Covid-kaaos ruokki toista kansanterveyskriisiä: sukupuolitaudit

Nyt, kun Covid-tapaukset vähenevät jyrkästi, kansanterveyden asiantuntijat vaativat uusia investointeja, mukaan lukien lisää rahaa sukupuolitautitestaukseen ja -hoitoon, jotta kasvu kääntyisi päinvastaiseksi. Mutta kansanterveysmenojen lisääminen on pysähtynyt kongressissa, ja Obamacaren vastustajat pyytävät liittovaltion tuomaria kumoamaan osan laista, joka edellyttää sellaista ilmaista ennaltaehkäisevää hoitoa, jolla voidaan estää sukupuolitaudit.

Seksuaaliterveyden asiantuntijat ja hallituksen virkamiehet varoittavat, että ilman liittovaltion toimia miljoonille amerikkalaisille voi kohdata vakavia, jopa kuolemaan johtavia seurauksia, jos infektioita ei testata ja hoitaa, jolloin sairauden taakka kohdistuu suhteettoman paljon pienituloisille amerikkalaisille, nuorille ja värikkäille ihmisille. .

“Valitettavasti kaikki merkit viittaavat siihen, että luvut pahenevat ja että ne eivät parane ennen kuin omaksumme uusia lähestymistapoja ja investoimme lisää sukupuolitauti- ja kansanterveysohjelmiin”, sanoi David Harvey, National Coalitionin toiminnanjohtaja. STD-johtajat. “Meillä on vielä paljon työtä päästäksemme takaisin pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen.”

Viimeisen kahden vuoden aikana pandemia pakotti seksuaaliterveysklinikat eri puolilla maata sulkemaan ovensa tai leikkaamaan aukioloaikojaan ja palvelujaan. Hallituksen tautitutkijat, jotka olivat viettäneet vuosia sukupuolitautien kontaktien jäljittämisessä, määrättiin uudelleen Covid-työhön, ja monet lopettivat kansanterveysalan kokonaan. Liittovaltion virastot havaitsivat laajaa pulaa vanupuikoista, lasipulloista ja muista testaustarvikkeista. Miljoonat ihmiset menettivät työpaikkansa ja heidän mukanaan sairausvakuutuksensa. Ja riippuvuuden ja mielenterveysongelmien lisääntyminen vaikutti riskialttiimpaan käyttäytymiseen, kuten seksin vaihtamiseen huumeisiin, anonyymin seksin etsimiseen ja rutiininomaisen terveydenhuollon väliin jättämiseen.

”Ihmiset eivät voi elää pelossa kahta vuotta. Ihmisillä on edelleen seksuaalisia kohtaamisia”, korosti Barbara Van Der Pol, Birminghamin Alabaman yliopiston professori, joka istuu American Sexually Transmitted Diseases Associationin johtokunnassa. “Mutta kun elämä jatkuu eikä palveluita ole saatavilla, väestössä on suurempi mahdollisuus saada tartuntoja.”

Covid-19:n varjossa syntyvä kasvava sukupuolitautikriisi maksaa amerikkalaiselle terveydenhuoltojärjestelmälle miljardeja vuosittain ja on suurelta osin ehkäistävissä. Mutta joka viidestä amerikkalaisesta sairastavien sukupuolitautien rehottavan leviämisen odotetaan vain lisääntyvän, ja paikalliset terveysosastot, jotka pandemian vuoksi ovat venyneet murtumispisteeseen, ovat huonosti varusteltuja tehokkaan puolustuksen rakentamiseksi.

Vaikka kongressi sisällytti budjettilakiinsa 2,5 miljoonan dollarin rahoituksen lisäyksen sukupuolitautien torjuntaan, paljon suuremmat ponnistelut maan julkisen terveydenhuoltojärjestelmän uudistamiseksi eivät näytä johtavan mihinkään. demokraatit’ sosiaalimenopakettijoka hyväksyi parlamentin marraskuussa, sisälsi 7 miljardia dollaria viiden vuoden aikana julkisen terveydenhuollon infrastruktuurin tukemiseen, mutta laki ei todennäköisesti mene läpi senaatissa.

“Se ei ole paljon rahaa sen suhteen, mitä tarvitaan vakavan hampaan saattamiseksi ongelmaan”, Harvey sanoi pienestä kolahdusta liittovaltion sukupuolitautien ehkäisyrahastoissa. “Odotamme Bidenin ja kongressin nousevan ensi vuonna.”

