Anna Canzano: Oregonin terveysviranomaisen lääkäri omistaa virheet, puhuu eteenpäin COVID-19-naamioinnista ja politiikasta

Oregon ja Washington ovat päättämässä COVID-19-naamarimandaatin. Käytätkö jatkossakin sellaista? Ja mitä tohtori Paul Cieslak Oregonin terveysviranomaisesta myöntää olleen virhe, joka koski osavaltion koronaviruksen käsittelyä hänen keskustelussaan Anna Canzanon kanssa tuossa Expert Showssa?

KATSO HAASTATTELU

Canzano kysyi tohtori Cieslakilta, onko hän katunut rooliaan pandemian aikana, hänen mielestään nyt olisi pitänyt tehdä toisin.

“Suurin virhe, jonka tein, oli se, etten ymmärtänyt, että COVID-19 voi levitä ilmareittiä pitkin”, sanoi tohtori Cieslak.

Osavaltion tartuntataudeista ja rokotuksista vastaava lääketieteellinen johtaja sanoi, että kun hän ja muut terveysviranomaiset saivat ensimmäisen kerran tietää COVID-19:stä, tiedettiin nopeasti, että se oli koronavirus. Hänen työnsä tuntevat koronavirukset flunssan aiheuttajina, ja ne leviävät yleensä pisaroiden välityksellä, mikä tarkoittaa raskaita vesipisaroita, jotka irtoavat nenästä ja kurkusta yskiessä tai aivastaessa.

“Koska ne ovat vettä painavia, ne putoavat maahan muutaman metrin sisällä. Ja jos palataan pandemian alkuvaiheisiin, kyse oli kuuden metrin etäisyydestä, mikä on mielestäni edelleen tärkeää, mutta kyse oli vain etäisyydestä. Me tavallaan kakkasimme käsitystä naamioista”, hän selitti.

Hän ja muut lääketieteen ammattilaiset ymmärsivät vasta varhaisten epidemioiden paljastuessa, että COVID-19 levisi selvästi ilmareittiä pitkin – pieniä hiukkasia, jotka yskivät ilmaan ja kuivuvat nopeasti, koska ne ovat niin pieniä. Nämä hiukkaset voivat jäädä ilmassa pitkiä aikoja ja ne voivat tartuttaa ihmisiä vain etäisyyden päässä hengittämästä ilmaa, johon henkilö yski.

Hän viittasi taudinpurkaukseen kiinalaisessa ravintolassa varhaisessa vaiheessa, jossa yksi henkilö meni ravintolaan COVID-19-tartunnan saaneena ja onnistui tartuttamaan lähes kaikki hänen alueellaan ravintolassa, olipa hän kuuden metrin päässä heistä tai ei. Juuri tällaiset tarinat yhdessä Luoteis-Washingtonin kirkossa puhkeamisen kanssa, jossa kaikki kuoron jäsenet saivat tartunnan lyhyessä ajassa, muuttivat kansanterveyspolitiikkaa.

Nämä tapahtumat saivat meidät ymmärtämään, että tämä levisi ilmareittiä pitkin, ja meidän oli todellakin alettava omaksua ajatus maskien laittamisesta ihmisiin, ja teimme sen vastahakoisesti ja myöhässä, tohtori Cieslak sanoi.

Canzano kysyi myös tohtori Cieslakilta, oliko politiikalla roolia Oregonin päätöksessä poistaa maskimandaatti nyt – erityisesti äskettäinen kuvernöörikilpailu New Jerseyssä ja kuvernöörien kokoukset Washington DC:ssä

KATSO VIDEO

Hän keskusteli yksilöiden ja yritysten tiestä eteenpäin ja siitä, miksi joidenkin ihmisten pitäisi harkita naamioitumisen jatkamista sisätiloissa.

That Expert Show on viikoittainen haastatteluohjelma, jota isännöi Canzano yhteistyössä The Oregonian/OregonLiven kanssa. Se hyödyntää yleisön palautetta, ja se lähetetään suorana maanantaisin klo 19.00 Tyynenmeren aikaa Facebookin kautta. Se on saatavana myös osoitteessa ViserrysYouTubessa ja podcastina (Apple tai Google Podcasts) ja Instagramissa.

Canzano kysyi äskettäin ihmisiltä Facebookissa ja Viserrys jatkaisiko he maskien käyttöä valtuuksiensa jälkeen. Tähän mennessä viestit ovat saaneet yli 195 000 vastausta.

Liity keskusteluun Canzanon kanssa sähköpostitse, Facebookin, Viserrys ja Instagram.

Leave a Comment