Kirje kansanterveysviranomaisille: Toimi nyt, jotta Cronobacter-taudit voidaan ilmoittaa

– LAUSUNTO –

Stop Foodborne Illness, Voice for Safe Food, vaatii FDA:ta ja CDC:tä Cronobacter sakazakiin lisäämiseksi vihdoin kansallisesti ilmoitettavien tautien luetteloon.

Tällä hetkellä paikallisten ja valtion terveyskumppaneiden ei tarvitse ilmoittaa tämän tappavan patogeenin aiheuttamista tartunnoista, mikä tarkoittaa:

  • FDA ei todennäköisesti tiedä tapauksista, jotka aiheuttavat sairauksia tai kuoleman, eikä siksi voi määrätä palautusta;
  • Epidemiologit eivät pysty tunnistamaan sairausklustereita tai ymmärtämään paremmin epidemioiden perimmäisiä syitä;
  • Cronobacter sakazakii -sairauksia ei ole raportoitu; ja
  • Viime kädessä useampi lapsi sairastuu ja osa kuolee.

Pyrkiessämme vähentämään ruokaperäisiä sairauksia yleensä ja erityisesti Cronobacter sakazakii -sairauksia STOP on lähettänyt seuraavan kirjeen tohtori Rochelle P. Walenskylle, Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskusten johtajalle ja tri Robert M. Califfille, eläintautien komissaarille. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto

Hyvät tohtorit Walensky ja Califf,

Stop Foodborne Illness (STOP), “Ääni turvallisen ruoan puolesta”, edustaa kaikkia kuluttajia ja pyrkii ehkäisemään elintarvikevälitteisiä sairauksia. Kirjoitan soittaakseni

Cronobacter sakazakii lisätään kansallisesti ilmoitettavien tautien luetteloon.

Nykyinen kansainvälinen äidinmaidonkorvikkeen takaisinveto, joka on yhdistetty vähintään viiden lapsen sairauksiin ja yhdistetty kahden lapsen traagiseen kuolemaan, vaatii kiireellisiä ja nopeita toimia. Vaikka harvinaista, Cronobacter sakazakii on erittäin tappava alle kolmen kuukauden ikäisille vauvoille, mutta se ei kuitenkaan sisälly CDC:n tärkeisiin taudinaiheuttajiin, jotka paikallisten ja valtion terveyskumppanien on raportoitava tunnistaakseen.

Tämän tuhoisan taudinaiheuttajan puuttuminen kansallisesti ilmoitettavien tautien luettelosta lisää vain sairauksien aliraportoinnin mahdollisuutta, mikä vaikeuttaa epidemiologien tärkeää työtä tunnistaa sairausklustereita ymmärtääkseen paremmin epidemioiden lähteitä ja perimmäisiä syitä. Raportoinnin puute vähentää myös mahdollisuuksia, että FDA tulee tietoiseksi tapauksista, jotka vaativat nopeaa reagointia ja korjaavia toimia imeväisten suojelemiseksi.

Liittovaltion virastot ovat keskittäneet ponnistelunsa imeväisten ja äitien terveyteen Listeria monocytogenes -bakteerin havaitsemiseksi; STOP vetoaa molempiin virastoihin, jotta ne ottaisivat käyttöön samat standardit Cronobacter sakazakiille. Molemmille tappaville bakteereille on oltava samanlainen valvonta.

Nyt on aika toimia. Kuinka vanhemmat voivat luottaa järjestelmään, joka ei suojele haavoittuvimpia?

Ystävällisin terveisin,
Mitzi D. Baum
STOP toimitusjohtaja


(Jos haluat rekisteröityä ilmaiseen elintarviketurvallisuusuutisten tilaukseen, Klikkaa tästä.)

Leave a Comment