Cole Arthur Riley löytää teoksessaan This Here Flesh ihmiskunnan pyhyyden

Kirjailija Cole Arthur Riley (Cole Arthur Rileyn luvalla)

This Here Flesh: henkisyys, vapautuminen ja tarinat, jotka tekevät meistä

Kirjailija: Cole Arthur Riley

224 sivua; Julkaisija Convergent Books

26,00 dollaria

Katalysmisellä kesällä 2020 Instagramiin ilmestyi hiljaa uusi tili nimeltä “Black Liturgies”.

“Mustat liturgiat ovat tila, jossa mustat sanat elävät arvokkaasti, valittavat, raivoavat ja toivovat”, lukee ensimmäisessä kuvatekstissä. Kuvia valkoisesta tekstistä, joka oli hajallaan maanläheisillä taustoilla, lähetettiin päivittäin jakaen mantroja, lainauksia ja rukouksia, jotka oli kirjoitettu mustien lukijoiden eläville todellisuuksille.

Tänään syötteessä vierailee 146 000 seuraajaa pohtimaan kristillistä liturgista kalenteria, mustien elämän pyhyyttä ja syvän hengityksen tärkeyttä.

Henkilötiedot Instagram-tilin kirjoittajasta Cole Arthur Rileysta ovat kuitenkin olleet yllättävän harvassa. “On harvinainen hetki, jolloin näytän kasvoni tai tuon oman tarinani noihin tiloihin”, Riley kertoi Religion News Servicelle.

Mutta kun Rileyn debyytti on painettu, This Here Flesh: henkisyys, vapautuminen ja tarinat, jotka tekevät meistä, se on muuttumassa. “Uskon, että ihmiset hämmästyvät, kuinka paljon itseäni tämä kirja sisältää”, Riley sanoi.

James Baldwinin, Toni Morrisonin, Howard Thurmanin ja Julian of Norwichin kaltaisten vaikutteiden pohjalta Riley tutkii henkisiä kysymyksiä ihmisarvosta, kuulumisesta, raivosta ja leposta perheensä tarinoiden kautta.

Religion News Service puhui Rileyn kanssa hänen kehittyvästä hengellisyydestään ja haavoittuvasta prosessista hänen uuden kirjansa jakamisessa. Convergent Books julkaisi helmikuussa. 22. Tätä haastattelua on muokattu pituuden ja selkeyden vuoksi.

RNS: Miten tämä kirja kasvoi ulos Instagram-tilistäsi?

Riley: Kun aloitin Black Liturgiat, ajattelin kirjoittaa vakavaa mietiskelevää tietokirjallisuutta. Kun aloin kirjoittaa, tajusin, että vahvuuteni kirjailijana on tarinankerronta. Samalla kävin näitä keskusteluja perheeni kanssa säilyttääkseni perheeni tarinat. Aloitin isoäidistä ja isästä. Heidän tarinansa olivat niin eläviä minussa, ikään kuin en osannut kirjoittaa mitään muuta. Menisin kirjoittamaan valitusta, eikä minulla ollut siitä mitään sanottavaa aloittamatta siitä, että isoäiti itki linoleumilattialla, eikä minulla ollut mitään sanottavaa ihmisarvosta, jos en voisi aloittaa isäni voitelemalla päänahkaamme joka aamu. Se eteni hitaasti, mutta tajusin, että tämä oli se kirja, jonka halusin kirjoittaa ensin.

Sinä omistaudut Tämä Here Flesh Cemetery Lanen taloon. Mikä on sen sijainnin merkitys ja omistautumisesi tarkoitus?

Otsikko on hienovarainen nyökkäys Toni Morrisonin romaanille Rakas ja puhe, jonka matriarkka Baby Suggs pitää tälle sukupolvien väliselle ihmisryhmälle. Kirjassa hahmot ymmärtävät tämän kodissaan kummittelevan haamuvoiman. Tajusin, kun kerroin tarinoita isoäidistäni, minusta ja isästäni, sijainti oli avainasemassa. Koti oli avainasemassa kauneuden, mutta myös kauhun ja salaisuuksien paikka. Isoäitini asui Cemetery Lanella, ja siellä oli paljon pimeää. Halusin saada tämän julkilausuman kirjan pohjaksi, sanoen, että kohtaat paljon kauhuja ja traumoja, joita perheeni on käynyt läpi. Mutta loppujen lopuksi toivoisin, että tämä viesti meistä jää jäljelle. Olemme edelleen täällä. Emme pelkää tarinoita, jotka ovat tehneet meistä ja jotka ovat muodostaneet minut. Olemme valmiita kohtaamaan heidät.

Korostat toistuvasti kehon pyhyyttä, mutta olet kuitenkin kokenut fyysisiä haasteita. Kuinka sovitat ruumiillistuneen henkisyyden tunteesi tuon tuskan kanssa?

Luulen, että meillä on sosiaalinen hetki uteliaisuutta ja tutkimusta ympäri kehoa. Minä ja muut olemme käyttäneet ilmausta “kuuntele kehoasi”. Se on todella kaunista, mutta meille, jotka ovat vammaisia ​​ja kärsivät kroonisesta kivusta, on todella vaikea kutsu kuunnella kehoaan. Se kantaa painoa. Joten kun puhun ruumiillistumisesta lihassa, se ei ole “rah-rah”, positiivisuutta, itseapua. Kyse on huomion kiinnittämisestä kaikkeen. Joskus kehooni virittäminen on todella kamalaa. Kysymys on enemmän siitä, välitätkö edelleen ja taiputatko sitä fyysistä osaasi?

