Apple hakee Home Runia MLB-suoratoistotarjouksella

Apple on etsinyt “aggressiivisesti” tarjouksia suorien urheiluoikeuksien turvaamiseksi Apple TV+ -suoratoistopalvelunsa kehittämiseksi, ja se alkaa tuottaa tulosta.

Vain muutama päivä sitten Front Office Sports julkaisi raportin, jonka mukaan Apple kilpailee NFL:n käytettävissä olevien oikeuksien ostamisesta usean miljardin dollarin sopimuksella, joka sisältää kolme pääomaisuutta:

  • Osakeosuus NFL-mediassa
  • NFL Sunday Ticket -paketti markkinoiden ulkopuolisiin peleihin
  • Pelien suoratoisto mobiililaitteilla

Ennen kuin mikään niistä on mahdollista toteuttaa, näemme jo yrityksen ottavan suuren askeleen toisen uskomattoman suositun liigan, Major League Baseballin, kanssa.

85 miljoonan dollarin suoratoistosopimus sisältää viikoittaiset perjantai-kaksoisotsikot, jotka lähetetään Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Brasiliassa, Japanissa, Meksikossa, Puerto Ricossa, Etelä-Koreassa ja Isossa-Britanniassa.

Toukokuussa 2021 ESPN ilmoitti uudesta seitsemän vuoden sopimuksesta liigan kanssa – arvoltaan noin 4 miljardia dollaria tai 550 miljoonaa dollaria vuodessa. Sopimus avasi Applelle mahdollisuuden täyttää ensimmäisen live-urheiluvalikoimansa, suurelta osin siksi, että ESPN poistui noin 61 prosentista viime kauden lähetyspeleistään.

Live-pelien yhteydessä Apple esittää uuden live-ohjelman nimeltä “MLB Big Inning”, joka sisältää kohokohdat ja live-katselut iltaisin runkosarjan aikana. Katsojat Yhdysvalloissa ja Kanadassa pääsevät myös uuteen 24/7-suoratoistoon, joka sisältää uusintoja, kohokohtia, klassisia pelejä sekä uutisia ja analyyseja.

Forbesin mukaan sopimuksen 85 miljoonan dollarin vuotuinen arvo on 55 miljoonaa dollaria vuodessa mediaoikeuksista ja 30 miljoonaa dollaria mainontaan. Apple ansaitsi 191,1 miljardia dollaria tuloja iPhonesta vuonna 2021. Tämä 85 miljoonan dollarin luku edustaa noin neljän tunnin iPhone-myyntiä.

Mutta se on vain Applen varhainen sisävuoro tällä alalla. Itse asiassa tämä on vasta ensimmäinen esitys.

Suoratoisto, sisältökirjastot ja tilausten kasvu

Monipuolinen sisältöpohja on välttämätön kilpailemaan suoratoistossa, ja Apple TV+ on jatkuvasti lisännyt sisältöä sen perustamisesta lähtien vuoden 2019 lopulla.

Pelkästään vuonna 2021 palvelu lisäsi 47 TV-ohjelmaa – 147 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Ampere Analyticsin mukaan huippusuorittajat tilasivat kuitenkin paljon enemmän esityksiä samalla aikavälillä:

  • Löytö: 556
  • Paramount: 406
  • Netflix: 403
  • Disney: 387
  • Warner Media (HBO Max): 293
  • Amazon: 162
  • Apple: 47

Vaikka Apple on saavuttanut menestystä sellaisilla ominaisuuksilla kuin “Ted Lasso”, on kyseenalaista, onko sen tarjonta todella tilausdollarien arvoinen.

Tutkimukset osoittavat, että keskimääräinen kotitalous tilaa 3,6 suoratoistopalvelua. Jos Apple TV+ tulee olemaan yksi tärkeimmistä palveluista, urheilulla on todennäköisesti tärkeä rooli. Investointipankki Needham & Companyn mukaan 30 % suoratoisto-asiakkaista vaatii suoran urheilun sitoutumista tilaukseen.

Tekniikka ei ole vielä julkistanut virallisesti Apple TV+:n tilaajalukuja, mutta CNBC:n mukaan palvelulla oli noin 20 miljoonaa tilaajaa syyskuussa 2021. Netflixillä on 221,8 miljoonaa ja Disney+:lla 129,9 miljoonaa.

Vaikka Apple ei ole vielä sitoutunut valtavasti live-urheiluun, uusi MLB-sopimus ei myöskään ole käyttänyt sen käytettävissä olevia varoja, ja se voisi toimia varmistusmekanismina, että live-urheiluoikeudet ovat investoinnin arvoisia.

