Ensimmäinen tunnettu mielenterveysuudistuslain oikeudellinen testi lievittää Virginiaa, joka ei täytä odotuksiaan.

Se on ensimmäinen oikeudellinen testi tragediasta syntyneelle julkisen mielenterveyden uudistukselle, joka asiantuntijoiden mukaan sulki yhden porsaanreiän ja rasitti entisestään ylikuormitettua ja alihenkilöstöä olevaa järjestelmää. Vuonna 2014 säädetyn niin sanotun “viimeisen keinon sängyn” lain vaikutukset pahenivat pandemian aikana.

Yhä useammat ihmiset tarvitsivat akuuttia mielenterveyshoitoa, henkilöstö lähti paremmin palkattuihin töihin tai koska he pelkäsivät koronavirusta ja valtion sairaalat täyttyivät vaarallisesti, osavaltio kieltäytyi uusista sisäänpääsyistä viidessä kahdeksasta aikuisten laitoksesta.

Yksityisten sairaaloiden ja julkisten palveluntarjoajien edustajat ovat eri mieltä siitä, kuka on vastuussa kriisistä, kun pandemian aikakauden haasteet heijastuvat hoitojärjestelmiin. Asiantuntijat ja lainsäätäjät ovat yhtä mieltä siitä, että julkisten psykiatristen sänkyjen määrä – mikä peittää muiden osavaltioiden määrän – on merkki Virginiassa, ettei se ole investoinut tarpeeksi yhteisöpalveluihin ja sillä on liian vähän palveluntarjoajia.

sillä välin, potilaiden on mentävä jonnekin.

Monet – kuten Giles County -tyttö – ovat vaipuneet sisään ahtaita ja kaoottisia ensiapuosastoja poliisin valvonnassa, joskus päiviä, viivästyttäen hoitoa ja viemällä virkamiehet pois muista tehtävistä, lainvalvontaviranomaiset ja sairaalaviranomaiset kertovat.

Seitsemän sivun kanne jätettiin Giles County Circuit Courtiin helmikuussa. 28, sanoo osavaltion käyttäytymisterveys- ja kehityspalveluiden osasto ja ainoa valtion ylläpitämä lasten psykiatrinen sairaala, Commonwealth Center for Children and Adolescents Stauntonissa, “epäonnistuneen tai kieltäytyvän ottamasta, pidättämästä ja hoitamasta” alaikäisiä. väliaikaiset säilöönottomääräykset.

Oikeusministeri ja DBHDS kieltäytyivät tiedottajien kautta kommentoimasta oikeusjuttua, jonka vastaajina ovat DBHDS:n komissaari Nelson Smith ja Commonwealth Centerin johtaja Jaime Bamford.

Kanteessa ei vaadita taloudellisia vahingonkorvauksia, vaan se pyytää tuomioistuinta velvoittamaan DBHDS:n noudattamaan osavaltion lakeja ja julistamaan DBHDS:n epäonnistumisen tai kieltäytymisen arvioida tai kohdella tyttöä laittomaksi.

“Tavoitteemme on varmistaa, että mielenterveyshoitoa tarvitsevat lapset saavat sen ja saavat sen ajoissa”, läänin lakimies Richard L. Chidester sanoi haastattelussa keskiviikkona. “Kaikki prosessissa mukana olevat sanoisivat, että se on myös heidän tavoitteensa… Tunnen myötätuntoa heidän asemaansa kohtaan, mutta jonkun on saatava tämä päätökseen.”

Osavaltion sairaalajärjestelmän osuus potilaista, jotka tuomioistuin määräsi hoitoon, nousi noin yhdestä 10:stä vuonna 2014, jolloin “viimeisen keinon” laki astui voimaan, yhteen neljään osavaltion apulaisjohtaja Heather Zellen analysoimien tietojen mukaan. Mielenterveyspolitiikan tutkimus Virginian yliopiston oikeus-, psykiatrian ja julkisen politiikan instituutissa.

