VA tukee Marine Veteraania terveysongelmien ja kodittomuuden kautta

Omassa kodissamme navigointi ei ole asia, jota monien meistä ei tarvitse harkita päivittäin. Meriveteraani Pete Bighamille se on aina mieleen.

Bigham toimi merijalkaväen raskaan kaluston operaattorina vuosina 1975–1979. Erotessaan armeijasta ja palattuaan siviilielämään hän oli helpottunut siitä, että hänen vaimollaan oli työpaikka, johon sisältyi riittävästi sairausvakuutusta kattamaan hänen perheensä ja itsensä. Kun hän ja hänen vaimonsa päättivät erota joitakin vuosia myöhemmin, hän oli kiitollinen VA-terveydenhuollon valinnasta.

Bigham löysi VA-hoidon oikeaan aikaan. Hänellä diagnosoitiin syöpä pian ilmoittautumisen jälkeen. Kun hänen terveytensä jatkui huonona, hän menetti vähitellen voimansa ja liikkuvuutensa, jota hän aikoinaan piti itsestäänselvyytenä urheilullisena merijalkaväennä.

Sanonta “Pahat asiat tulevat kolmessa” on suosittu syystä. Avioeron ja syöpädiagnoosin jälkeen elämä saattaa heittää muutaman mutkan, jotka johtaisivat veteraaniin. Ja silti hänen fyysiseen ja taloudelliseen terveyteensä liittyvien haasteiden kasautuminen tuli ylivoimaiseksi. Bigham huomasi pian olevansa ilman kotipaikkaa.

Mobiiliksi tuleminen

Keskusteltuaan tapauspäällikkönsä kanssa VA Boston Health Care Systemissä Bigham sai tietää, että VA:n uusi valtuutus tarjosi veteraaneille elämää muuttavia resursseja.

“VA astui esiin puolestani. Jos tarvitsen jotain, se on siellä.”

Johnny Isakson ja David P. Roe MD Veterans Health Care and Benefits Improvement Act 2020 antaa VA:lle luvan käyttää varattuja varoja kodittomiksi joutuville veteraaneille ja HUD-VASH-ohjelmaan ilmoittautuneille COVID-19-kansanterveyshätätilanteen aikana.

Sen ansiosta VA voi tarjota tukikelpoisia menoja, kuten ruokaa, henkilökohtaisia ​​tavaroita, taloustavaroita, suojaa ja paljon muuta kipeässä tarpeessa oleville veteraaneille.

Bighamille hän maksoi hänen lähes 420 kiloa painavan moottoroidun pyörätuolinsa kuljetuksen, joka antaisi hänelle liikkuvuuden – ja vapauden – jota hän kipeästi tarvitsi. Lainsäädäntö on myös tarjonnut Bighamille asuinpaikan.

“VA on tehnyt hämmästyttävää työtä yrittäessään tehdä oikeita asioita auttaakseen veteraanejamme ja tarjoamalla asioita saataville heidän tarpeidensa tyydyttämiseksi”, sanoi Bighamin tapaustyöntekijä Ponniece Champlin. “VA tuki Bighamia silloin, kun hän tarvitsi kipeästi apua.”

Talon metsästys toivolla

Vaikka Bighamin terveys on nyt hallinnassa, hänen asuntotarpeensa on osoittautunut vaikeammaksi tyydyttää. Vierailee asunto toisensa jälkeen, ja jotkut eivät mahdu edes pyörätuolia hissiin, mutta hän ei ole vielä löytänyt liikuntarajoitteisille sopivaa asuntoa, johon mahtuisi sekä hän että hänen hoitajansa.

Ja jos hisseihin pääsee, se ei tarkoita, että huoneet ovat. Monilla on ahtaat oviaukot, eikä Bighamille ole tilaa liikkua tuolissaan.

Pysyvä asunto on meriveteraanien perimmäinen tavoite. Hän on kuitenkin kiitollinen joustavasta rahoituksesta, joka on tarjonnut hänelle väliaikaisen kotipaikan paikallisessa Extended Stay Americassa.

Siinä on pieni keittiö, keittolevyt, mikroaaltouuni, astianpesukone. Se ei ole huono paikka”, Bigham sanoi. ”VA tarjoaa ruokatoimituksia ja kaikkea. Jos se ei olisi VA, en edes halua ajatella, missä voisin olla.”

Elämää muuttava tuki

Vastaamalla Bighamin asunto- ja ruokatarpeisiin tänä vaikeana aikana VA etsii edelleen palveluita ja ohjelmia, jotka voivat parantaa hänen elämänlaatuaan tällä välin.

Bighamilla on toimintaterapeutti, joka tulee hänen huoneeseensa tarjoamaan hänelle hoitoa, mikä on HUD-VASHin etu. Kun toimintaterapeutti vieraili hänen huoneessaan, he huomasivat, ettei hänen suihkussaan ollut tukitankoja. Se teki hänelle erityisen vaarallisen siirtymän kylpyammeeseen. Hän on pudonnut ammeeseen aiemmin.

“VA tehosti minua myös siellä”, Bigham sanoi saamastaan ​​hoidosta. “Jos tarvitsen jotain, se on siellä.”

Bigham etsii edelleen paikkaa, jota hän voisi kutsua pysyvästi kodiksi. Hän kuitenkin arvostaa VA:n jatkuvaa tukea.

“Pete sanoi, että VA:n apu antoi hänelle takaisin hänen henkensä”, Bighamin tapaustyöntekijä Champlin muisteli. “Kun hän sanoi niin, se sai minut todella ylpeäksi siitä, että olen VA:n työntekijä. Se teki minut iloiseksi Bighamin puolesta samaan aikaan.

Leave a Comment