Kaksi vuotta COVID-19-pandemiaan Utahin terveysyliopistossa

Ti 11.2022 klo 10.00

Maaliskuussa vietämme kaksivuotista vuosipäivää COVID-19-potilaiden hoidosta Utahin terveysyliopistossa. Edellisen vuoden tapaan vuosi 2021 oli ennennäkemätön ja leimannut epävarmuutta uusien esiin tulevien virusmuunnelmien suhteen. Utahissa päivittäisten positiivisten infektioiden ja sairaalahoitojen määrä saavutti tason, jota se ei ole koskaan ennen nähnyt.

delta aalto

1 690 positiivista COVID-19-tapausta (korkein 7 päivän keskiarvo)

580 sairaalahoitoa (korkein 7 päivän keskiarvo)

Omicron aalto

10 600 positiivista COVID-19-tapausta (korkein 7 päivän keskiarvo)

830 sairaalahoitoa (korkein 7 päivän keskiarvo)

COVID-19-versiot

Suuri osa COVID-19-pandemian epävarmuudesta keskittyi uusiin virusmuunnelmiin. Viime vuonna tunnistettiin ainakin neljä näkyvää COVID-19-muunnelmaa. Vaikka Brasilian ja Etelä-Afrikan varianteilla ei ollut suoraa vaikutusta Utahiin, Delta-variantti aiheutti vakavampia sairauksia ja lisäsi tasaisesti päivittäisiä positiivisia tapauksia ja teho-osastoottoa U of Healthin yliopistossa.

Deltan huipun aikana (syyskuun puolivälissä 2021) U Healthin U-osasto näki:

 • 73 päivittäistä positiivista COVID-19-tartuntaa
 • 79 potilasta sairaalahoidossa COVID-19:n vuoksi

Joulukuussa 2021 Omicronista tuli seuraava vallitseva variantti Yhdysvalloissa ja se pääsi nopeasti Utahiin uutta nousua varten. Omicron, joka on todettu tarttuvammaksi ja tarttuvammaksi kuin Delta, rasitti jälleen terveydenhuoltojärjestelmiä kaikkialla maassa ja lisäsi kysyntää COVID-19-testauksille. Tämän vuoksi U of U Healthin sairaalassa joutui enemmän kuin minkään muun aiemman muunnelman yhteydessä. Tehohoitoon ottamista oli kuitenkin alle puolet Deltan nousun aikana, koska Omicron aiheutti paljon lievemmän taudin.

Omicronin huipun aikana (tammikuu 2022 puolivälissä) U Healthin U-osasto näki:

 • 448 positiivista COVID-19-tartuntaa päivittäin
 • 141 potilasta sairaalahoidossa COVID-19:n vuoksi

Molempien nousujen aikana COVID-19-rokotteet auttoivat estämään infektioita, sairaalahoitoa ja kuolemaa. Vaikka rokotteet ovat vähemmän tehokkaita estämään infektioita (ja läpimurtoinfektioita), ne ovat olleet erittäin tehokkaita estämään sairaalahoitoa ja kuolemaa.

Covid-19-rokotteet

Viime vuoden aikana saavutettiin useita merkittäviä virstanpylväitä COVID-19-rokotteilla. COVID-19-rokotteet tulivat saataville 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, ja täysi lisenssi myönnettiin sekä Pfizer-BioNTechin että Modernan COVID-19-rokotteille. Lisäksi COVID-19-tehosterokotteet sallittiin kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille suojaamaan heitä edelleen vakavilta taudeilta ja sairaalahoidolta.

U of U Healthissa COVID-19-rokotteita ja tehosterokotteita annettiin kaikissa yhteisön terveyskeskuksissa. Viime vuonna U of U Health hallinnoi ainakin 150 370 COVID-19-rokotustamukaan lukien:

 • 9 400 lasta (5-17 vuotta)
 • 25 900 tehostelaukausta

Sen jälkeen kun sain COVD-19-rokotteet U Healthin yliopistossa, melkein Yhteensä 190 300 rokotusta on annettu.

Hoidot

Lisää mahdollista helpotusta SARS-CoV-2-infektioon tuli U of U Healthin potilaiden saataville viimeisen vuoden aikana. Vaikka nämä COVID-19-rokotteet eivät ole yhtä tehokkaita kuin COVID-19-rokotteet, ne auttavat vähentämään ihmisten riskiä sairastua ja auttavat niitä, jotka saattavat olla alttiimpia viruksen aiheuttamille vakaville taudeille. Nykyiset COVID-19-hoidot sisältävät:

 • Monoklonaaliset vasta-ainehoidot (mAb) tietyille henkilöille Utahissa. Kuitenkin vain yksi monoklonaalinen vasta-ainehoito (sotrovimabi) toimii tehokkaasti Omicron-varianttia vastaan.
 • Paxlovid on ensimmäinen 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille reseptillä saatavilla oleva COVID-19-virustorjuntapilleri.
 • Remdesivir, antiviraalinen infuusio, annetaan avohoidossa.
 • Evusheld, ennaltaehkäisevä monoklonaalinen vasta-aine, myönsi FDA:n vuoden 2021 lopulla tietyille potilaille.

