Amiten terveysyksikön omaisuusvakuutus yli kaksinkertaistui. Ida vaikuttaa valtion korkoihin. | Uutiset

Ascensionin seurakunnan hallitus näkee 50 prosentin korotuksen kiinteistövakuutuksissaan uudelle vuodelle, vaikka se turvautui ostamaan kolmanneksen niin paljon vakuutusta ja hyödyntämään useita vakuutusyhtiöitä riskien hajauttamiseksi, seurakunnan edustaja kertoo.

Seurakunnan hallitus, joka vältti hurrikaani Idan pahimman iskun viime vuonna, saattaa tuntea johtavat vaikutukset valtion vakuutusmaksuihin, kun toinen uhkaava ja tuhoisa hurrikaanikausi osui Etelä-Louisianaan.

“Olen 29 vuotta toiminut, nykyiset kiinteistövakuutuksen markkinaolosuhteet ovat huonoimmat, mitä olen koskaan nähnyt”, Bret Hughes, Ascension-hallituksen agentti, sanoi tekstiviestissä viime viikolla.

Livingstonin ja Tangipahoan kunnissa, joissa Idan voimakkaat tuulet puhalsivat jopa kilometrien päässä rannikosta sisämaahan, jotkut paikallishallinnot kertovat valmistautuvansa pahimpaan tai näkevänsä sen jo suodattuvan myös uusiin vuosittaisiin vakuutusmaksuihin.

Toisin kuin Ascension-hallitus, Tangipahoan seurakunnan hallituksella on omat käytännöt jokaiselle rakennukselleen. Noin puolessa rakennuksista nousut ovat toistaiseksi vaihdelleet 3 prosentista 114 prosenttiin, kun politiikkaa on tullut uusittavaksi, seurakunnan erittelyn mukaan.

Amitessa sijaitsevan seurakunnan terveysyksikön politiikka, joka vei puun katon läpi Idan aikana, yli kaksinkertaistui, mikä nosti seurakunnan kustannuksia kyseisen rakennuksen politiikassa lähes 7 000 dollarilla.

Tangipahoan hallituksen rahoitusjohtaja Jeff McKneely sanoi, että terveysyksikön palkkio oli nelinkertaistunut. Seurakunnan vakuutusasiamies pystyi ostamaan sen ja pienentämään sen 114 %:n nousuun edellisen vuoden vakuutusmaksuun verrattuna.

Louisiana Municipal Associationin toiminnanjohtaja John Gallagherin mukaan seurakuntien hallitusten kokemus ei ole erilainen kuin monien kaupunkien kokemus tänä vuonna.

He raportoivat myös samankaltaisista kokemuksista vakuutusyhtiöidensä kanssa sen jälkeen, kun hurrikaani Ida iski Louisianan rannikolle elokuussa. 29, muiden tuhoisan hurrikaanien seurauksena viimeisen kahden tai kolmen vuoden aikana.

LMA:n jäsenyhteisöt eri puolilla osavaltiota kertovat yhdistykselle, jolla on oma kolmannen osapuolen riskienhallintapooli muihin vakuutustarpeisiin, että omaisuusvakuutuskustannukset nousevat ja monet vakuuttajat ovat poistumassa kuntien kiinteistömarkkinoilta Idan ja menneitä myrskyjä.

“Katsomme mahdollisuutta osallistua asiaan”, Gallagher sanoi, “ja tarjota kattavuutta, koska tavalliset vakuutusyhtiöt lopettavat.”

Vakuutusalan kaupparyhmän Insurance Information Instituten mukaan hurrikaani Ida aiheutti 36 miljardia dollaria vakuutettuja tappioita, mikä on toiseksi eniten kaikista hurrikaaneista Yhdysvaltain historiassa.

Karen Clark and Co:n mukaan varhaiset mallinnusarviot asettivat Louisianan tappiot 18 miljardiin dollariin, mutta myöhemmät arviot nostavat luvun lähemmäs 20 miljardia dollaria.

Kategorian 4 myrsky, joka tappoi 26 ihmistä, on yksi 19 nimetystä myrskystä, jotka laskeutuivat Yhdysvalloissa vuosina 2020 ja 2021, ja se oli osa hurrikaanikautta, jossa oli 21 nimettyä myrskyä, mikä on historian kolmanneksi eniten, National Weather Service sanoo.

Myrskyn voimakkaat tuulet, joita pidettiin jonkin aikaa 150 mph:ssa, katkaisivat sähkön 1,2 miljoonalta osavaltion veronmaksajalta.

Myrskyjen sarja tulee myös, kun YK:n keskeinen paneeli jatkaa yhä ankarampien varoitusten antamista maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen vaikutuksista merenpinnan nousuun ja osavaltion jo ennestään heikkenevään rannikkoviivaan, kun hurrikaanien tiheys ja voimakkuus lisääntyvät.

Ida iski yksityisasuntojen markkinoille, kun kymmenet tuhannet kodit vaurioituivat voimakkaiden tuulien ja tulvavesien vuoksi.