Asianajoajien välittömämpi huolenaihe on uusin Obamacaren vastainen oikeusjuttu, jonka ajavat Texasin yksityishenkilöt ja yritysten omistajat ja jota Trumpin hallinnon alumnit tukevat ja joka uhkaa hylätä vuosikymmeniä vanhan terveysuudistuslain säännöksen, joka vaatii sairausvakuutussuunnitelmia kattamaan sukupuolitaudit. testaus, hiv-ehkäisylääkkeet, HPV-rokotteet ja muut ennaltaehkäisevät hoitopalvelut.

Käräjäoikeuden tuomari Reed O’Connor, jonka odotetaan käsittelevän tapausta tulevina viikkoina, on tehnyt pitkään tuomioita kohtuuhintaista hoitoa koskevaa lakia vastaan, mikä saa kanteen molemmin puolin ihmiset spekuloimaan, että on olemassa todellinen mahdollisuus Obamacaren määräyksiin murenevat entisestään.

Pandemian pahentaessa maan järjettömän sukupuolitautimääriä, viranomaiset varoittavat, että kanne saattaa haitata ponnisteluja syfiliksen, tippurin, klamydian ja HIV:n leviämisen hillitsemiseksi asettamalla ehkäisevät palvelut ja hoidon taloudellisesti monien ihmisten ulottumattomiin ja ylikuormittamalla maan jäljellä olevaa vapaata seksiä. terveysklinikat potilaiden kanssa, jotka nyt luottavat vakuutuksiinsa.

“Kaikki, mikä estää henkilön pääsyn ehkäiseviin palveluihin, on kansanterveyden vastaista”, Jonathan Mermin, CDC:n kansallisen HIV-, virushepatiitti-, sukupuolitaudin ja tuberkuloosin ehkäisykeskuksen johtaja, kertoi POLITICOlle. “Harranenkin ehkäisy on kilon parannuskeino arvoinen.”

Texalaiset väittävät, että heidän ei pitäisi joutua maksamaan palveluista, joita he eivät tarvitse ja joita he vastustavat uskonnollisesti, ja että heillä pitäisi olla oikeus evätä tämä vakuutus myös työntekijöilleen.

“Tämä kattavuus helpottaa ja rohkaisee homoseksuaalista käyttäytymistä, huumeiden käyttöä ja seksuaalista aktiivisuutta avioliiton ulkopuolella yhden miehen ja yhden naisen välillä”, he väittivät äskettäisessä tuomioistuimessa. “Hallitus ei voi mitenkään osoittaa, että yksityisten vakuutusyhtiöiden pakottaminen tarjoamaan ilmaiseksi PrEP-lääkkeitä, HPV-rokotteita sekä sukupuolitautien ja huumeiden käytön seulontoja ja käyttäytymisneuvontaa on niin tärkeä politiikka, että se voi voittaa uskonnonvapauden vastalauseet.”

Riippuen siitä, miten tapaus etenee, sairausvakuutussuunnitelmien sallitaan myös pudottaa muu kattavuus sukupuolitauti- ja HIV-palvelujen lisäksi rokotuksista kolonoskopioihin.

“Jos he voittavat, kaikkien ennaltaehkäisevien palvelujen olisi palattava piirustuspöydälle”, selitti Roger Severino, Trumpin hallinnon alaisen HHS:n kansalaisoikeusviraston entinen johtaja, joka työskentelee nyt Ethics and Public Policy Centerissä. “Kongressin olisi toimittava nopeasti.”

Viimeisimpien liittovaltion tietojen mukaan lähes 68 miljoonalla ihmisellä on sukupuolitauti. Lähes puolet näistä ihmisistä on 15–24-vuotiaita. Mustat ja LGBTQ-ihmiset sairastavat myös suhteettoman paljon klamydiaa, tippuria ja kuppaa – erot, jotka liittovaltion viranomaisten mukaan johtuvat eroista terveydenhuollon saatavuudessa, eivät käyttäytymisestä.