Vaikutus MLB:hen

Vaikka sopimus onkin Applelle pudotus, se on erittäin iso juttu MLB:lle, varsinkin sen jälkeen kun ESPN leikkasi joka kausi lähettämiensä MLB-pelien määrän noin 90:stä vuonna 2021 30–40:een tällä kaudella. verkko, joka käyttää 2,6 miljardia dollaria vuodessa pelkästään “Monday Night Footballiin”.

Uusi ESPN-sopimus voisi viime kädessä olla siunaus valepuvussa MLB:lle.

Perinteinen maksutelevisio on laskusuunnassa – ilman todellisia merkkejä paluusta. eMarketerin tietojen mukaan maksutelevisio (kuten ESPN) on vähentynyt lähes 100 miljoonasta kotitaloudesta vuonna 2013 73 miljoonaan vuonna 2022. Ei-maksullinen televisio (suoratoistopalvelut) on yli kaksinkertaistunut samana ajanjaksona, 20 miljoonasta 56 miljoonaan. .

Ennen Applea MLB oli alialtistettu suoratoistolle. Liigan uusi sopimus tekniikan jättiläisen kanssa muuttaa asian suurella tavalla.

Jokainen avaruudessa oleva hyötyy tästä muutoksesta lopulta. Kansallisille yleisradioyhtiöille, kuten NBC, FOX ja ESPN, suoratoisto on se vuorovesi, joka nostaa kaikki veneet, ja näemme, että vuosittaisten mediaoikeuksien hinta seuraa ylöspäin ja oikeaan suuntaan urheilulajeissa.

Liigot keräävät rahaa, ja lähetystoiminnan harjoittajat kasvattavat yleisöään (ja mainostulojaan). Win-win.

Alueelliset urheiluverkostot

Kaiken tämän jälkeen tässä on jotain muistettavaa: Baseball-katsojien määrä on yleensä vahvin paikallisilla markkinoilla verrattuna kansallisiin, ja alueelliset urheiluverkostot tuottavat hyvän osan MLB-tuloista.

The Athleticin mukaan RSN-maksut muodostavat noin 2 miljardia dollaria liigan 10 miljardin dollarin kokonaistuloista.

Toisaalta kansalliset TV-sopimukset ESPN:n, Foxin ja Turner Sportsin kanssa maksavat MLB:lle yhteensä 1,74 miljardia dollaria vuosittain, mikä jaetaan 30 seuran kesken. Vaikka nämä sopimukset tuottavat tuloja liigalle, ne ovat yhä kalliimpia kaapelipalveluntarjoajille ja tuottavat vain vähän sijoitetun pääoman tuottoa.

CNBC:n mukaan RSN:n keskimääräinen kuukausihinta vuonna 2021 oli 6,42 dollaria kaapelitilaajaa kohti.

Suoratoisto on uhka koko tälle mallille. Jos Applen MLB-kokeilu etenee suunnitelmien mukaan, maksutelevision jakelijat voivat mahdollisesti leikata RSN-numerot niputeistaan ​​kokonaan.

Kun sisältö ei ole enää yksinomaan yksittäisille RSN:ille, niiden arvo heikkenee ja striimaajilla on entistä vahvempi käsi.

Viimeinen huomio

Vaikka painopiste on ollut Apple TV+:ssa ja MLB:ssä, sillä on vaikutuksia muihin osapuoliin.

Netflix on nyt ainoa suuri striimaaja, jolla ei ole selkeää tietä eteenpäin urheilun suoratoistossa. Toistaiseksi Netflix on pysynyt vankkumattomana siinä, että urheilun viereinen sisältö, kuten “Drive to Survive”, riittää ohjelmoinnissa.

Applen tullessa markkinoille, useimmilla streamerillä on kuitenkin sisältöpankkeja, jotka sisältävät live-urheilua ja urheilun ohella tapahtuvaa ohjelmointia – olipa kyseessä sitten ESPN+:n “30 for 30” -dokumentti tai äskettäin julkistettu Lewis Hamiltonin dokumentti Applelle. Muutamasta massiivisesta hitistä huolimatta Netflix on paljon jäljessä livetuotteessa.

On mielenkiintoista nähdä, milloin ja missä Netflix (väistämättä) tulee mukaan urheilun suoratoistokeskusteluun. Jos heidän live-sisältönsä tuottaa jotain lähellä “Drive to Surviven” jännitystä, olen mukana.

Leave a Comment