Ovatko korkeakoulukoripalloilijat lahjakkuudeltaan lähempänä NBA-kollegoitaan kuin muissa urheilulajeissa?

Kuinka lähellä miesten korkeakoulukoripalloilijat ovat toiminnassa tässä kuussa NBA-kollegoineen?

On maaliskuu, ja NCAA:n kausi on saavuttamassa crescendoa, kun Champ Week päättyy tänä viikonloppuna ja NCAA-turnaus alkaa ensi viikolla. Monet toiminnassa olevista pelaajista vievät kykynsä NBA:han ensi kaudella.

Tätä silmällä pitäen tämän viikon postipussissa tarkastellaan, ovatko korkeakoulukoripalloilijat lähempänä NBA:ta kuin korkeakouluopiskelijat kahdessa muussa suuressa amerikkalaisessa miesten urheiluliigassa – kysymys, joka tiivistyy pitkälti korkeakoulukoripallon ja collegejalkapallon vertailuun. .

Koko NBA-kauden ajan vastaan ​​kysymyksiisi koripallon uusimmista, kiinnostavimmista aiheista. Voit twiitata minulle suoraan osoitteessa @kpeltontwiittaa kysymyksesi hashtagilla #peltonmailbag tai lähetä ne sähköpostitse osoitteeseen peltonmailbag@gmail.com.

Pääkysymyksen lisäksi tämän viikon postilaukku käsittelee myös NBA:n parasta pelaajaa, joka ei koskaan saa konkreettista palkintoa tai mestaruussormusta, sekä sääntöjä, jotka liiga voisi ottaa pois muuttamatta pelitapaa.


“Ovatko korkeakoulukoripalloilijat lahjakkuudeltaan lähempänä NBA-ammattikollegoitaan kuin jalkapallo- ja baseball-pelaajat NFL- ja MLB-pelaajia?”

–Glen


Voimme aloittaa sulkemalla pois MLB:n tässä, koska suurimman osan college drafteeista on silti läpäistävä alasarjat ennen kuin pääsevät pääsarjaan. Kun Garrett Crochet debytoi välittömästi Chicago White Soxissa vuonna 2020, hän oli ensimmäinen MLB-pelaaja kymmeneen vuoteen, joka siirtyi suoraan NCAA:sta suuriin liigoihin.

Tämä jättää NFL:n ja NBA:n ja niiden vertailun haasteen. Koska yksittäiset tilastot ovat jalkapallossa niin rajallisia, suorituksia on vaikea verrata suoraan. Ajattelin, että peliaika oli parempi tapa edetä. Tarkemmin sanottuna päädyin pudotuspeleissä pelaamien minuuttiprosenttien (NBA) tai aloitussyötön (NFL) kanssa suoraan yliopistosta poistuneiden pudotuspeleissä sen logiikan mukaan, että runkosarjan peliaika voi määräytyä enemmän kehityksen kuin suorituskyvyn perusteella.

Olin hieman yllättynyt kuullessani, että tulokset eivät olleet erityisen lähellä. Keskimäärin kaksi tulokasta on kentällä kussakin NFL:n kauden jälkeisessä pelissä, kun taas on harvinaista nähdä tulokkaita kentällä NBA:n pudotuspeleissä.

Koska jalkapalloilijoiden on vietyttävä vähintään kolme vuotta yliopistossa, ei ole yllättävää, että he tulevat NFL:ään valmiimmin kuin NBA-aloittelijat valmistuessaan yliopistosta. Pudotuspelien tarkastelu saattaa liioitella eroa hieman, koska NFL:n suurempi epävarmuus kaudesta toiseen tarkoittaa, että tulokkaat yleensä ja erityisesti lottovoitot päätyvät todennäköisemmin hyviin joukkueisiin.

Tarkastelin kuitenkin laajemmin alokaspeliaikaa runkosarjan aikana – en kuitenkaan yrittänyt selvittää, olivatko pelaajat suoraan yliopiston ulkopuolella – ja löysin sielläkin noin kaksi kertaa niin paljon NFL:ssä kuin NBA:ssa. . Joten mielestäni on turvallista päätellä, että collegejalkapalloilijat ovat jonkin verran lähempänä NFL-kollegoitaan kuin miesten korkeakoulukoripalloilijat NBA-joukkuetovereihinsa.


“Kuka on kaikkien aikojen paras NBA-pelaaja ilman palkintoja ja sormuksia?”

@HoopsMavenHM


Nämä kriteerit ovat rajoittavampia kuin miltä aluksi kuulostaa. Etenkin All-Rookie Team leikkaa pois suuren osan muuten tuottavista mutta palkittamattomista pelaajista.

