Lajin opiskelijana oleminen on avainasemassa, jotta Williams voi voittaa yhdistetyt tapahtumat | OMINAISUUS

Vuonna 2014 19-vuotias korkeakouluseitsemänurheilija Kendell Williams voitti kultaa 100 metrin aitajuoksussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Hayward Fieldissä. Kahdeksan vuotta myöhemmin hänen katseensa on jälleen Hayward Fieldin kunniakirjassa, tällä kertaa yleisurheilun MM-kisoissa Oregon22 heinäkuussa.

Tuosta Georgian yliopiston fuksivuodesta lähtien Williams on kerännyt seitsemän NCAA-mestaruutta ja sijoittunut viidenneksi vuoden 2021 olympialaisissa Tokiossa ja vuoden 2019 MM-kisoissa Dohassa.

Hän on ylittänyt 6400 pistettä seitsenottelussa joka vuosi, jolloin hän on kilpaillut vuodesta 2016 lähtien, tullakseen yhdeksi maailman johdonmukaisimmista yhdistelmäkilpailijoista. Samaan aikaan luokkahuoneessa hän on matkalla kohti toista maisterin tutkintoa ja kolmatta tutkintoa.


Kendell Williams matkalla voittamaan alle 20-vuotiaiden 100 metrin aitajuoksun maailmanmestaruuden vuonna 2014 (© Getty Images)

Williams on kaikin puolin tapahtumansa taitava opiskelija.

Williamsin koulutus yhdistelmälajeissa alkoi, kun hänen isänsä Blane lisäsi pikkuhiljaa uusia tapahtumia hänen rataistuntoihinsa.

“Kun aloitin radan ensimmäisen kerran”, hän muistelee, “juostin 100 ja 200 metriä. Se muuttui hitaasti pituushypyksi ja 200 ja 400 metriksi. Ja sitten kun olin tarpeeksi vanha aitajuoksuun, kokeilimme aitajuoksua. Minulla oli jo kokemusta korkeushypystä, ja siinä vaiheessa ollaan melkein viisiottelussa. Joten hänen täytyi vain opettaa minut heittämään kuulantyöntö ja juoksemaan 800 metriä. Näin aloitimme multiissa – vain pikkuhiljaa kokeilemalla erilaisia ​​tapahtumia vuosien varrella.

Williams voitti ensimmäisen NCAA-mestaruutensa vuonna 2014 tuloksella 4635. Sitä ei voitu ratifioida alle 20-vuotiaiden maailmanennätykseksi, mutta hän on edelleen U20-maailman kaikkien aikojen listan kärjessä, ennen Carolina Kluftia (4535) ja Nafi Thiam (4558).

Williams oli ensimmäinen urheilija, joka voitti neljä peräkkäistä NCAA-mestaruutta samassa tapahtumassa sisätiloissa, ja vuonna 2017 hän ja hänen veljensä Devon voittivat NCAA:n viisiottelun sisätiloissa ja seitsemänottelussa, ainoat sisarukset, jotka ovat koskaan voittaneet niin.

Yliopistotittelin välissä Williams sijoittui viidenneksi sisäilman MM-kisoissa Portlandissa vuonna 2016 ja osallistui ensimmäisiin olympialaisiinsa Riossa myöhemmin samana vuonna.

“Ensimmäisissä olympialaisissani tuntui, että olin tehnyt koko yliopistokauden, joten olympialaiset olivat tavallaan ylimääräistä – ok, tämä on hienoa, pääsen olympialaisiin”, hän selittää. “Ja Tokiossa minusta tuntui, että painopiste oli “kuinka lähelle pääsen palkintokorokkeelle?” Siitä, että olen vain onnellinen saadessani olla siellä, tunsin todella kuuluvani – että voisin kilpailla näitä muita todella lahjakkaita naisia ​​vastaan ​​maailmassa.

Kendell Williams sijoittui viidenneksi 2019 MM-kisoissa yllä ja Tokion olympialaisissa alla (© AFP/Getty Images)

Williams oli tulossa lähemmäksi palkintokoroketta suurissa kilpailuissa, kun hänen seitsenottelun PB nousi yli 6400, 6500 ja 6600. Hänen valmistumisensa eliittistatukseen varmisti hänelle ensimmäisen kutsun Götzisiin vuonna 2019, jossa hän sijoittui viidenneksi, ja hän sijoittui myös viidenneksi samana vuonna klo. Dohan MM-kisoissa. Covid-pandemian aiheuttaman tauon jälkeen Williams palasi kilpailuun Götzisissa vuonna 2021, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

“Götzis on yleensä vuoden ensimmäinen seitsemänotteluni”, hän sanoo. ”Millä tahansa multilla, ensimmäisellä kerralla, en todellakaan koskaan asettanut rimaa liian korkealle. Yritän keskittyä tekniikoihin, joita olemme työstäneet, vihjeisiini. Jos pisteet tulevat yhteen, hienoa. Ja niin, Götzisissa se vain sattui kasaan, ja pääsin kolmanneksi (6383). Olin todella tyytyväinen siihen.”

Sitten tuli paluu Hayward Fieldille Yhdysvaltain olympiakokeisiin, ahdistavassa 37C/100F kuumuudessa. “Oregonissa oli kuuma, ennätyslämpötilat noiden kahden päivän ajan”, hän muistelee. “He eivät siirtäneet aloitusaikaa, joten otimme raa’an kuumuuden. Yritin vain varmistaa, että pysyn nesteytyksessä. Minulla oli tuuletin, joka puhalsi vettä, ja jäähdyttävät pyyhkeet pääni yli. Olin siis erittäin iloinen saadessani henkilökohtaisen ennätyksen (6683), varsinkin näissä olosuhteissa.

