Celtics piti Pistonsin vain kahdessa kenttämaalissa neljännellä neljänneksellä, mikä pidensi voittosarjan viiteen otteluun

Aiemmin tällä viikolla oma Colin Ward-Henninger sijoitti Boston Celticsin ykköseksi uusimmassa CBS Sports NBA Power Rankingsissaan. Perjantai-iltana Celtics tuki sitä kaattamalla Detroit Pistonsin 114-103 ja pidentäen voittoputkensa viiteen peliin.

Jayson Tatum jatkoi omaa kuumaa sarjaansa 31 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kahdeksalla syöttöpisteellä, kun taas Jaylen Brown ja Marcus Smart keräsivät yhdessä 42 pistettä, 11 levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Mutta kuten on tapahtunut niin usein viime viikkoina, Celticsin puolustus teki eron.

Kiihkeä Pistons, joka voitti Celticsin juuri ennen All-Star-taukoa ja oli voittanut kuusi viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ​​perjantain kilpailuun mennessä, ja se jäi vain kahdella neljännelle neljännekselle. Tuolloin he ampuivat 48,5 prosenttia kentältä ja Cade Cunningham loi paljon hyvää ulkonäköä pelinteolla. Tämä menestys ei ulotu neljännelle neljännekselle.

Kun Cunningham aloitti jakson, Celtics lisäsi painetta ja pakotti vaihtoja kolmeen Pistonsin neljästä ensimmäisestä hallinnasta. Muutettuaan ne kaikki layupiksi toisessa päässä Celtics rakensi nopeasti yhdeksän pisteen edun eikä katsonut taaksepäin. Vaikka Cunningham palasi peliin, Pistons ei saanut mitään käyntiin. Celticsin kyky vaihtaa ja heittää useita katseita tulokkaaseen uuvutti hänet lopulta.

Tässä Brown menee näytön yli, joten Cunningham yrittää ajaa maaliin, mutta Robert Williams III käyttää pitkiä käsivarsiaan lyödäkseen pallon pois.

Myöhemmin Smart poimii Cunninghamin koko kentän ja pakottaa hänet kääntämään selkänsä korille. Näytön jälkeen Grant Williams siirtyy Cunninghamiin ja pystyy lyömään hänet tieltä reunaan ja pakottamaan kovan juoksijan, joka ei mene.

Nämä olivat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Celtics teki asioita vaikeaksi Pistonsissa neljännessä erässä. Niin paljon, että Pistons meni melkein koko neljänneksen tekemättä maalia. Vasta viimeisillä sekunneilla, kun Celtics oli pääosin lopettanut yrittämisen, Pistons onnistui saamaan muutaman kauhan Saddiq Beyltä ja Luka Garzalta.

Siitä huolimatta Celtics piti Pistonsia 2-15 kentältä neljännellä neljänneksellä. ESPN:n tilastojen ja tietojen mukaan, mikä oli vähiten tehtyjä maaleja yhdelläkään joukkueella tällä kaudella. Tällaisten venytysten vuoksi Celticsillä on liigan paras puolustus (puolustusluokitus 105,6).

Voittonsa Pistonsia vastaan ​​Celtics on nyt voittanut viisi peliä peräkkäin ja 18 viimeisestä 21:stä. Yhtäkkiä he ovat vain prosenttiyksiköitä jäljessä Chicago Bullsista itäisen konferenssin neljännessä sijassa ja 1,5 ottelua jäljessä. Milwaukee Bucks toiseksi. Jos he jatkavat puolustamista kuten Pistonsia vastaan, heistä tulee vakava ongelma pudotuspeleissä.

Leave a Comment