Ihmiskunnan ei pitäisi joutua sodan uhriksi |

”On riskejä, joita ei yksinkertaisesti voida hyväksyä; ihmiskunnan tuhoaminen on yksi niistä.” Friedrich Durrenmatt, sveitsiläinen kirjailija

Kesällä 1697 Englanti oli sodassa Ranskaa vastaan, ja tuona aikana ei-sotilaalliset työntekijät olivat kiireisiä ensimmäisen majakan rakentamisessa Eddystoneen, joka on pieni mutta erittäin vaarallinen kalliomuodostelma avomerellä enintään kymmenen mailia lounaaseen. Britannian Plymouthin kaupunki. Vaaralliset, kiviset, vedenalaiset kalliot olivat olleet useiden laivanhylkyjen paikka.

Yhtäkkiä ilmestyi ranskalainen sotalaiva, joka vangitsi viattomat englantilaiset työläiset ja saattoi heidät takaisin Ranskaan. Ahdistuneet työläiset, jotka vain tekivät työtään, eivät tienneet, mikä heidän kohtalonsa olisi, kunnes he vihdoin ilmestyivät Ranskan kuninkaan Ludvig XIV:n eteen.

Silloin hyvin peloissaan englantilaiset kuulivat kuninkaalta yllättävän vilpittömän anteeksipyynnön: “Olen sodassa Englannin kanssa”, Ranskan kuningas julisti, “en ihmiskunnan kanssa”. Ja sitten hän saattoi miehet turvallisesti takaisin Eddystonen kallioille, jotta he voisivat saattaa työnsä majakkaan loppuun.

Uskon, että on turvallista olettaa, että Vladimir Putin ei ollut koskaan lukenut tai kuullut siitä tositarinasta, tai jos oli, hän ei vain välittänyt, koska hän itse asiassa käy sotaa ihmisyyttä vastaan.

Ei toisen maailmansodan synkkien ja epätoivoisten päivien jälkeen, jolloin natsit marssivat Euroopan halki, viatonta, rauhallista kansaa ei ole hyökätty ja piiritetty niin tuhoisasti.

Huomaa, että kirjoitan tätä kappaletta muutama päivä ennen sen julkaisua ja kirjoittaessani rukoilen, että tuona aikana rauha palautettaisiin ja tulitaukosopimukset julistettaisiin tai mikä vielä parempaa, Putin tulee jotenkin järkiinsä. . Mutta tällä hetkellä, kun kynäni kohtaa paperin, optimismini on todellakin heikko.

Pimeys on jälleen laskeutunut suvereeniin, rauhanomaiseen maahan ja tuhannet ja tuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan, kun taas lukemattomat muut suojaavat parhaansa mukaan maanalaisiin tukikohtiin ja tunneleihin.

Selvyyden vuoksi sotilaalliset kohteet, joihin ei hyökätä armottomasti, vaan kaupunginosat, joissa äidit ja isät asuvat ja työskentelevät ja joissa heidän lapsensa leikkivät. Tuhoavat ovat asuntoja, jotka vielä pari viikkoa sitten olivat täynnä iloa ja rauhaa, mutta ovat nyt tuskan ja kauhun paikkoja.

Ihmiset kärsivät. Lapset kuolevat. Rauhallista kansakuntaa terrorisoidaan. Suunniteltu ja provosoimaton hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​on todella hyökkäys ihmiskuntaa ja sen 44 miljoonaa ihmistä vastaan, jotka ovat aviomiehiä, vaimoja, veljiä, siskoja, isoisiä, isoäitejä, veljen- ja veljenpoikia ja lapsia – lapsia, jotka eivät ehkä elä näkemään seuraavia syntymäpäiviään. He ovat ihmisiä aivan kuten me, jotka ovat yhteydessä toisiinsa tavalla, joka antaa merkityksen sanalle sivilisaatio.

Jos ei muuta, tämä viimeisin Venäjän aggressio on ainakin yhdistänyt suurimman osan maailmasta herättämällä kansainvälistä tuomitsemista ja halveksuntaa Putinia ja hänen tunkeutuvia joukkojaan kohtaan, ja aivan oikeutetusti. Tämä johtuu ehkä siitä, että viattomia sivullisia ei todellakaan ole. Niiden, jotka vain katsovat eivätkä tee mitään, on kuuluttava niihin, jotka tekevät teon.

Jumala siunatkoon Ukrainan kansaa!

Mike Fitsko on eläkkeellä oleva rehtori ja pitkäaikainen kolumnisti New Braunfelsista.

.

Leave a Comment