DOH Leon tunnusti paksusuolensyövän tiedotuskuukauden

DOH Leon tunnustaa kansallisen paksusuolensyövän tiedotuskuukauden

VÄLITTÖMÄLLÄ JULKAISTUA VARTEN

11. maaliskuuta 2022

DOH Leon tunnustaa kansallisen paksusuolensyövän tiedotuskuukauden

Tallahassee, Fla. – Maaliskuuta vietetään koko maassa as Kansallinen paksusuolensyövän tiedotuskuukausi. Floridan terveysministeriö Leon piirikunnassa (DOH Leon) tunnustaa monet selviytyneet, potilaat, omaishoitajat ja muut, joiden elämään on vaikuttanut paksusuolen syöpä, ja se keskittyy lisäämään tietoisuutta seulonnan tärkeydestä.

“Koorektaalisyöpä on tasa-arvoinen sairaus, joka vaikuttaa kaikkiin roduihin, etnisiin ryhmiin ja molempiin sukupuoleen”, sanoi Sandon S. Speedling, MHS, CPM, CPH, DOH Leon väliaikainen terveysvastaava. “Kannustan kaikkia keskustelemaan seulonnasta perheen ja ystävien kanssa.”

Paksusuolen syöpä (kutsutaan myös paksusuolensyöväksi) kehittyy melkein aina paksu- tai peräsuolen syöpää edeltävistä polyypeistä (epänormaaleista kasvaimista), ja se on lähes aina estettävissä seulontatesteillä. Näillä seulontatesteillä voidaan löytää polyypit, joten ne voidaan poistaa ennen kuin ne muuttuvat syöväksi.

Kolorektaalisyöpä on toiseksi yleisin kuolinsyy Yhdysvalloissa ja Floridassa, kun miehet ja naiset yhdistetään. Vuonna 2019, viimeisin vuosi, jolta ilmaantuvuustiedot ovat saatavilla, Floridan syöpätietorekisteriin ilmoitettiin 10 707 uutta tapausta (36 per 100 000 ihmistä) paksu- ja peräsuolen syövän osalta. Samana vuonna paksu- ja peräsuolen syöpään kuolleiden määrä oli 3 779 (12,1/100 000 henkilöä).

Kuten monien sairauksien kohdalla, paras suoja paksusuolensyöpää vastaan ​​on varhainen havaitseminen. Oireita voivat olla verta ulosteessa; vatsakipu, särky tai kouristukset, jotka eivät mene pois; ja laihtuminen ilman tunnettua syytä. Mutta monissa tapauksissa ei ole oireita, varsinkin taudin alkuvaiheessa, jolloin paksusuolen syöpä on parhaiten parannettavissa.

Siksi varsinkin yli 50-vuotiaille tai muuten riskialttiille on erittäin tärkeää käydä säännöllisesti seulonnassa. Ja vaikka sairaus on suhteellisen harvinainen nuoremmilla aikuisilla, paksusuolensyövän ilmaantuvuus on lisääntynyt tässä ryhmässä. Iästäsi riippumatta jokaisen tulee ottaa mahdolliset paksusuolensyövän oireet vakavasti ja tuoda ne terveydenhuollon tarjoajan tietoon.

Löydät erinomaisia ​​tietolähteitä paksusuolen syövästä ja seulontatesteistä käymällä Floridan terveysministeriön verkkosivustolla.

###

Tietoja Floridan terveysministeriöstä

Kansanterveyden akkreditointilautakunnan kansallisesti akkreditoima osasto pyrkii suojelemaan, edistämään ja parantamaan kaikkien Floridan ihmisten terveyttä integroidun osavaltion, piirikunnan ja yhteisön toimien avulla.

Seuraa meitä Twitterissä osoitteessa @HealthyFla ja Facebookissa. Lisätietoja Floridan terveysministeriöstä on osoitteessa www.FloridaHealth.gov.

Seuraa Floridan terveysministeriötä Leon piirikunnassa Twitterissä teki@healthyleonfl

Kirjoittaja Pamela Saulsby | Julkinen tiedottaja

.

Leave a Comment