Urheilumaailma on vältellyt Venäjän presidenttiä. Mitä sitten?

Palomiehet sammuttavat tulipalon pommitusten jälkeen Kiovassa, Ukrainassa 12. maaliskuuta. (Aris Messinis/AFP/Getty Images)

Venäjän joukot ovat siirtymässä lähemmäksi Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa ja tehostaneet hyökkäystään muita keskeisiä kaupunkeja vastaan ​​17. päivänä provosoimattoman hyökkäyksensä maahan. Tässä viimeisin kehitys:

Silmukka kiristyy Kiovassa: CNN-tiimit Kiovassa raportoivat kuulleensa räjähdyksiä lauantain varhain, kun pääkaupunki on paineen alaisena. Suurin osa Venäjän maajoukoista on noin 25 kilometrin (15,5 mailin) ​​päässä Kiovan keskustasta Britannian puolustusviranomaisten mukaan. Venäjän iskut iskivät edelleen siviilirakenteisiin: Tšernihivin pohjoisessa kaupungissa sijaitseva maamerkkihotelli tuhoutui yhdessä yössä raunioiksi sekä paikallinen sähköverkko.

Hyökkäys keskeisiä kaupunkeja vastaan: CNN:n toimittajat Keski-Ukrainan Dnipron kaupungissa tunsivat ainakin kaksi räjähdystä ja näkivät ilmatorjuntatulen jäännöksiä lauantain alussa. Myös Kharkhiv, Mariupol, Mykolaiv ja Sumy ovat Venäjän jatkuvan hyökkäyksen kohteena. Tämä tapahtui, kun Venäjän joukot laajensivat hyökkäystään Länsi-Ukrainaan ensimmäistä kertaa perjantaina iskuilla sotilaslentokentille, mukaan lukien yksi Vasylkivissä, Kiovan eteläpuolella, lauantaina. Idässä on yhä enemmän todisteita siitä, että Volnovakhan kaupunki on joutunut Venäjän joukkojen ja heidän liittolaistensa haltuun itse julistautuneessa Donetskin kansantasavallassa. Eteläinen Khersonin kaupunki näyttää olevan vangittu Yhdysvaltain puolustustiedustelun mukaan.

Viha kasvaa pormestarin pidätyksestä: Useita satoja mielenosoittajia parveili kaupungintalolle Etelä-Ukrainan Melitopolissa lauantaina sen jälkeen, kun venäläiset joukot pidättivät sen pormestarin Ivan Fedorovin edellisenä päivänä. Venäjän tukema Luhanskin aluesyyttäjä väitti syyllistyneensä terrorismirikoksiin, mutta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kutsui Fedorovin pidätystä “rikokseksi demokratiaa vastaan”.

Tšernobylin voima: Teknikot korjaavat vaurioituneita voimalinjoja Tšernobylin ydinvoimalaan YK:n ydinvoimalaitoksen mukaan. Ukrainan viranomaiset sanoivat, että linjat katkaistiin kokonaan tällä viikolla Venäjän pommitusten vuoksi. Keskiviikosta lähtien dieselgeneraattoreita varavoimana käyttänyt laitos on Venäjän valvonnassa, ja siellä työskentelee yli 200 työntekijää vaikeissa olosuhteissa.

Bidenin varoitus: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoitti perjantaina, että Venäjä maksaisi “ankaran hinnan”, jos se käyttää kemiallisia aseita, mutta toisti, että Yhdysvallat ei lähetä maajoukkoja Ukrainaan. “Emme taistele kolmatta maailmansotaa Ukrainassa”, Biden sanoi ja lisäsi, että Yhdysvallat auttaisi sen sijaan toimittamaan aseita, rahaa ja ruoka-apua maalle.

Ihmisten verotus: Ainakin 2,5 miljoonaa ihmistä pakeni Ukrainasta, YK ilmoitti perjantaina. YK:n mukaan Ukrainassa kuoli perjantaina 1 546 siviiliä, joista 564 kuoli ja 982 loukkaantui – vaikka he arvioivat todellisen määrän olevan paljon suurempi.

.

Leave a Comment