosesta. ”Yhtäkkiä se ei ole vain joku ukrainalainen lapsi, vaan se lapsi, joka teki sienimaalauksen, ja mielestäni se on avain tulevaisuuteen, joka rohkaisee kaikkia opiskelemaan ulkomaille ja opiskelijavaihtoon, jotta ihmiset solmivat ystävyyssuhteita pienestä pitäen ja sitten se auttaa heitä ymmärtämään, että kaikki ihmiset ovat enemmän samanlaisia ​​kuin erilaisia.”

Ferriter, joka on suorittanut maisterin tutkinnon Eurooppa-tutkimuksessa Stanfordin yliopistosta ja viettänyt vuosia Venäjällä opiskellessaan ulkomailla korkeakoulussa ja myöhemmin Fulbright-stipendiaattina orpokodeissa, kertoi työskennellessään Avonissa toimivan Fermata Arts Foundationin kanssa helpottaakseen taidevaihtoa opiskelijoiden kanssa. Ukrainan Kryvyi Rih Cityssä.

St. Roselle lähetetyn teoksen ovat tuottaneet 5–16-vuotiaat opiskelijat ennen Venäjän hyökkäystä, ja se on nyt esillä koulun aulassa, mikä auttaa ankkuroimaan energisiä keskusteluja Ferriterin ja hänen esikouluikäistensa oppilaiden välillä. kahdeksalle luokalle.

“Monet kertaa he ymmärtävät, että Venäjä on tullut ja hyökännyt Ukrainaan, ja sitten yritän laittaa heille kontekstiin, että opiskelijoilla, jotka loivat tämän teoksen loka-marraskuussa, ei ole nyt koulua”, hän sanoi. “Monet heistä ovat evakuoituneet ja paenneet Puolaan, ja puhumme paljon siitä, mitä se voisi olla heille.”

Fermata Arts järjestää taidevaihtoa Uuden-Englannin kaupunkien ja Neuvostoliiton jälkeisten maiden kaupunkien välillä yleisenä tavoitteenaan “auttaa rauhan säilyttämisessä keskinäisen kunnioituksen, ymmärryksen ja yhteistyön avulla”, säätiön verkkosivuston mukaan.


Ferriter kertoo nuorempien oppilaidensa tietävän hänen kokemuksistaan ​​Venäjällä ja että hänellä on ystäviä, jotka asuvat maassa. Henkilökohtainen konteksti, joka auttaa heitä ymmärtämään eron Venäjän kansan ja Venäjän hallituksen välillä.

“Rakastan tapaa, jolla he reagoivat siihen, koska on melkein kuin näkisit hehkulampun sammuvan, he sanovat: ‘No se on totta, emme halua demonisoida koko maata vain yhden henkilön käytöksen takia'” Ferriter sanoi.

Konfliktien vallitessa uutiskiertoa, taideopettaja on havainnut, että kaikki hänen oppilaansa ovat innokkaita käsittelemään vaikeita aiheita, ja jotkut ovat esittäneet kysymyksiä, kuten “Kuinka monta ihmistä on kuollut? tai “onko lapsia, jotka ovat kuolleet?”

Leave a Comment