Oraclen uusin tulospuhelu osoitti sen seuraavan rajan: terveydenhuollon

Kuuluisa teknologia- ja ohjelmistojätti Oracle otti rohkean askeleen viime vuoden lopulla, kun se ilmoitti ostavansa Cernerin, sähköisiä terveystietoja (EHR) koskevan yrityksen. Tämä rohkea hankinta osoitti Oraclen uutta tai kenties vahvistunutta sitoumusta: terveydenhuollon tulevaisuuden uudelleen kuvittelemisesta.

Tällä viikolla Oraclen neljännesvuosittaisen tuloskyselyn aikana yrityksen huippujohtajat, mukaan lukien kukaan muu kuin Oraclen perustaja ja toimitusjohtaja Larry Ellison, toistivat tämän sitoumuksen.

Yrityksellä on jo merkittävä asema terveydenhuoltoalan monilla osa-alueilla, erityisesti vahvan pilvi- ja ohjelmistoliiketoimintansa kautta. Ellison korosti kutsussa: ”Miten meillä menee terveydenhuollossa? Meillä on jo Tenet Health, Kaiser, Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Northwell Health, Mount Sinai ja Atrium Health. Voin kirjoittaa pitkän listan ERP- ja HCM-voitoista terveydenhuollossa – nämä ovat kaikki terveydenhuollon tarjoajia. Olemme lisänneet joitain muita terveydenhuollon tarjoajia, pääasiassa sairaaloita ja klinikoita.”

Ellison kuitenkin korosti vielä suurempaa putkea tulossa: “Terveydenhuolto on mielenkiintoista. Aloitin puhumalla sairaaloista, tarjoa – ihmisistä, jotka tarjoavat terveydenhuoltoa. Terveydenhuoltoala on paljon suurempi. Lääketieteellisten laitteiden valmistajia on. Lääkeyhtiöitä on. On maksajia, vakuutusyhtiöitä ja valtion virastoja, jotka ovat kaikki osa tätä terveydenhuollon ekosysteemiä. Emme siis ole keskittyneet vain palveluntarjoajiin, kuten sairaaloihin ja klinikoihin, vaan voitimme myös suuren ERP-kaupan SAP:sta Johnson & Johnsonilla J&J:ssä. […] Seuraamme koko integroitua ekosysteemiä, ja meillä on hienoja tuloksia. Ilmeisesti se vaikutti päätökseemme ostaa Cerner.

Tämä ekosysteemi on todellinen haaste. Kuten Ellison puhuu, amerikkalainen terveydenhuolto ei ole enää vain lääkäriin käyntiä ja hoidon saamista. Koko ekosysteemistä on tullut uskomattoman vivahteikas, mikä aiheuttaa monimutkaisia ​​​​sairaalajärjestelmiä, vakuutus- ja palkkakysymyksiä, nopeasti kehittyvää toimittajaympäristöä, lääkekehitystä ja -toimitusta sekä uusia hoitomuotoja. Terveydenhuolto ei todellakaan ole samaa kuin ennen.

Tämä monimutkainen maisema on suuri syy, miksi amerikkalaisella terveydenhuollolla ei ole ollut todellinen häiriö useiden vuosikymmenten ajan. Vaikka hoidon tarjoamisessa on tapahtunut merkittäviä parannuksia ja kiinnostus terveydenhuoltoteknologiaa kohtaan on lisääntynyt, todellisuus on, että amerikkalainen terveydenhuolto on edelleen täynnä lukuisia ongelmia.

Tarpeetonta sanoa, että monet voimakkaat voimat ovat yrittäneet ideoida ratkaisuja. Otetaan esimerkiksi Haven Healthcare, Amazonin, Berkshire Hathawayn ja JPMorgan Chasen perustama yritys, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa terveydenhuollon saatavuutta ja toimittamista. Vaikka yritys lopetti toimintansa kolmen vuoden jälkeen, se osoitti, että jotkut Amerikan suurimmista voimista ovat yhä enemmän häirinneet terveydenhuoltojärjestelmän hämmennystä.

Amazon on ottanut asiat omiin käsiinsä ja luonut Amazon Caren kokonaisena terveydenhuollon ekosysteeminä omien työntekijöidensä käytettäväksi ja poistanut monet vivahteet, jotka liittyvät perinteisiin työnantajapohjaisiin terveydenhuoltokannustimiin. Nyt, tämän järjestelmän virallistamisen jälkeen, Amazon tuo hitaasti hoitoinfrastruktuuriaan suurelle yleisölle tarjoten ihmisille uuden tavan saada tarvitsemaansa hoitoa.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka yritykset investoivat miljardeja dollareita terveydenhuoltokriisin ratkaisemiseen. Alan jättiläiset, joilla ei ole koskaan ollut terveydenhuollon ydinliiketoimintaa, ymmärtävät, että syntyy merkittävää arvoa, jos ne pystyvät ratkaisemaan pienenkin osan terveydenhuollon pulmasta. Esimerkiksi Best Buy, jonka toiminta-alalla ei koskaan ollut terveydenhuoltoa, ilmoitti viime vuonna maksavansa 400 miljoonaa dollaria digitaalisesta terveydenhuollon alustasta Current Health.

Oracle ei ole erilainen tässä seikkailussa. Vaikka jotkin maailman suurimmista terveydenhuollon toimijoista käyttävät jo hyvin sen ohjelmisto- ja pilvitarjontaa, Ellison selitti lehdistöpuhelussa, että tulevina vuosina mahdollisuuksia on huomattavasti enemmän: “Ja siksi ajattelemme, että olemme hyvät mahdollisuudet kasvattaa terveydenhuoltoa, joka on jättimäinen ala. Kukaan ei ole koskaan kokeillut tätä ennen, mutta meillä on kaikki osat. Meillä on maksuerät. Automatisoimme monet vakuutusyhtiöt. Meillä on HCM, jonka avulla voimme auttaa heitä hallitsemaan työvoimaansa. Meillä on ERP, joka auttaa heitä pitämään kirjaa varastosta. Ja pian meillä on Cerner, joka auttaa heitä toimittamaan hoitoa potilaille. Joten olemme – ja meillä on lääkepohjan kliininen tutkimusjärjestelmä. Meillä on koko portfolio, ja yhdistämme kaikki osat toisiinsa, jotta voimme saada ekosysteemin toimimaan tehokkaasti ensimmäistä kertaa. Ja itse asiassa pandemia on osoittanut, että tarvitsemme kipeästi tällaista integroitua järjestelmää.

Kun nämä aloitteet ovat näkyvissä ja terveydenhuolto kiinnittää edelleen joidenkin maailman suurimpien yritysten huomion, häiriöt ovat kuitenkin aivan nurkan takana.

.

Leave a Comment