Chaffee Countyn kansanterveys ja ikääntyminen

Merkkaa kalenteriisi: OCVID-19-pandemian aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen Embracing Aging Chaffee tulee takaisin uudessa hybridimuodossa 7.4.2022,

Kuva Matthew Bennett. Roiskeettomuuden luvalla.

Chaffee County Public Health (CCPH) ja Embracing Aging Chaffee esittävät interaktiivisen hybridielokuvanäytöksen “Antidotes for Ageism”, jonka jälkeen keskustellaan ikääntymistä edistävästä terveydestä.

Kuten yhteisöt eri puolilla osavaltiota ja maata, Chaffee Countyn väestö ikääntyy. Tapahtuma antaa osallistujille motivaatiota ja tietoa ikääntyvän terveydenhuollon puolesta.

  • 26% Chaffee Countysta on yli 65-vuotiaita (kaksinkertainen ympäröivään piirikuntaan verrattuna)
  • 17 % on 55-64-vuotiaita
  • Keski-ikä on 49,2 vuotta

Ikävaikutus vaikuttaa terveyteemme ja talouteen, lyhentää elämäämme ja heikentää hyvinvointiamme. On kuitenkin asioita, joita ammattilaiset ja kuluttajat voivat tehdä muuttaakseen tämän.

Kohteliaisuus logo

Tietoisuuden lisäämiseksi tästä asiasta Changing the Narrative and Boulder County Area Agency on Aging loi lyhytelokuvan “Antidotes for Ageism: A Brief Guide to Creating Inclusive Care in an Ageist Society”.

Elokuva on kokoelma iäkkäitä aikuisia palvelevien ammattilaisten haastatteluja. Haastateltavat keskustelevat näkemyksistään siitä, mitä ikäraja on ja miten se näkyy terveydenhuollossa. Elokuvan tavoitteena on innostaa ihmisiä ryhtymään toimiin ikääntymisen poistamiseksi terveydenhuollosta.

Elokuvasta:

“Monesti, kun tiedot puuttuvat, terveydenhuollon ammattilaiset yksinkertaisesti jättävät huomiotta keskustelun sijaan, ja mielestäni tämä on ikäongelma, jossa päätämme potilaan puolesta sen sijaan, että potilas ohjaisi hoitoa parhaiden saatavilla olevien tietojen avulla.”

Geriatri tohtori Jeff Wallace

”Ikäsyrjintä, olitpa vanhempi tai nuorempi, maksaa meille kaikille. . . Kustannukset ovat tuottavuuden menetys, tiedon menetys, oivallusten menetys. . . Jos olemme avoimempia ja osallistavampia kaiken ikäisille ihmisille, hyödymme kaikki.”

Coloradon ikääntymisen strategisen toiminnan suunnitteluryhmä, jäsen Tony Tapia

“Tavoitteeni on muuttaa tapaamme ajatella ikääntymisestä ja luoda uusi todellisuus, jossa jokainen meistä ikääntyessään voi kokea todellisen kuulumisen, merkityksellisen tarkoituksen ja jatkuvan kasvun elämässämme.”

Toimitusjohtaja, Christian Living Communities Jill Vitale-Aussem

Tapahtuma esitetään suorana Salida SteamPlant Theaterissä, 220 West Sackett Avenue, Salida, CO, ja se on suoratoistona verkossa.

Rekisteröidy täällä: https://actionnetwork.org/events/antidotes-for-ageism-film-premiere-and-presentation

“Changing the Narrative” on NextFifty Initiativen ja Rose Community Foundationin kumppanuus, jonka tarkoituksena on muuttaa ihmisten tapaa ajatella, puhua ja toimia ikääntymisestä, vanhemmista ihmisistä ja ikääntymisestä.

Embracing Aging Chaffee on kasvava yhteisön resurssikeskus iäkkäille aikuisille, omaishoitajille ja heidän perheilleen Chaffeen piirikunnassa. CCPH Aging Well -ohjelma on intohimoinen Chaffee Countyn iäkkäiden aikuisten auttamiseen Age Strongissa ikääntyessään paikallaan.

Kohteliaisuus logo

Leave a Comment