Urheiluaivotärähdyksen asiantuntija, joka erosi plagiointisyytteiden vuoksi, syytettynä useamman artikkelin kopioimisesta | Plagiointi

Neurologia, joka erosi maailmanlaajuisesta aivotärähdysjärjestöstä lääketieteellisen lehden pääkirjoituksen plagiointisyytösten vuoksi, on syytetty muiden artikkeleiden materiaalin kopioimisesta ilman tekijää.

Tohtori Paul McCrory, joka vuonna 2016 kuvaili NFL-pelaajien aivotärähdystä “ylipaisuneeksi” ja on neuvonut AFL:ää asiassa, erosi Concussion in Sport Groupin (CSIG) puheenjohtajasta tällä viikolla sen jälkeen, kun British Journal of Sports Medicine peruutti vuoden 2005 pääkirjoituksen. , vedoten professori Steve Haaken työn “laittomaan ja puolustettavaan tekijänoikeusrikkomukseen”.

CSIG saa rahoitusta huippuurheiluelimistä, mukaan lukien Kansainvälinen olympiakomitea ja FIFA.

McCrory toimi British Journal of Sports Medicine -lehden päätoimittajana pääkirjoituksensa julkaisun aikaan.

Hänet lainattiin Retraction Watch -sivustolla 4. maaliskuuta sanoneen, että hän oli pyytänyt paperin peruuttamista huomattuaan, että keskeneräinen ja viittaamaton luonnos oli vahingossa ladattu.

“Ei lopullinen versio, ja koska luonnos oli epätäydellinen, siinä ei asianmukaisesti lainattu professori Haaken alkuperäistä ja erinomaista työtä”, McCrory kertoi Retraction Watchille.

“Tämä oli täysin minun virheeni, jota en tuolloin havainnut, ja pyydän anteeksi.

“Olen poistamassa viittauksia eri online-käsikirjoitustietokantoja käsittelevään artikkeliin. Tarkistan myös uudelleen koko tuolloin ladattujen alkulämmittelyartikkelien sarjan nähdäkseni, olenko tehnyt saman virheen muissa latausprosessin artikkeleissa.”

McCrory, Melbournessa sijaitsevan arvostetun Floreyn lääketieteellisen tutkimuksen instituutin kunniajäsen, on tiettävästi pyytänyt toisen artikkelin poistamista samasta lehdestä. Häntä lainattiin Retraction Watchissa ja myönsi samanlaisen virheen tapahtuneen.

Hän sanoi: “Virheet eivät olleet tahallisia tai tahallisia, mutta vaativat kuitenkin hyvitystä, koska julkaistu on plagiointia. Pyydän vielä kerran anteeksi virhettäni.”

Väitetään, että noin puolet artikkelista kopioitiin artikkelista, jonka Haake kirjoitti vuonna 2000 Physics Todaylle.

McCrory on myös tiettävästi pyytänyt neuvoa lehdeltä siitä, pitäisikö kolmas artikkeli peruuttaa.

Häntä lainattiin Retraction Watchissa sanomalla: “Tämä [article] on oikeat viittaukset mukaan lukien tekijöiden lähdemateriaali ja uutisartikkeli, josta teksti on peräisin, mutta ladonta ei ollut sisällyttänyt lainausmerkkejä tekstiin eikä lisännyt viittauksia tekstiin oikein.”

Hän ei ole vastannut Guardian Australian kommenttipyyntöihin.

McCroryn aiempien artikkelien analyysi

Dataanalyytikko Nick Brown, joka on sidoksissa Linnaeus-yliopistoon Ruotsissa ja arvioi tieteellisiä artikkeleita virheiden varalta, kertoi Guardian Australialle, että hänen tekemänsä analyysin perusteella hän uskoi, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun McCrory saattaa plagioida työtä.

Brown on tutkinut 10 muuta McCroryn vuodesta 2002 eteenpäin julkaistua teosta, jotka näyttävät sisältävän merkittäviä määriä plagioitua työtä ilman tekijää. Näitä ovat McCroryn artikkelit aivotärähdyksestä. McCrory ei vastannut Guardian Australian kysymyksiin Brownin analyysistä.

McCrory neuvoo tällä hetkellä AFL:ää sen aivotärähdyspolitiikoissa. AFL ei vastannut Guardian Australian pyyntöön kommentoida, koskivatko plagiointisyytökset heitä vai johtaisivatko heidän sidossuhteensa tarkasteluun.

McCrory on aiemmin väittänyt, että aivotärähdys NRL:ssä oli “ylipaisutettu”. Hänen työskennellessään CSIG:ssä organisaatio kehitti Sport Concussion Assessment Tool -työkalun, jota käytetään päävammaisten urheilijoiden arvioimiseen.

Päävammat ovat kasvava huolenaihe urheilussa, sillä Australian Sports Brain Bankin uraauurtava tutkimus aivotärähdyksen pitkäaikaisista seurauksista löysi helmikuussa kroonisen traumaattisen enkefalopatian (CTE) aivoissa yli puolella luovuttajaryhmästä, mukaan lukien kolme. alle 35-vuotias.