Jotkut pandemian vauhdittamat innovaatiot ovat auttaneet, vaikka pääsy niihin saattaa päättyä, kun Covid-19-hätätilanne tekee. Esimerkiksi useammat ihmiset, jotka asuvat kaukana palveluntarjoajasta, voivat käyttää etäterveyttä ensimmäistä kertaa monien sukupuolitautien diagnosoimiseen ja hoitoon, ja useammat kaupungit ja osavaltiot ovat alkaneet lähettää ihmisille ilmaisia ​​kotitestipakkauksia HIV:n ja yleisten sukupuolitautien varalta.

Mutta asiantuntijat, kuten Van Der Pol, sanovat, että näiden työkalujen edistyminen ei ole korvannut Covidin aiheuttamaa massiivista häiriötä rutiiniseulonnassa. Vaikka sukupuolitaudin oireista kärsivät ihmiset hakevat edelleen testausta ja hoitoa, monet muut todennäköisesti kävelevät ympäriinsä oireettoman infektion kanssa, jonka he voivat levitä muille. Suurin osa naisista, jotka sairastavat esimerkiksi tippuria, eivät koe oireita, kun taas klamydia on oireeton jopa puolella miehistä ja 80 prosentilla naisista.

Vaikka liittovaltion tiedot vuodelta 2021 eivät ole vielä saatavilla, osavaltion ja paikallisten terveysministeriöiden raportit ovat synkkiä.

New Yorkin viranomaiset ilmoittivat helmikuussa, että osavaltiossa naisten tippuritapaukset lisääntyivät 23 prosenttia ja kuppatapaukset 17 prosenttia vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna vuoden 2019 ensimmäiseen puoliskoon, ja viranomaiset sanovat, että todellinen luku on todennäköinen. korkeampi, koska pandemian aikana testaus väheni.

Ponnisteluja HIV-asuuksien alentamiseksi – maan yksi menestystarina viime vuosina sukupuolitautien suhteen – on myös haitannut Covid.

CDC arvioi, että noin 1,2 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa on vaarassa saada HIV, ja he hyötyisivät PrEP-pillereistä, jotka voivat auttaa estämään tartunnan. Virasto ilmoitti vuonna 2019 tavoitteekseen saada 50 prosenttia riskiryhmistä ottamaan pillereitä vuoteen 2030 mennessä. Maa näytti tuolloin olevan raiteilla, sillä noin 22 prosenttia väestöstä käytti huumeita. Sitten tuli pandemia.

“Oli vaikeampaa jatkaa tätä vauhtia Covidin aikana”, Mermin sanoi ja huomautti, että käyttö kasvoi alle täyden prosentin vuonna 2020 viime vuosien paljon suuremman nousun jälkeen.

Kansakunnan PrEP-kampanjan hiipuminen lupaa huonosti myös muille sukupuolitaudeille, koska lääkkeen määrääminen edellyttää potilaiden rutiinitestien tekemistä. Tänä tammikuussa edunvalvontaryhmien suuren työnnön jälkeen Bidenin hallinto kertoi vakuutussuunnitelmilleen, että heidän oli katettava PrEP-käyttöön liittyvät seulonnat ja lääkärikäynnit itse lääkkeen lisäksi.

Koska kondomin käyttö on vähentynyt jyrkästi viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana, kansanterveysasiantuntijat sanovat, että lääkettä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, jotta voidaan estää ihmisiä saamasta HIV-tartuntaa, vaikka jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että pillereitä käyttävät ihmiset ovat korkeammat sukupuolitaudit, koska he eivät todennäköisesti ryhdy muihin varotoimiin.

Ja jos viimeisin kohtuuhintaista hoitolakia vastaan ​​nostettu oikeusjuttu menestyy, vakuutusyhtiöt voivat tarjota suppeampia suunnitelmia, jotka eivät joko kata sukupuolitautitestejä, PrEP- tai muita seksuaaliterveyspalveluja, tai veloittaa potilailta yhteismaksua niistä.

Aivan kuten muillakin terveydenhuollon aloilla, jopa nimelliset maksut voivat aiheuttaa jyrkän laskun testeissä ja hoidoissa.

“Uskon, että joskus unohdamme, kuinka vaikeaa voi olla olla köyhä”, CDC:n Mermin sanoi. “Kun ihmisten on tehtävä vaikeita päätöksiä siitä, välittävätkö he omasta terveydestään vai perheensä tarpeista, pienistä esteistä voi tulla suuria.”

Leave a Comment