mielipide | Kuinka kansanterveys ja CDC voivat saada takaisin amerikkalaisten luottamuksen?

Terve etäisyys CDC:n ja muiden poliittisten johtajien välillä antaisi virastolle mahdollisuuden välittää tietoa nopeasti ja avoimesti yleisölle, vaikka se olisi poliittisesti hankalaa. Kun terveysvirastot, tiedemiehet ja poliitikot näyttävät toimivan yhtenä, etenkin erittäin polarisoituneessa poliittisessa ilmapiirissä, ihmiset voivat hylätä viestit kokonaan. “Ihmiset, joille Bidenin Valkoinen talo on vihamielinen, saat periaatteessa heidät sulkemaan CDC:n”, tohtori Frieden sanoi.

Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä tri. Friedenin mukaan olisi CDC:n vapauttaminen riippumattomien tiedotustilaisuuksien järjestämiseen. “Jos tarkastellaan H1N1:tä, Ebolaa tai Zikaa, pidimme lähes päivittäin lehdistötilaisuuksia”, hän sanoi. “Yleisölle sattuu se, ettei se kuule säännöllisesti CDC:stä”

Eikä vain CDC – amerikkalaisten tulisi kuulla kaikilta pandemiareaktioon osallistuvilta ja olla heidän kuultavia ja todistaa avoimesta päätöksentekoprosessista. Silloinkin kun se menee sotkuiseksi, lopputulos tuntuu vähemmän norsunluutornin asetukselta vaan enemmän jatkuvan dialogin epätäydelliseltä tuotteelta. Uudet maskiohjeet helmikuussa saattoivat tuntua liian äkillisiltä joillekin, koska CDC ei ollut vielä selittänyt epätäydellisyyttä luottaa pelkkään tapausnumeroihin riskilaskelmien määrittämisessä; sen uusi yhteisöllinen ohjaus sisältää nyt tapausmäärien lisäksi sairaalasänkyjen käyttöosuuden ja sairaalakäynnit.

Asiantuntijat ja poliittiset opportunistit yrittäisivät väistämättä maalata erimielisyydet konfliktiksi ja ohjeistuksen muutokset tekopyhäksi ristiriidoksi. Tämä voi saada ihmiset uskomaan, että kukaan ei tiedä mitä he tekevät, joten voit yhtä hyvin syödä hevospastaa. Tämä vaikutus ei ole ylitsepääsemätön. Mutta se vaatii aktiivista työtä luottamuksen ansaitsemiseksi ja uskottavuuden säilyttämiseksi.

Jotta tällainen ero politiikan ja terveyden välillä voisi tapahtua presidentin hallinnosta riippumatta, saattaa olla tarpeen ryhtyä uusiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi kongressi voisi siirtää virastoja, kuten CDC:n ja elintarvike- ja lääkeviraston terveys- ja henkilöstöhallinnon ulkopuolelle, jotta ne voisivat lisätä riippumattomuutta. Tätä on vaadittu useaan otteeseen vuosien varrella, ja tapaus vain selkiytyy. Tämän järjestelyn puitteissa voi myös olla mahdollista rajoittaa minkä tahansa presidentin vaikutusvaltaa kansanterveyteen, esimerkiksi vaatimalla kongressin hyväksyntää CDC:n johtajilta mahdollisesti ajaksi, joka ei ole sama kuin presidentin toimikausi.

Ja vaikka viestintä on julkisen luottamuksen uudelleenrakentamisen ytimessä, virastoilla on myös oltava oikea-aikaista ja uskottavaa – ihanteellisesti moitteettomasti tarkasteltua ja kontekstuaalista – tietoa kommunikoidakseen. Tämä tarkoittaa niiden huomattavaa laajentamista, mahdollisesti pakollisen rahoitusvirran kautta, joka voi mahdollistaa pitkän aikavälin suunnittelun ja riippumattomuuden poliittisista mielijohteista. Vuonna 2021 CDC:n harkinnanvarainen rahoitus oli 7,1 miljardia dollaria, mikä vastaa noin yhtä prosenttia puolustusministeriön rahoituksesta. Olemme juuri nähneet, kuinka kallista pandemia voi olla, joten meidän pitäisi käyttää hetki ja käsitellä kansanterveyttä kansallisen turvallisuuden kannalta ja tarjota virastolle työkalut ja henkilökuntaa, jotta se noudattaa omia neuvojaan kriisiviestinnässä: “Ole ensimmäinen, ole oikeassa , ole uskottava, ilmaise empatiaa, edistä toimintaa ja osoita kunnioitusta.”

Ilman tätä amerikkalaiset ovat todistamassa mitä tapahtuu. Säännölliset paniikki- ja hämmennysjaksot ovat kuluttaneet kaikkien kärsivällisyyttä luuta myöten.

Leave a Comment