Lain vaikeat vaikutukset ovat saaneet aikaan keskustelua – ja muutospyrkimyksiä – osavaltiotalossa vuosia, mukaan lukien lakiesityksen laatija, osavaltio Sen. Creigh Deeds (D-Bath), joka kantaa edelleen uudistukseen johtaneen hyökkäyksen arvet.

Hän ja Del. Rob Bell (R-Charlottesville) sponsoroi tämän istunnon laskuja, jotka olisivat kannustaneet yksityisiä käyttäytymisterveyden tarjoajia hyväksymään saman määrän tuomioistuimen määräämiä vastaanottoja, jotka he hyväksyivät ennen lain voimaantuloa, mutta raskas lobbaustyö kaatui laskun, Deeds sanoi.

Yksityiset sairaalat ottavat edelleen suurimman määrän potilaita tahattoman oikeuden määräyksen perusteella, mutta mielenterveyden puolestapuhujat sanovat, että laki antaa heille mahdollisuuden välttää haastavimmat tapaukset, koska osavaltion sairaalan on otettava vastaan ​​väkivaltaisia ​​ja kiihtyneitä potilaita.

“Minulla on ollut yksityisiä sairaaloita, jotka ovat paljastaneet, että on potilaita, joita he eivät myönnä olemuksensa ja aiempien kokemusten perusteella, ja että heitä on vaikea hoitaa yksikössään”, sanoo Anna Mendez, voittoa tavoittelemattoman Partnerin johtaja. Mielenterveys Charlottesvillessä, Mental Health America -järjestön tytäryhtiö.

Teot taistelivat saadakseen osavaltion sairaalajärjestelmästä turvaverkon apua tarvitseville, muun muassa uudistusten, sen jälkeen kun kliinikko ei onnistunut varmistamaan hoitoa hänen 24-vuotiaalle pojalleen ennen kuin oikeuden määräyksen mukainen kello loppui ja Austin “Gus” “Teot kävelivät ulos sairaalasta vielä kriisissä. Hän hyökkäsi isänsä kimppuun ja ampui itsensä tappavasti tunteja myöhemmin.

“Yritetään uudelleen tai kokeillaan toista lähestymistapaa”, Deeds sanoi pyrkimyksistä uudistaa lakia.

Julian Walker, Virginia Hospital and Healthcare Associationin tiedottaja, sanoi, että on aika “lopeta sormella osoittaminen” ja omaksua kokonaisvaltainen lähestymistapa ratkaisuihin. Yksityiset palveluntarjoajat ottavat edelleen vastaan ​​eniten tuomioistuimen määräämiä potilaita sekä ihmisiä, jotka hyväksyvät itsensä. psykiatrista hoitoa varten.

“Meidän täytyy nähdä pääsy sänkyyn tärkeänä osatekijänä, mutta se ei ole ainoa komponentti”, Walker sanoi huonoihin tuloksiin johtaneista ongelmista.

Oikeudenkäynnissä ei kerrota, miksi tuomari määräsi Giles Countyn tytön psykiatriseen hoitoon kello 2 yöllä helmikuuta. 21. Hän oli oleskellut hoitolaitoksessa tuolloin.

Chesterfieldin piirikunnan poliisi ajoi hänet Chippenhamin sairaalaan arvioitavaksi ja määräyksen mukaan sen piti sitten “tuoda hänet Commonwealth Centeriin hoitoon”. Mutta Commonwealth Center “väitti, ettei sillä ollut vuodepaikkoja, ja kieltäytyi ottamasta” potilasta vastaan, kanteen mukaan.

Häntä pidettiin Chippenhamin sairaalan päivystyshuoneessa määräyksen ajan: 96 tuntia oikeuden asiakirjojen mukaan. Lapsen Giles Countyn sijaishoitaja sai tietää kolme päivää määräyksen antamisen jälkeen, että Commonwealth Centerin sänky olisi todennäköisesti käytettävissä seuraavana päivänä klo 8 jälkeen, oikeuden asiakirjat kertovat. Siihen mennessä aika, jolloin häntä voitiin pitää käskyn alaisena, oli kuitenkin kulunut.