Testaus

U of U Health havaitsi kysynnän COVID-19-testauksille Delta- ja Omicron-huippujen aikana. Deltan huipulla terveydenhuoltojärjestelmä testasi noin 250 potilasta päivässä syyskuun alussa. Omicronin nousun aikana COVID-19-testaus U of U Healthissa kuitenkin ylitti testauskapasiteettinsa, koska Omicronista tuli tarttuva ja tarttuva. Omicronin huipulla testimäärät nousivat yli 350:een päivässä tammikuun puolivälissä.

U of U Healthissa:

 • Enemmän kuin 65 500 COVID-19-testiä kerättiin viime vuonna (maaliskuu 2021 – helmikuu 2022).
 • Lähes 167 600 COVID-19 testejä on kerätty testauksen alkamisesta maaliskuussa 2020.

SARS-CoV-2-testaus on nyt kätevämpää kuin koskaan U of U Healthin potilaille itsepalvelutestauksen avulla. Vuoden 2022 alussa U of U Health muutti COVID-19-testauksen tarjoamalla itsepalvelukioskeja seitsemään yhteisön terveyskeskukseen juuri ajoissa Omicronin nousuun. Nämä ulkolämpötilasäädellyt kioskit tarjoavat sarjoja syljen PCR:lle tai nenäpuikko-PCR:lle.

Tutkimus

Utahin yliopiston kampus auttoi kehittämään ja kehittämään parempaa ymmärrystä SARS-CoV-2:sta viimeisen vuoden aikana. Tutkimusreaktio COVID-19:ään on ollut elämää muuttava, ja se tunnustetaan edelleen maailmanlaajuisesti. Tähän mennessä COVID-19-tutkimuksen vastaus sisältää:

 • Yli 400 tutkimusprojektia
 • 1,3 miljoonaa dollaria U siemenrahoituksena
 • 61 miljoonaa dollaria ulkopuolista rahoitusta
 • 643 viestiä
 • 95000+ lainausta

Jotkut U of U Health -tutkimusprojektit sisältävät:

Kampus-, yhteisö- ja valtionkumppanuudet

 • Utahin HERO-projektin tutkimustulokset auttoivat toteuttamaan “Testaa pelata, testaa pysyäksesi” Utahin kouluissa, jotta ne pysyisivät avoimina ja turvallisina. Ohjelman toteuttivat Utahin terveysministeriö ja paikalliset terveysosastot auttaakseen opiskelijoita osallistumaan koulun ulkopuoliseen toimintaan ja pysyä koulussa ja vähentää samalla COVID-19:n leviämistä.
 • Toukokuussa 2021 Wellness Bus and Nursing Community Services teki yhteistyötä tarjotakseen ilmaisia ​​COVID-19-rokotusklinikoita. Tämä on seurausta Wellness Busille, joka testaa lähes 15 000 Utahnia vuonna 2020. Wellness Busista on tullut luotettava resurssi Utahin alipalveltuille yhteisöille pandemian myötä.
 • U of U Health avasi ovensa heinäkuussa 2021 tarjotakseen mahdollista helpotusta niille, jotka kärsivät COVID-19-infektion pitkittyneistä sivuvaikutuksista. Siitä lähtien COVID-19 Long-Hauler Clinic on tarjonnut kattavaa hoitoa yli 600 potilaalle, työskennellen lääkäreiden ja lääkäreiden kanssa vähintään 10 erikoisalalla.
 • Yhdysvaltain laivaston lääkintähenkilöstö kokoontuu yliopistosairaalan ulkopuolelle ennen 30 päivän siirtonsa aloittamista.Maaliskuussa 2022 Yhdysvaltain laivaston 20 korkeasti koulutettua sotilasta aloitti 30 päivän mittaisen toiminnan Utahin yliopiston sairaalassa tukeakseen henkilökuntaa ja potilaita toipumisvaiheessa henkilöstön vahvistamiseksi. Tiimi määrättiin työskentelemään akuuttihoidon aloilla U of Healthin kliinisen henkilöstön ohella keskittyen suoriin potilaiden hoidon tarpeisiin.

koronavirus (COVID-19

Leave a Comment