Ensimmäistä tilastollista leikkausta varten katsotaanpa Basketball-Reference.comin voittoosuuksien mittaria. Vaikka voittoosuuksia on saatavilla kautta NBA:n historian, tulostaulukko koostuu yksinomaan pelaajista viimeisten neljän vuosikymmenen ajalta. Se on järkevää, kun otetaan huomioon, kuinka paljon helpompaa oli päästä All-Star-joukkueeseen ja voittaa mestaruus pienemmässä liigassa sen kolmen ensimmäisen vuosikymmenen aikana.

Koska meidän ei tarvitse huolehtia fuusiota edeltävistä kausista, voimme siirtyä voittoihini vaihtopelaajan (WARP) mittarin yläpuolelle, mikä arvostaa pelaajia hieman eri tavalla.

Itse asiassa viiden parhaan joukossa on vain yksi yhteinen pelaaja, pitkäaikainen keskus Tree Rollins (ehkä tunnetuin Danny Aingen puremisesta, joka tuotti hämmästyttävän Boston Herald -otsikon “Tree bites man”).

Sekä WARP että Koripallo-viitteen arvo vaihtopelaajaan verrattuna (VORP) metriikka, kuten Nicolas Batum, joka oli näiden palkintojen reunalla, vastauksena.

Batum aloitti 76 peliä aloittelijana (2008-09), mutta ei päässyt All-Rookie Teamiin, koska hänellä oli niin pieni rooli hyökkäyksessä (keskimäärin 5,4 PPG) Portland Trail Blazers -joukkueessa, joka voitti 54 peliä. Batum sai usein ääniä All-Defensive Teamiin olematta valittuna, eikä hän ollut koskaan vakava ehdokas All-Star-joukkueeseen parhaiden Charlotte Hornets -kausien aikana. Hän on pelannut hyvällä, mutta ei loistavalla tasolla pitkään, mikä kuvastaa sitä, mitä tämä kuvitteellinen tunnustus edustaa.


“Onko NBA:ssa sääntöjä, joiden viimeinen myyntipäivä on mennyt ohi?”

@Luzh1


Nykyisen vapaan polun säännön version lisäksi, johon jopa liiga on myöntänyt muutosta, kysymys nostaa esiin puolustuskolmen sekuntia, joka astui voimaan, kun liiga laillisti vyöhykepuolustuksen vuonna 2000, jolla pyrittiin estämään joukkueita asettamasta 7- alatunniste vanteen edessä aina.

Tämä sääntö ei ehkä ole tarpeellinen, koska ampumisen parantuminen vaikeuttaa jatkuvasti ankkuroitumista maaliin. Silti vanteen suojaaminen on niin tärkeää, että uskon, että joukkueet pelasisivat eri tavalla ilman sääntöä, joten en sanoisi, että se on vanhentunut. Minulla on mielessäni kaksi muuta sääntöä, joita molempia on kutsuttu harvemmin tällä kaudella. (Tällä kaudella on pelattu pelikohtaisten tietojen mukaan 345 puolustavaa kolmen sekunnin puhelua.)

Ensimmäinen sääntö, jota ilman varmasti pärjäisimme, on vähän tunnettu viiden sekunnin takaisin koriin rikkominen. Tämäkin on artefaktti laittoman puolustuksen aikakaudelta, jolloin pelaajat (tunnetuimmin Charles Barkley ja Mark Jackson) saattoivat hitaasti pyrkiä kohti vannetta ja pakottivat puolustuksen joko täysin sitoutumaan kaksoisjoukkueeseen tai pelaamaan niitä yksi vastaan. .

Aikakaudella, jolloin puolustajat voivat kaivaa pylvästä alas, tällä strategialla on parhaimmillaan rajallinen arvo. Tämä rikkomus on kutsuttu tasan kaksi kertaa tällä kaudella (Phoenix Sunsin vartija Devin Booker ja Oklahoma City Thunderin maalivahti Josh Giddey). Uskon, että voimme poistaa sen turvallisesti.

Toiseksi Philadelphia 76ersin koripallooperaatioiden johtaja Daryl Morey esitti viime viikolla MIT Sloan Sports Analytics -konferenssissa kahdeksan sekunnin säännön pallon saattamiseksi puolen kentän yli. Jälleen tämä sääntö näyttää juontuvan menneeseen aikakauteen ennen laukauskelloa.

NBA lyhensi pallon hallintaan kuluvaa aikaa 10 sekunnista kahdeksaan sekuntiin vuonna 2000 sekä laittomat puolustusmuutokset pelin nopeuttamiseksi, mutta tällaista keinotekoista tehostusta ei enää tarvita nyt, kun tilastojen mukaan joukkueet ovat paljon tehokkaampia. mitä aikaisemmin he aloittavat puolioikeuden rikkomuksensa. Tätä kutsutaan hieman useammin (30 kertaa tällä kaudella), mutta useimmiten siksi, että pistevartija unohtaa sen. Epäilen, että huomaisimme, jos tämä sääntö poistettaisiin.

.

Leave a Comment