McCrory on johtava kirjoittaja 2.–5. kansainvälisessä konsensuslausunnossa aivotärähdyksestä urheilussa.

Luennossaan, jonka hän piti Florey Institutelle vuonna 2016 aiheesta ”Media, myytit ja lääketiede”, McCrory sanoi, että ”kaikki Yhdysvalloista saamasi käsimatkatavarat” aivotärähdyksen vaaroista eivät olleet läheskään niin vakavia kuin Jotkut raportit olivat saaneet yleisön uskomaan. Hän sanoi median syyllistyneen monimutkaisen aiheen “liian yksinkertaistamiseen”.

Dr. Chris Nowinski on toimitusjohtaja ja perustaja Concussion Legacy Foundation, joka tukee aivotärähdyksistä ja traumaattisista aivovammoista kärsiviä urheilijoita. Säätiön verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa Nowinski väittää, että McCrory tulkitsi väärin Bostonin yliopiston aivovammatutkimuksen ja esitti vastaavasti väärin 2016 Florey Institute -luentonsa aikana.

Luennolla McCrory sanoi Bostonin yliopiston tutkijat löysivät noin 4 % eläkkeellä olevista urheilijoista saa CTE:n.

“Toinen tapa tarkastella sitä on, että 96% urheilijoista ei ymmärrä sitä”, McCrory sanoi. “Mutta jos lukee tiedotusvälineitä, erityisesti Yhdysvalloista, saat hyvin erilaisen näkökulman.”

Mutta Nowinski väittää, että se antaa väärän kuvan Bostonin yliopiston tutkimuksen löytämästä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin CTE:n esiintyvyyttä kuolleilla amerikkalaisen jalkapallon ammattilaispelaajilla, jotka kuolivat helmikuun 2008 ja kesäkuun 2010 välisenä aikana, ja 321 tunnetusta pelaajakuolemasta 12:n aivot tutkittiin post mortem -tutkimuksessa. Kaikilla 12:lla oli todisteita CTE:stä, mikä viittaa siihen, että arvioitu elinikäinen esiintyvyys on vähintään 3,7 prosenttia.

NFL-joukkueet New York Giants ja Washington kohtaavat tammikuussa. Valokuva: Robert Deutsch/USA Today Sports

Mutta tutkimuksen kirjoittajat kirjoittivat myös, että tämä oli varovainen arvio, koska vain pieni näyte kuolleiden pelaajien aivoista oli tutkittu. Koska kaikilla tutkituilla oli näyttöä CTE:stä, se viittaa siihen, että CTE on vakava kansanterveysongelma, kirjoittajat kirjoittivat.

Nowinski uskoo, että McCrory myös tulkitsi Bostonin yliopiston tutkimuksen väärin vuoden 2013 julkaisussa, jossa hän kirjoitti, että jos tutkitut 12 aivoja edustavat kaikkia NFL:n CTE-tapauksia koskaan, “esiintyvyysaste olisi alle 0,01 prosenttia”.

McCrory ei vastannut kysymyksiin Nowinskin väitteistä.

Yhdysvaltain aivotärähdyksen asiantuntija sanoo, että vetäytyminen herättää huolta

Nowinski kertoi Guardian Australialle: “McCrory on johtava kirjoittaja yhdelle vaikutusvaltaisimmista yhteisymmärrysohjeista, jonka avulla maailmanlaajuiset aivotärähdyksen ja CTE:n ehkäisy- ja poliittiset toimet rakentuvat, ja on tärkeää, että nämä ohjeet kuvastavat parasta tiedettä.

“Kun tutkijalla on useita artikkeleita peruttu viikon aikana, se herättää huolta kaikista hänen julkaisuistaan. Odotan innolla, kuinka Florey ja muut instituutiot, joiden kanssa hän on työskennellyt, aikovat käsitellä paljastuksia.

“Lainatakseni Paul McCrorya plagioinnista, “luottamuksen hinta on ikuinen valppaus” ja “mitä korkeammalle akateemisten instituutioiden rasvaista napaa kiipeää, sitä suurempi on pudotus, kun asiat muuttuvat päärynän muotoisiksi”.

Florey-instituutin tiedottaja sanoi, että Florey “kohtelee kaikkia tieteellistä rehellisyyttä koskevia asioita äärimmäisen vakavasti ja sovellettavien sääntöjen ja määräysten mukaisesti”.

Melbournen yliopiston tiedottaja, joka on myös sidoksissa McCroryyn, sanoi, että yliopisto “tarkistaa parhaillaan olosuhteita ja määrittää seuraavat vaiheet”.

“Melbournen yliopisto ylläpitää tutkimuksen eheyden ja kurinalaisuuden korkeinta tasoa”, tiedottaja sanoi.

Tohtori Deborah Apthorp, kognitiivinen neurotieteilijä, sanoi, että plagiointisyytökset olivat huolestuttavia ja että tutkijoiden on oltava tilivelvollisia, koska heitä rahoitettiin usein yleisön hyödyksi tehtävien tutkimusten tekemiseen.

Leave a Comment