Southern Seven Health Dept. jakaa tietoa Shingles Awareness Month -kuukaudesta

(KFVS) – Maaliskuu on Shingles Awareness -kuukausi ja Southern Seven Health Department levittää sanaa.

Community Outreach -koordinaattorilla on hyödyllistä tietoa.

”Lähetämme tietoa virastojen välisille kumppaneillemme sekä alueen yrityksille ja muille virastoille. Meillä on Facebook-sivullamme melko paljon tietoa, ja olemme juuri yhteydessä yhteisöön klinikoidemme, Headstart-sivustojemme kautta, kertoen ihmisille, että he voivat estää vyöruusua. Olet vaarassa saada vyöruusu, jos sinulla on ollut vesirokko, koska se on sama virus. Jos sinulla on ollut vesirokko lapsena, on mahdollista, että sinulle voi kehittyä vyöruusu myöhemmin elämässä, ja sinulla voi jopa olla vyöruusu lapsena vesirokon jälkeen. Joten on tärkeää varmistaa, että lapsesi ei ole rokotettu vesirokkoa vastaan, he tekevät niin, ja aikuisena, jos sinulla ei ole koskaan ollut vesirokkoa, on hyvä mennä eteenpäin ja ottaa rokote. Ja jos sinulla on ollut vesirokko, haluat varmistaa, että saat vyöruusurokotuksen”, Shawnna Rhine sanoi.

– Tapausten määrään liittyen emme ole havainneet alueellamme paljon tapauksia. Normaalisti sitä ei ilmoiteta alueellemme, kun kyse on terveysosastosta. Mutta meillä on pääsy näihin tietoihin, jos tarvitsemme sitä. Mutta tiedämme sen, että yleensä yksi kolmesta amerikkalaisesta, joka on sairastanut vesirokkoa, kehittää vyöruusua, ja se on melko korkea luku. On arvioitu, että joka vuosi noin miljoonalla amerikkalaisella on vyöruusu”, Rhine sanoi.

“No, jos epäilet, että sinulla on vyöruusu, on joitain asioita mietittävä. Normaalisti se alkaa pienellä kivulla, kutina tai punoitus korostavat, että sinulle alkaa kehittyä ihottuma. Se voi jopa muuttua rakkulaksi, ja silloin se itse asiassa tarttuu. Kun rakkuloita muodostuu. Sinulla on myös flunssan kaltaisia ​​oireita, kuten kuumetta, päänsärkyä, vilunväristyksiä, vatsavaivoja. Joten jos epäilet, että sinulla on vyöruusu, on parasta ottaa yhteyttä lääkäriisi testataksesi ja varmistaaksesi, että kyseessä on se. Näin lääkärisi voi aloittaa viruslääkkeiden käytön ja auttaa sinua hoidossa kotona”, hän sanoi.

– Vyöruusu ei ole tarttuva henkilölle, jolla on ollut vesirokko, et voi saada vyöruusua. Huolestuttavaa on, että jos sinulla ei ole ollut vesirokkoa ja voit jäljittää viruksen joltakulta, jolla on vyöruusu, voit itse kehittää vesirokkoa ja sitten vyöruusua itse. Joten jos olet rokotettu vesirokkoa vastaan, olet suojattu vyöruusuvirusta vastaan. On kuitenkin todennäköistä, että saat sen vain hyvin pienellä mahdollisuudella”, hän sanoi.

Rhine sanoi, että jos olet yli 19-vuotias ja sinulla on heikentynyt immuunijärjestelmä, tai jos olet yli 50-vuotias, ammu vyöruusu.

Tekijänoikeus 2022 KFVS. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment