Terveysministeriön tiedotteet

DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet F1, F2, H2 ja H3 turvalliseksi

Julkaistu 11. maaliskuuta 2022 Navy Water System Incidentissa, Newsroom

MITÄ: Havaijin osavaltion terveysministeriö (DOH) julistaa juomaveden jakelujärjestelmän elvytyssuunnitelman vyöhykkeet F1, F2, H2 ja H3 turvallisiksi; Terveysneuvonta muutettu; Asukkaat saavat juoda vesijohtovettä

MISSÄ: Alue F1, NEX, Moanalua Terrace

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle F1.

Area F2, Catlin Park, Maloelap, Dorris Miller, Halsey Terrace, Radford Terrace

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle F2.

Area H2, Aliamanu sotilasreservaatti

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle H2.

Alue H3, Aliamanu sotilasreservaatti

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle H3.

Napsauta tästä nähdäksesi päivitetyn kartan vyöhykkeen tilasta.

MILLOIN: 11.3.2022

TAUSTA: Kaikki laivaston vesijärjestelmän käyttäjät vyöhykkeillä F1, F2, H2 ja H3 voivat nyt käyttää vettä kaikkiin tarkoituksiin, mukaan lukien juomiseen, ruoanlaittoon ja suuhygieniaan. Tämä sisältää lemmikkien kulutuksen.

Laivaston vesijärjestelmän lähdevesi tulee laivaston Waiawa Shaftista. Waiawa Shaft -vesi on testattu sen varmistamiseksi, että se on juomakelpoista. Laivaston Red Hill Shaft, joka on saastunut, on irrotettu vesijärjestelmästä.

DOH:n ja Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) asiantuntijat suorittivat lopullisen tarkastelun kaikista näytetiedoista ja siitä, kuinka laivaston vesijärjestelmä ylläpitää toimintaa turvallisen juomaveden varmistamiseksi.

DOH ja EPA valvoivat kuukausien työtä tarjotakseen yksilöille ja perheille alueilla F1, F2, H2 ja H3 turvallista juomavettä. Tähän sisältyi huuhtelutoimintojen valvonta sen varmistamiseksi, että laivasto noudatti huuhtelu- ja testausprotokollaa varmistaakseen, että kontaminaatio oli poistettu juomavesijärjestelmästä.

Yksi näyte, joka kerättiin koulun ulkoaltaasta vyöhykkeellä F1, testattiin alun perin berylliumin DOH-tapahtumakohtaisen parametrin yläpuolella. Valaisin huuhdeltiin uudelleen ja otettiin uudelleen näyte. Myöhemmin kaikki näytteeseen otetut kodit ja rakennukset täyttävät DOH:n berylliumseulontatason, joka on neljä ppm.

Yhdestä kodista vyöhykkeellä F2 kerätyt näytteet testattiin alun perin DOH:n asettaman TPH-seulontatason yläpuolella. Koti huuhdeltiin uudelleen ja testattiin uudelleen. Myöhemmin kaikki näytteeseen otetut kodit ja rakennukset täyttävät DOH:n TPH-seulontatason.

Riippumaton, kolmannen osapuolen laboratorio ilmoitti virheellisesti bis(2-kloorietyyli)eetterin (BCEE) esiintymisestä näytteissä vyöhykkeillä F2, H2 ja H3. Interagency Drinking Water System Team (IDWST) -tutkimus päätti yhteisymmärryksessä laboratorion kanssa, että alkuperäiset BCEE-tulokset olivat vääriä positiivisia. IDWST:n jäseninä EPA ja DOH ovat samaa mieltä tämän päätelmän kanssa. IDWST otti uudelleen näytteitä kaikista paikoista, joissa BCEE alun perin havaittiin. Laboratorio tarkasti alkuperäiset näytteet ja uudet näytteet, eikä niistä löytynyt BCEE:tä.

IDWST:n yhteinen suunnitelma ottaa näytteitä yli 900:sta tai vähintään 10 prosentista kodista ja 100 prosentista kouluista ja lasten kehittämiskeskuksista laivaston vesijärjestelmässä tarjoaa tarkat tiedot sen määrittämiseksi, että vesi kaikissa kodeissa ja rakennuksissa on turvallista. . Lisää koteja ja rakennuksia otetaan näytteitä osana pitkän aikavälin seurantasuunnitelmaa.

Päätös muuttaa terveysneuvontaa ja julistaa vesi alueilla F1, F2, H2 ja H3 turvalliseksi tehtiin sen jälkeen, kun DOH:n useat todisteet vahvistivat, että laivaston vesijärjestelmään ei ole päässyt saasteita eikä alueilla F1, F2, H2 ja H3. DOH:n tutkimus osoitti:

Ilmoitetut saastumislähteet on eristetty

  • Laivaston Red Hill Shaft on fyysisesti irrotettu laivaston vesijärjestelmästä.

Waiawa Shaftin lähdevesi on juomakelpoista

  • Näytteen tulokset osoittavat, että vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Vesijärjestelmässä ei esiinny ylimääräistä saastumista

  • Cross Connection Control -tutkimus osoittaa, että jakelujärjestelmä on suojattu, mikä ei aiheuta ylimääräisiä kontaminaatiolähteitä.

Jakelujärjestelmän vesi on juomakelpoista

  • Vyöhykkeen huuhtelusuunnitelman toteutuksen valmistuminen osoittaa, että koko vyöhyke on huuhdeltu.
  • Näytteen tulokset osoittavat, että jakelujärjestelmän vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.
  • Juomavesi ei osoita kiiltoa, hajua tai muita öljyn laadullisia menetelmiä.

Vesi kodeissa/rakennusten putkistoissa on juomakelpoista

  • Huuhtelusuunnitelma sisältää toimenpiteet, joilla varmistetaan, että huoltoliitännät eivät saastuta uudelleen jakelujärjestelmää.
  • Näytteet kerättiin kodeista ja rakennuksista kolme päivää huuhtelun jälkeen. Tämä pysähtymisjakso rakennettiin havaitsemaan mahdollinen epäpuhtauksien huuhtoutuminen putkista tai muista putkistoista.
  • Näytetulokset osoittavat, että kotien/rakennusten tilojen putkistoissa oleva vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Jos laivaston vesijärjestelmän käyttäjillä on kysyttävää tai huolenaiheita vedensa laadusta, ota yhteyttä DOH:iin osoitteessa [email protected] tai 808-586-4258.

RESURSSIT:

Napsauta tätä saadaksesi täydellisen luettelon DOH:n seulontakriteereistä.

Napsauta tätä nähdäksesi validoidut testitulokset.

Napsauta tästä saadaksesi yhden sivun laboratoriotulosten lukemiseen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle F1, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle F2, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle H2, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeestä H3, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

# # #

PDF: DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet F1 F2 H2 & H3 turvalliseksi

Leave a Comment