Minusta on todella tärkeää henkisinä ihmisinä vastustaa tätä ruumiittomuuden kertomusta, erityisesti valkoisissa älyllisissä tiloissa. Se vaatii todellista voimaa vastustaa henkisyyttä, jossa mielen hierarkia on polku Jumalan luo, toisin kuin kehosi.

Samaan tapaan kirjasi ilmaisee epäilyksen uskomuksista, jotka korostavat liikaa tuonpuoleista elämää. Sisältyykö henkisyytesi tänä menetyksen ja kuoleman aikana uskomuksia ikuisuudesta?

Menetin isoäitini kirjan editoinnin aikana, ja hän on valtava voima tässä kirjassa. Olen kokenut tämän kauden aikana paljon surua, mikä saa minut ajattelemaan kuolevaisuutta ja sitä, mikä kestää, mitkä palaset meistä ylittävät. Mitä enemmän ajattelen sitä, sitä hämmentyneemmäksi tulen. Olen tässä paikassa henkisesti ja taiteilijana, jossa yritän olla pakottamatta tiettyjä uskomuksia ja oppeja. Haluan, että minulla on aina mielikuvitus ikuisesta, mutta tällä kaudella en ole niin selvä, mitä se konkreettisesti tarkoittaa. Joinakin päivinä ajattelen yhtä asiaa ja seuraavana jotain täysin erilaista. Haluan sallia itselleni sellaisen vapauden ja uteliaisuuden.

Olet sanonut, että valkoiset yleisöt ovat kavalleet tai kalkineet mustien liturgioiden sisällön. Oletko ollut huolissasi siitä kirjan kanssa?

Se oli ehdottomasti huolenaihe, ja on edelleen. Luen uudelleen kohdan ja ajattelen, että on hetkiä, jolloin päästän valkoisen katseen sisään. Joudun elämään sen kanssa. Se on niin vaikeaa kirjailijana, jolle on maksettava. Valkoinen katse maksaa. Valkoinen katse voi saada postauksen leviämään tai saada sinulle paremman palkan. Joten on houkuttelevaa huolehtia siitä. Mutta tiesin, että minun piti olla todella tahallinen ja tiedustella itseäni matkan varrella siitä, ketä palvelen.

Käytät kirjassasi Jumalan pronomineja hän, hän ja he. Mitä se paljastaa uskomuksistasi siitä, kuka Jumala on?

Toivon, että ihmiset tuntevat tämän laajentumisen, tämän vapauden, uteliaisuuden ja jopa leikkisyyden pronomineissa, joita käytin Jumalalle. Tietysti se vähän huolestuttaa. Arvostavatko ihmiset kirjaasi huonosti vain siksi, että kutsut Jumalaa “häneksi” toisella sivulla? Mutta minulle hinta on sen arvoinen, jotta ihmiset saisivat mielikuvituksen Jumalasta, joka ei ole niin ainutlaatuinen.

Käyttäisitkö nimitystä “kristitty” kuvaamaan itseäsi? Vai onko jokin toinen kieli, joka edustaa sinua paremmin henkisesti?

Kysyt kaikkia asioita, joita olen kysynyt itseltäni. Joinakin päivinä herään ja tunnen todella, että “kristitty” on identiteetti, jossa elän. Muina päivinä mielestäni ei todellakaan. Kukaan kristitty ei vaatisi minua, koska minulla on tänään todella vaikea uskoa, että Jeesus on jumalallinen.

Yritän olla rehellinen siitä, että olen muodostunut kristilliseen perinteeseen tällä kaudella, joten olen avoin uskonnollisesta etuoikeudesta, josta puhun. Kristillisessä perinteessä on niin paljon kaunista. En häpeä sitä. Mutta häpeän sitä, mitä ihmiset ovat tehneet kristinuskon nimissä.

Korjausta koskevassa luvussasi pohdit, voisiko Kristuksen kuolema itse olla korjausmuoto. Voisitko laajentaa tätä ajatusta?

Toivon, että ihmiset lukevat sen todellisena avoimena kysymyksenä, koska en itse asiassa tiedä mitä ajattelen. En ole vakuuttunut siitä, että Kristuksen kuolema pelastaa ihmisiä. Mielestäni James Conen ja muiden esittämässä kysymyksessä on jotain vakuuttavaa – onko tämä kaunis uhraus vai traaginen rangaistus?

Se on mielenkiintoinen kysymys niille, jotka uskovat Kristuksen kuoleman tarpeelliseksi. Voisiko tuo pelastava teko nähdä hyvityksenä? Valituksi korjaustoimeksi, joka mahdollistaa ihmisten olemassaolon suuremmassa vapaudessa? Luulen, että jos uskot siihen, sinun pitäisi kysyä, mitä se tarkoittaa uskomuksillesi korjauksista.

Kirjoitat ajasta, jolloin halusit tulla nähtäväksi ja kuulluksi mahdollisimman vähän. Miltä on tuntunut jakaa niin paljon itsestäsi?

Se on ollut pelottavaa. Jokainen minut tunteva tietää, että olen hyvin yksityinen henkilö, enkä ole ylpeä siitä. Kun ajattelen ihmisiä, jotka lukevat tätä kirjaa, näkevät asioita, jotka saivat minut tuntemaan oloni niin raa’aksi ja niin paljaaksi. Joten tule 22. päivä, jos tarvitset minua, olen sängyssä peiton alla ja syön luultavasti Skittlesia. Toivottavasti saan maailman hiljentyä ainakin päiväksi ennen kuin pääsen asioiden ytimeen.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi saadaksesi ilmaisia ​​uutiskirjeitä NCR:ltä.

Leave a Comment