LSU erotti valmentajan Will Waden NCAA:n syytöksistä vakavista rikkomuksista FBI:n lahjonnan ja värväystutkinnan jälkeen

LSU on erottanut koripallovalmentajan Will Waden syystä, koulu ilmoitti lauantaina. Kehitys tapahtuu samalla viikolla, kun Tigers sai NCAA:lta ilmoituksen väitetyistä sääntörikkomuksista Waden viiden vuoden toimikauden aikana. Myös apulaispäävalmentaja Bill Armstrong erotettiin.

Koulu nimesi apuvalmentaja Kevin Nickelberryn väliaikaiseksi valmentajaksi. Nickelberry on Hampton and Howardin entinen päävalmentaja. CBS Sports Bracketology -asiantuntija Jerry Palmin mukaan Tigers on NCAA-turnauksen ennustettu 6. siemen.

“Saamme ilmoituksen aiemmin tällä viikolla, meillä kului useita päiviä arvioidaksemme sitä täysin ja käydäksemme harkittuja ja harkittuja keskusteluja tulevista askeleistamme”, LSU:n urheilujohtaja Scott Woodward ja presidentti William Tate IV sanoivat lausunnossaan. “Emme voi enää alistaa yliopistoamme, yleisurheilun laitosta ja – mikä tärkeintä – opiskelija-urheilijoitamme – tälle raskaalle ja jo ennestään pitkäkestoiselle prosessille ryhtymättä toimenpiteisiin. Velvollisuutemme on suojella ja edistää koko meidän rehellisyyttä ja hyvinvointia. oppilaitos ja opiskelija-urheilijamme ovat aina ensisijaisia.”

Koulun tapausta käsittelee IARP-prosessi, riippumaton elin, joka on suunniteltu käsittelemään monimutkaisia ​​NCAA-rikkomustapauksia. Wade erotettiin tehtävästään maaliskuussa 2019 LSU:n valmentajan tehtävistään sen jälkeen, kun salakuunneltu keskustelu paljasti, että hän keskusteli “vahvaperäisestä” tarjouksesta värvätylle, joka myöhemmin tunnistettiin JaVonte Smartiksi.

Teetä ilmoitus syytöksistä väittää, että “Waden käytös oli tahallista ja sitoutunut perusteellisen suunnittelun jälkeen”, ja kertoo, kuinka hän tarjosi taloudellisia kannustimia varmistaakseen pelaajien sitoutumisen. Mitä tulee Armstrongiin, NOA keventynyt että “Wade suvaitsi Armstrongin käyttäytymistä potentiaalisen urheilija-opiskelijan rekrytoinnissa, osallistui siihen tai jätti huomioimatta sen”.

LSU meni 105-51 (55-33 SEC) Waden johdolla viiden kauden aikana. 39-vuotias entinen Chattanooga- ja VCU-valmentaja sai pelikiellon vuonna 2019, kun Tigers saavutti Sweet 16:n, joka oli heidän syvin kauden jälkeinen juoksunsa hänen toimikautensa aikana. Hänet kuitenkin palautettiin pian kauden jälkeen sen jälkeen, kun hän “vastasi kaikkiin kysymyksiin ja kiisti syyllistyneensä äskettäin raportoituihin epäsäännönmukaisuuksiin yliopistokoripallon rekrytoinnin yhteydessä”, LSU:n silloisen lausunnon mukaan.

Waden irtisanominen tapahtuu neljä ja puoli vuotta sen jälkeen, kun FBI oli ryhtynyt tukahduttamaan korruptiota korkeakoulukoripallossa, mikä ansai ohjelmia kaikkialla maassa. Suurin osa mukana olevista päävalmentajista on säilyttänyt työpaikkansa myllerrystenkin läpi, vaikka osa heidän avustajistaan ​​on kärsinyt NCAA:n näytösrangaistuksista.

Mutta Waden ääni vuoden 2017 FBI:n salakuuntelussa, jossa keskusteltiin “voimakkaasta tarjouksesta” – keskustelu, joka kuultiin myöhemmin kansallisesti HBO:n dokumentissa nimeltä “The Scheme” – teki hänestä liittovaltion hallituksen pistelyn kasvot. Hänen myöhempi jatkamisensa LSU:n valmentajana aiheutti urheilussa ahdistusta NCAA:n oikeudenmukaisuuden hitaiden pyörien vuoksi ja teki hänestä pilkan lähteen tiekentillä.

Esimerkiksi VCU:n marraskuussa 2019 pelatussa pelissä useat LSU-penkin lähellä istuvat fanit käyttivät väärennettyjä FBI-asuja.

Vuonna 2020 NCAA:lle lähettämässään räikeässä kirjeessä SEC:n komissaari Greg Sankey moitti NCAA:ta sen täytäntöönpanoprosessista ja sanoi, että “nykyisiä aikatauluja on pidettävä mahdottomana hyväksyä, ja tarvitaan nopeaa muutosta, jotta asianmukaista vastuuvelvollisuutta sovelletaan ajoissa. “

Leave a Comment