Sijaishoitaja ja työtoveri ajoivat neljä tuntia hakemaan lasta, Chidester sanoi.

Commonwealth Centerissä on 48 vuodepaikkaa, mutta sillä on vain tarpeeksi henkilökuntaa 18 vuodepaikan turvalliseen käyttöön. sen johtaja Bamford sanoi haastattelussa aiemmin tänä vuonna. Suurin osa potilaista on 12-14-vuotiaita, ja heiltä evätään usein pääsy yksityiseen laitokseen aggressiivisen käytöksen vuoksi, hän sanoi.

“Olemme ainoa paikka, joka ei koskaan sano ei”, hän sanoi.

Sairaala on kokenut nopean muutoksen sen jälkeen, kun osavaltion lainsäätäjät vuonna 2014 hyväksyivät viimeisenä keinona käytettävän lainsäädännön, Bamford sanoi. Aiemmin keskus toimi mm pidempiaikainen asuinlaitos, mutta nyt se toimii enemmän kuin akuuttisairaala, jolla on suuri vaihtuvuus ja jonotuslista. Vuonna 2019 sairaalaan otettiin 1 200 potilasta 48 vuodepaikkaan.

Ennen viimeisen keinon lainsäädäntöä potilaat viipyivät keskimäärin 20–30 päivää. Keskimääräinen oleskeluaika on sittemmin lyhentynyt viikkoon 10 päivään, sanoi Lauren Cunningham, DBHDS:n tiedottaja.

Commonwealth Centerissä tulisi olla 5 laillistettua lähihoitajaa; sillä ei ole yhtään. Se on budjetoitu 20:lle suorahoitoon rekisteröidylle sairaanhoitajalle; siinä on 10, hän sanoi.

Estää tyttöä saamasta laitoshoitoa valtion psykiatrisessa laitoksessa tilanne vaaransi yleisön, kanteen mukaan. Tyttö hyökkäsi aiemmin työntekijöiden ja asukkaiden kimppuun Chesterfieldin laitoksessa, jossa hän on oleskellut, ja laitos on nyt kieltäytynyt jatkamasta hänen hoitoaan, Chidester sanoi. Hän saa mielenterveyshoitoa muualla, hän sanoi, mutta kieltäytyi kertomasta missä.

Chesterfieldin piirikunnan poliisipäällikkö Jeffrey S. Katz julkaisi 3. maaliskuuta Facebookissa kuvan, jossa ainakin kahdeksan poliisiristeilijää pysäköitynä Chippenhamin sairaalan ulkopuolelle, joista jokainen edustaa pidätettynä olevaa mielenterveyskriisissä olevaa henkilöä.

“Mielenterveysjärjestelmämme, jossa työskentelee monia upeita ihmisiä, on niin perusteellisesti rikki, että se pitää paremmin poliisit poissa kaduilta kuin tarjota oikea-aikaista hoitoa kriisissä oleville ihmisille”, hän sanoi.

Chesterfieldin piirikunnan poliisi kieltäytyi kommentoimasta Giles Countyn tapausta, mutta Brad Badgerow, osaston mielenterveysyhteyshenkilö, sanoi, että poliisit toimivat “kirkastettuina lastenvahtina”, kun kriisikliinikon etsii sänkyä.

“Jotkut ihmiset vain nukkuvat koko ajan. Jotkut ihmiset ovat vain niin kiihtyneitä, että he ovat kiihtyneitä koko ajan”, hän sanoi. “He eivät saa samantasoista hoitoa sairaalahoidossa kuin jos he olisivat psykiatrisessa kerroksessa, missä heidän pitäisi olla.”

Leave a Comment