New Mexicon terveysministeriö lieventää virusviestien voimakkuutta tapausten vähentyessä | Paikallisuutiset

Hiljaisuus puhui perjantaina sanaa voimakkaammin kahden vuoden koronaviruksen aiheuttamasta kurjuudesta ja kuolemasta New Mexicossa.

Tohtori David Scrase, osavaltion terveysministeriön virkaa tekevä sihteeri, pyysi 70 sekuntia hiljaisuutta ja merkitsi 7 050 kuolemantapausta osavaltiossa, jonka syynä on sairaus.

Viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan Scrase totesi, että perjantai oli toinen vuosipäivä ensimmäisistä COVID-19-tapauksista New Mexicossa. Trendiviivat kääntyvät jyrkästi alaspäin kaavioissa, jotka osoittavat koronavirustapauksia, sairaalahoitoja ja kuolemia osavaltiossa.

Scrase sanoi, että on aivan liian aikaista julistaa pandemia ohi, mutta osavaltion terveysministeriö lieventää toistaiseksi julkisten viestien ja tautia koskevien tietojen intensiteettiä.

“Emme tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi… mutta tässä on toivoa”, Scrase sanoi.

Valtioraporttien mukaan seitsemän päivää COVID-19-tapauksia oli perjantaina yhteensä 2 247, kun se oli 4 656 seitsemän päivän aikana helmikuussa. 21. Seitsemän päivää sairaalahoitoa perjantaina oli 107, kun se helmikuun 172:sta. 21.

Perjantaina päättyneiden 14 päivän kuolemien kokonaismäärä nousi 115:een helmikuun 75:stä. 21, vaikka kuolintodistukset tihkuu kuuden viikon ruuhkan kanssa toisinaan. Lisäksi 14 päivän kuolleiden määrä oli pieni verrattuna 21. joulukuuta 2020, jolloin se oli 264.

Koko maassa kuolleita on noin 965 000. Albuquerquessa järjestettiin muutama sanainen tapahtuma, joka pohtii lukua. Rev. Vincent Paul Chávez ja St. Therese Little Flower Catholic Church perjantai-iltana merkitsivät pian miljoona amerikkalaista koronaviruskuolemaa.

“Meillä on 1000 luminariaa kirkon sisällä valkoisissa paperipusseissa”, Chávez sanoi ennen kolmen tunnin tapahtuman alkamista.

Muistotilaisuuteen osallistuneet ihmiset pohdiskelivat, rukoilivat ja sytyttivät kynttilöitä. Rajoitetut äänet sisälsivät elävää instrumentaalimusiikkia ja portaiden napsautusta kirkon marmorilattian yli. Kello 18–18.30 soitettiin 30 minuuttia kuolleiden puolesta.

“Ei ole ohjelmaa, ei puhetta”, Chávez sanoi.

Scrase ilmoitti, että osavaltion suhtautuminen koronavirukseen tulee muuttumaan. Esimerkiksi osavaltion julistus hoidon kriisistandardeista, joka mahdollisti terveydenhuollon ammattilaisten joustavuuden hoitaa pandemiaan liittyvää hoitoa, päättyi myöhään perjantaina.

Hän ilmoitti, että hänen osastonsa ei ensi viikosta alkaen enää julkaise päivittäisiä raportteja koronavirustiedoista. Nämä tiedot sisällytetään päivittäin hänen osastonsa koronavirusepidemiologian raporttiin, hän sanoi, vähemmän työvoimavaltainen prosessi.

Scrase sanoi, että hän haluaa vapauttaa osan osastolla työskentelevistä tekemään virastonsa tavanomaista työtä – muun tyyppisten rokotusten valvontaa, julkisten terveyspalvelujen tarjoamista, säädösten ja muiden toimien käsittelyä – sen sijaan, että keskittyisi niin intensiivisesti pandemiaan. Hän sanoi: “Meillä on terveysministeriö johdettavana.”

Scrase sanoi, että kapasiteetti palvella potilaita New Mexicon sairaaloissa on lisääntynyt, vaikka teho-osaston vuoteet ovat edelleen pulaa, ja vain 18 on tyhjillään.

Suuntaukset ovat positiivisia, hän sanoi, ja hän viittasi diaan, joka heijastaa taudin vähenevää esiintyvyyttä tapausmäärien, sairaalahoitojen ja kuolemantapausten osalta.

Hän varoitti, että taudista voi kehittyä uusia muunnelmia. Ja vaikka koronavirusluvut ovat rohkaisevia, hän sanoi, se on edelleen vakava huolenaihe.

.

Leave a Comment