COVID-naamarisäännöt, terveystoimenpiteet nostetaan Idahossa omikronin jälkeen

Merkit osoittavat, että COVID-19 jatkaa hiipumista Idahossa, ja Treasure Valley -naamiovaatimuksia on purettu.

Idahon positiivisuusaste on laskenut alimmalle tasolle sitten viime heinäkuun, torstaina päivitettyjen tietojen mukaan, jotka osoittavat helmikuun viikon tason. 27. Uusi luku oli 3,7 %, ja kurssi on laskenut kuusi viikkoa putkeen, mikä on lisäosoitus siitä, että omikronin muunnelman talvipiikki on huomattavassa laskussa. Terveysviranomaiset pyrkivät alle 5 prosentin osuuteen osoittamaan, että hengitystiepandemia on hallinnassa.

Koska sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskukset päivittivät COVID-19-ohjeet viime kuussa, kansanterveysvirasto ei enää ehdota, että useimmat idaholaiset käyttävät naamioita sisätiloissa.

Torstaina CDC:n yhteisötason kartta osoitti, että maskeja ei suositella suurelle yleisölle missään osassa Idahoa paitsi Clearwater Countyssa, jossa viimeaikaiset COVID-19-sairaalahoidot ja tapausten määrä asettivat Pohjois-Idahon piirikunnan “korkealle” riskitasolle. .

Adan piirikunta on “keskikokoisella” riskitasolla, ja ihmisiä, joilla on suuri riski saada vakava COVID-19-tauti, neuvotaan keskustelemaan terveydenhuollon tarjoajan kanssa maskin käyttämisestä. Canyon County on luokiteltu “matalaksi”.

CDC:n mukaan kaikkia amerikkalaisia ​​kehotetaan pysymään ajan tasalla COVID-19-rokotuksista ja menemään testeihin, jos heillä on taudin oireita.

“Ihmiset voivat halutessaan peittää naamion koska tahansa”, CDC huomauttaa ohjeissaan. Niiden, joilla on äskettäin altistuminen, positiivinen testi tai oireita, tulee myös peittää.

Jotkut Idahon lääkärit sanovat, että CDC:n uudet ohjeet ovat liian lieviä, ja huomauttavat, että ne lisäävät huomattavasti hyväksyttävää COVID-19-tartuntojen määrää yhteisössä muiden tekijöiden vuoksi. Mutta muuttuvat olosuhteet ja suositukset ovat riittäneet hallituksen virkamiehille kumoamaan varotoimenpiteet Treasure Valleyssa ja Idahossa.

Tiistaina Gov. Brad Little ilmoitti 15. huhtikuuta peruuttavansa kansanterveyden hätäjulistuksen, joka on ollut voimassa maaliskuusta 2020, pandemian alkamisesta, lähtien. Se antoi Idaholle mahdollisuuden käyttää liittovaltion hätävaroja maksaakseen tehokkaamman vastauksen pandemiaan.

“Toivomme, että COVID-19-tapausten, sairaalahoitojen ja kuolemantapausten viimeaikainen väheneminen tarkoittaa, että olemme laskevassa trendissä pandemian myötä”, Little sanoi lehdistötiedotteessa. ”Olemme viikkojen ajan tutkineet tarkasti Idahon terveydenhuoltojärjestelmän tarpeita tavoitteenamme lopettaa kansanterveyden hätäjulistus mahdollisimman pian. Huhtikuun 15. päivän aikataulu on tärkeä silta sairaaloille ja muille terveydenhuollon tarjoajille siirtymän suunnittelussa.

Myös Boisen koulupiiri poisti naamiovaltuutuksensa tiistaina. Viime perjantaina Boisen kaupunki poisti maskivaatimuksensa kaupungin tiloista.

Positiivisuusasteen lisäksi Idahon uusien tapausten 7 päivän liukuva keskiarvo laski perjantaina 778:aan, kun tammikuun lopulla niitä oli yli 2 300, terveys- ja hyvinvointiministeriön tapaustietojen mukaan.

Paikalliset terveyspiirit käsittelevät edelleen noin 3 400 erinomaisen positiivisen testituloksen ruuhkaa, jotka ovat peräisin tammikuun välisenä aikana. 10 ja helmikuuta 5.

Keskiviikkoon mennessä Idahossa oli sairaalahoidossa 136 potilasta, joilla on vahvistettu tai epäilty COVID-19, ja tehohoidossa 30 COVID-19-potilasta.

Pitkäaikaishoito

Pitkäaikaishoitolaitoksissa on viime viikon aikana todettu 24 uutta tapausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin tiedotteen mukaan 172 pitkäaikaishoitolaitoksen joukossa oli perjantaina 10 534 aktiivista koronavirustapausta. On 188 laitosta, joissa taudinpurkaus on ratkaistu.

Tähän mennessä 1 090 ihmistä 226 laitoksesta Idahossa on kuollut COVID-19:ään liittyviin syihin – 14 enemmän kuin viime perjantaina raportoitiin. Pitkäaikaishoidon kuolemien osuus on noin 23 prosenttia osavaltion 4 819:stä.

viikoittainen tilannekuva

Idahossa annetut rokoteannokset: 2 298 916 Health and Welfaren mukaan. Heistä 926 286 ihmistä on täysin rokotettu, mikä on 54,1 prosenttia 5-vuotiaista ja sitä vanhemmista idahoalaisista.

Positiivinen korkotesti: Helmikuun viikolla tehdyistä 16 294 COVID-19-testistä 27 – maaliskuuta. 5,10% positiivinen nokka takaisin.

Luettelo Treasure Valleyn päivittäisistä numeroista on “Mitä me tiedämme” -tarinassamme.

Aiheeseen liittyviä tarinoita Idaho Statesmanista

Ian Max Stevenson on uutistoimittaja Idaho Statesmanissa. Jos haluat nähdä tällaisia ​​tarinoita, harkitse työmme tukemista sanomalehtimme tilauksella.
Tue työtäni digitaalisella tilauksella

.

Leave a Comment