“Hulluuden portit ihmiskunnan reunalla”: ukrainalainen nainen lähettää videon, jossa näkyy elämää bunkkerissa Venäjän piirityksen keskellä

Olha Oltarževska on kertonut, kuinka ennen sodan alkua hän eli “tunmatta surua”, opiskeli yliopistossa Kiovassa, soitti soittimia, aloitti espanjan kursseja ja “elä onnellista elämää” – ja on viimeiset neljä vuotta työskennellyt PR-asiantuntija.

“Aiemmin kommunikoin paikallisen median kanssa, mutta nyt olosuhteiden vuoksi vaihdoin kansainvälisiin”, hän sanoi ja lisäsi, että venäläisten kahden viikon ajan “armottomasti” pommitellessa hänen kaupunkiaan hän ja hänen perheensä ovat asuneet tukikohdassa nyt yli viikon, lasten kanssa, joista nuorin on kaksivuotias.

Kirjaudu päivittäiseen uutiskirjeeseemme

I-uutiskirje leikkaa melun läpi

“Se on hulluuden portti ihmiskunnan reunalla”, hän toteaa. “Räjähdyksiä kuullaan joka päivä. Toistaiseksi emme aio juosta mihinkään kaupungista tai maalta. Ensinnäkin se on erittäin riskialtista, ja toiseksi naapurimme toivat lapsensa ja suuren määrän lemmikkejä meille. Siksi meidän on huolehdittava heistä. Olemme ainoita, joilla on tukikohta talossa.”

Lue lisää

Lue lisää

Ukrainan konflikti: Venäjä laajentaa hyökkäyksiä Lutskin ja Dnipron kohteena

Hän mainitsi myös ystävänsä, joka sanoi, että hänen äitinsä kertoi tilanteesta Mariupolissa. Kaupunki, jossa on 446 000 asukasta, on joutunut hyökkäyksen kohteeksi, ja lastensairaala ja synnytysosasto vaurioituivat pahoin viime viikolla ja kuoli kolme ihmistä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky tuomitsi tämän “julmuudeksi”. Mariupolin kuolonuhrien määrä on ylittänyt 1 500:n 12 päivän hyökkäyksen aikana, pormestarin kanslia sanoi.

Ukrainan hallitus sanoi lauantaina, että satamakaupunkia lyövät Venäjän joukot pommittivat moskeijaa, jossa oli suojaa yli 80 ihmiselle, mukaan lukien lapset, kun taistelut raivosivat Ukrainan pääkaupungin Kiovan laitamilla, ja Venäjä jatkoi muiden vastustavien kaupunkien pommittamista.

Ukrainan armeija sanoi lauantaina, että venäläiset joukot valtasivat Mariupolin itäisen esikaupungin ja tiukensivat strategisen kaupungin aseellista puristusta. Mariupolin ja muiden Azovinmeren satamien valtaaminen voisi antaa Venäjälle mahdollisuuden perustaa maakäytävän Krimille, jonka se valtasi Ukrainalta vuonna 2014.

Rouva Oltarževska, joka on kuvassa ennen Venäjän hyökkäystä, kertoo: “Aiemmin kommunikoin paikallisen median kanssa, mutta nyt olosuhteiden vuoksi vaihdoin kansainvälisiin.” Kuvassa: osallistunut.

Rouva Oltarževska sanoi, että hänen ystävänsä sanoi: “Ei ole vettä, ei ruokaa, ihmiset istuvat bunkerissa, kaikki oksentavat… ihmisiä kuolee vain kuivumiseen, Venäjän armeija pommittelee kaikkia Mariupoliin matkaavia humanitaarisia saattueita. ihmiset makaavat kaduilla, he ovat poissa. Se on kansanmurha.

“Venäjän armeija halusi räjäyttää ydinvoimalan maassamme, he tähtäävät sairaaloita, päiväkoteja ja jopa pudottivat pommin… hautausmaille.”

Oltarževska lisäsi, että Venäjä käy sotaa “ei vain taistelukentällä, vaan myös informaatiorintamalla” – samalla kun hän kehui Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskia “erittäin rohkeaksi”.

Muita tapahtumia ovat presidentti Zelensky, joka syyttää Venäjää eteläisen satamakaupungin Melitopolin pormestarin sieppauksesta.

Viesti toimittajalta:

Kiitos, että luit tämän artikkelin. Luotamme tukeesi enemmän kuin koskaan, sillä koronaviruksen aiheuttama kulutusvaatteiden muutos vaikuttaa mainostajiimme.

Jos et ole vielä tehnyt niin, voit tukea luotettavaa, faktatarkastettua journalismiamme tekemällä digitaalisen tilauksen.

Leave a Comment