”Todella hyvästä USA:sta tullessani toivoin, että osa tästä vauhdista kantaisi hieman enemmän Tokioon. Tokiossa en tehnyt tarpeeksi ensimmäisenä päivänä, joten toisena päivänä minulla oli paljon korjattavaa. Pystyin palaamaan vakaalla pituushypyllä, PR:llä keihässä ja kunnon 800 metrillä. Päätyäni viidenneksi olympialaisissa (6508), en voinut olla ylpeä.

Kendell Williams teki elämänsä parhaan tuloksen 6683:sta vuoden 2021 Yhdysvaltain olympiakisoissa Hayward Fieldissä, Eugene (© Getty Images)

Williamin kausi 2021 – World Athletics Combined Events Challengen voitto ja maailman neljänneksi paras seitsemänottelun tulos – antoi hänelle hyvän kauden 2022. Hänen Combined Events Challenge voitti Williamsille kutsun yleisurheilun sisäilman maailmanmestaruuskilpailuihin Belgradissa 22. Hän lämmitteli kilpailua Serbian pääkaupungissa sijoittumalla toiseksi US Indoor Championships -kilpailuissa Spokanessa helmikuussa.

”Olimme melko rennosti sisäänmenossa – emme halunneet ampua kaikkia aseitamme Yhdysvaltoihin. Minusta tuntuu, että näimme paljon hyvää, ja odotan innolla näkeväni, miten se näkyy, kun olen tuore ja maailman huipulla.”

Williamsin seuraan Belgradissa on kaksi hänen harjoituskumppaniaan, sisä- ja ulkoilman maailmanmestari Katarina Johnson-Thompson ja yhdysvaltalainen Tokion olympialainen Garrett Scantling. Williamin pitkäaikainen valmentaja on Petros Kyprianou, joka työskenteli Georgian yliopistossa vuoteen 2021 asti. Samalla kun hän valmistuu suhdetoiminnan maisteriksi, Williams on nyt muuttamassa Floridaan jatkaakseen Kyprianoun ryhmässä, johon kuuluu myös hänen veljensä. Devon ja 2016 110 metrin aitajuoksun olympiavoittaja Omar McLeod.

“Mielestäni on niin siistiä, että meillä on joukko lahjakkaita urheilijoita, jotka kattavat useita erilaisia ​​tapahtumia”, Williams sanoi. ”Voimme pomppia ideoita toisistamme – minä teen estelähtöjä ja Omar saattaa nähdä jotain. Ja sitten vaihdoimme lohkoni, ja aloitukseni oli parempi. Garrettilla saattaa olla kuulantyöntövinkki, jonka hän antaa minulle ja Katille. Työskentelemme kaikki yhdessä tehdäksemme toisistamme parempia.”

Kendell Williams toiminnassa sisäilman MM-kisoissa Birmingham 2018 (© AFP / Getty Images)

Se, tekeekö McLeod kymmenenottelun cameon, on toistaiseksi mysteeri, mutta yksi ryhmän ylpeä saavutuksista on Kyprianoun mukaan maailman epävirallinen paras seitsemänottelun ja veljen yhdistetty tulos. Williamsin parasta 6683:a täydentää Devonin 8345, mikä nostaa ne yhteenlaskettuun pisteeseen 15 028.

– Sanon koko ajan, että veljeni on suosikkiurheilijani, Williams innostuu. “Hänellä on ollut paljon haasteita uransa aikana, ja hän vain nousee ylös, keskittyy ja palaa sen jälkeen. Se joustavuus on niin inspiroivaa. Perhe on minulle niin tärkeä, ja on ollut hauskaa matkustaa ympäri maailmaa vanhempiemme (Blane ja Terri) kanssa, koska he eivät jää paitsi mistään – he ovat jokaisessa kilpailussa.

Williams on ollut huomattavan johdonmukainen vuosien ajan, ja 12,58 aitajuoksujana ja seitsemän metrin pituushyppääjänä hänellä on muutamia heikkoja parannuksia vaativia tapahtumia, kun hän päätyy 6700 pisteeseen. Mutta aina on jotain opittavaa, jotain opittavaa.

Hayward Field Eugenessa, Oregonissa, sisältää monia erityisiä muistoja Kendell Williamsille (© Getty Images)

“Haluan ehdottomasti parantaa kuulantyöntöä ja 800 metrin juoksua”, hän sanoo. ”Sisäpenkkini on 13,55 m, mutta keskimäärin heitän 12 metrin säteellä, joten seuraava tavoitteeni on nähdä enemmän yli 13 metrin heittoja. 800 metrissä minusta tuntuu, että olisin ollut jumissa tuossa 2:16-alueella niin kauan. Haluan todella haastaa itseni murtautumaan läpi ja pääsemään 2:14:ään tai sen alle. Minusta tuntuu, että kuntoni on paikassa, jossa voin juosta nopeammin – työskentelen tuon henkisen esteen parissa, työntäen juoksun tuskan läpi.

“Joka kerta kun harrastan seitsenottelua tai viisiottelua, yritän vain pysyä johdonmukaisena ja tuottaa tasaisen tuloksen”, hän lisää. ”Se tulee siitä, että oppii lisää tapahtumista ja ymmärrät tekniikan. Ja siitä lähtien, kun olin fuksi yliopistossa, minusta on tullut enemmän tapahtumani opiskelija.”

Gabriella Pieraccini World Athleticsille

Leave a Comment