Lähetämme sinulle päivän tärkeimmät uutisotsikot kahdesti päivässä. Rekisteröidy tänään.

Inflaatio ja korkeat työvoima- ja materiaalikustannukset ovat rasittaneet vakuutusyhtiöiden resursseja, osavaltion vakuutusviranomaiset ovat sanoneet, ja kolme alueellista vakuutusyhtiötä on asettanut valtio selvitystilaan taloudellisten ongelmiensa vuoksi. Louisiana Citizens Property Insurance, osavaltion viimeinen vakuutusyhtiö, ennustettiin viime vuoden lopulla aiheuttavan lähes puolen miljardin dollarin tappiot.

Osavaltion vakuutusministeriön tiedot viittaavat kuitenkin siihen, että asunnonomistajien hinnat eivät olleet nousseet liikaa, keskimäärin noin 6,7 prosenttia, vuoden 2021 lopussa.

Vakuutusministeriön virkamiehet sanoivat saaneensa asunnonomistajilta soittoja suurista vakuutusmaksujen korotuksista, mutta suurin osa niistä on johtunut vakuutetun omaisuuden arvon merkittävästä noususta.

Yksi ongelmista, jonka jotkut hallitusten edustajat tunnistavat, on löytää vakuutusyhtiöitä, jotka ovat valmiita ottamaan paljon riskejä Etelä-Louisianasta.

Hughes, Ascension Parishin hallituksen vakuutusasiamies, kertoi seurakuntaneuvostolle aiemmin tässä kuussa, että hän ei löytänyt yhtä vakuutusyhtiötä tarjoamaan kaikkea 153 miljoonan dollarin omaisuutta, joka seurakunnalla oli viime vuonna, vaikka hän oli ottanut yhteyttä yli 40 yritykseen.

Muiden paikallishallintojen johtavalle välittäjälle, US Riskille, kerrotaan samat asiat kuin vakuutusyhtiöt, Hughes lisäsi.

“Meille kerrottiin kirjaimellisesti jokaiselta markkinapaikalta, jolla kävimme: “Et voi saada tänä vuonna 153 miljoonan dollarin kattavuutta Ascension Parishille. Se ei ole mahdollista. Sinun on selvitettävä, Bret, mikä on pahin skenaariosi ja varmistettava se.” ” sanoi Hughes, Hughes Insurance Servicesin omistaja Gonzalesissa.

Hughes pyysi vakuutusyhtiöitä ja muita mallintamaan pahimman mahdollisen riskitason – noin 50 miljoonan dollarin tappiot yhdessä tapahtumassa – ja sitten hän jakoi riskin 11 eri vakuutuksenantajan tai niin kutsuttujen vakuutusten “kerrosten” kesken.

Chuck LeBlanc, Ascension Parish School Boardin vakuutusasiamies, sanoi myös hänen näkevän tämän “kapasiteettiongelman”.

Hän väitti, että jatkuvat raportit ilmastonmuutoksen vaikutuksista Louisianaan tekevät jälleenvakuuttajista, kuten lontoolaisen Lloyd’sin, jotka tukevat vakuutusyhtiöitä, epäluuloisia, vaikka niitä vain pyydetään ottamaan osa riskistä.

“Ja se oli ennen helppoa. Voisimme täyttää (vakuutuskerrokset) nopeasti, mutta kaikki ovat tavallaan, tiedätkö… Se palaa kapasiteettiin”, sanoi LeBlanc, Ascensionissa sijaitsevan Bourg Insurance Agencyn agentti ja osaomistaja.

Markkinoilla, joilla omaisuusvakuutusmaksut nousevat, suuret koululautakunnat, kuten Ascensionin ja Livingstonin seurakunnat, voivat kohdata merkittäviä kustannuksia kymmenien koulujen kanssa, joilla on usein useita rakennuksia jokaisessa paikassa.

Esimerkiksi Ascensionin seurakunnan kouluilla on omaisuutta noin 740 miljoonan dollarin arvosta, mikä on kääpiöpitäjän arvoa seurakuntahallituksessa, joka omistaa oikeustaloja, seurakunnan vankilan ja muita julkisia rakennuksia.

LeBlanc sanoi, että hän yrittää edelleen pitää koulujärjestelmän korotukset 20–25 prosentissa, mutta saattaa joutua leikkaamaan vakuutusarvoja tehdäkseen sen.

Livingstonin seurakunnan koulujen riskipäällikkö Wendy Gill sanoi, että seurakuntajärjestelmä kasvoi hieman lokakuussa ja vakuutti sen 45 koulupaikkaa yhteensä 347 miljoonan dollarin arvosta.

Gill kuitenkin sanoi, että sen agentti on käskenyt järjestelmän odottamaan suurempaa kasvua ensi lokakuussa, kun Idan täysi vaikutus tuntuu, ehkä 20–30 prosentin välillä.

“He varoittivat meitä, että se on tulossa”, hän sanoi.

.

Leave a Comment