Kiina sulkee Shenzhenin liikekeskuksen torjuakseen virusten nousua | Terveys ja kunto

Kirjailija: JOE McDONALD – Associated Press

PEKING (AP) – Kiinan hallitus vastasi sunnuntaina koronavirustartuntojen piikkiin sulkemalla eteläisen Shenzhenin, 17,5 miljoonan asukkaan kaupungin, liikekeskuksensa ja rajoittamalla pääsyä Shanghaihin keskeyttämällä bussiliikenteen.

Jokaiselle Shenzhenissä, Hongkongin vieressä sijaitsevassa rahoitus- ja teknologiakeskuksessa, tehdään kolme testauskierrosta sen jälkeen, kun sunnuntaina ilmoitettiin 60 uutta tapausta. Kaikki yritykset paitsi ne, jotka toimittavat ruokaa, polttoainetta ja muita välttämättömiä tavaroita, määrättiin sulkeutumaan tai työskentelemään kotoa käsin.

Tapausten määrä Kiinan uusimmassa tartuntatulvassa on alhainen verrattuna muihin maihin ja Hongkongiin, jossa ilmoitettiin sunnuntaina yli 32 000 tapausta. Mutta mantereen viranomaiset noudattavat “nollatoleranssi”-strategiaa ja ovat sulkeneet kokonaisia ​​kaupunkeja löytääkseen ja eristääkseen jokaisen tartunnan saaneen henkilön.

Ihmiset lukevat myös…

Shenzhenissä toimii joitain Kiinan merkittävimmistä yrityksistä, mukaan lukien tietoliikennelaitteiden valmistaja Huawei Technologies Ltd., sähköautomerkki BYD Auto, Ping An Insurance Co. ja Tencent Holding, suositun WeChat-viestipalvelun operaattori.

Mantereella hallitus ilmoitti 1 938 uudesta tapauksesta, mikä on yli kolminkertainen lauantain kokonaismäärään.

Noin kolme neljäsosaa eli 1 412 tapausta oli Jilinin maakunnassa koillisosassa, jossa Changchunin teollisuuskaupunki suljettiin perjantaina ja perheitä käskettiin jäämään kotiin infektiotulvan jälkeen.

Kiina, jossa ensimmäiset koronavirustapaukset todettiin vuoden 2019 lopulla Wuhanin keskustassa, on raportoinut mantereella yhteensä 4 636 kuolemantapauksesta 115 466 vahvistetusta tapauksesta pandemian alkamisen jälkeen.

Shanghaissa, Kiinan väkirikkaimmassa kaupungissa, jossa asuu 24 miljoonaa ihmistä, tapausten määrä nousi viimeisimmän nousun aikana 15:llä 432:een.

Kaupunginhallitus kehotti yleisöä olemaan poistumatta, ellei se ole välttämätöntä. Se sanoi, että kaukoliikenteen bussiliikenne keskeytetään sunnuntaista alkaen.

“Niillä, jotka tulevat tai palaavat Shanghaihin, on saatava negatiivinen nukleiinihappotestiraportti 48 tunnin kuluessa ennen saapumistaan”, sanoi kaupungin terveysvirasto.

Hongkongissa terveysviranomainen varoitti yleisöä olemaan uskomatta alueen tappavan koronaviruksen nousun olevan hallinnassa, sillä hallitus ilmoitti 190 uudesta kuolemantapauksesta, joista suurin osa oli vanhuksia, ja 32 430 uudesta tapauksesta. Se on vähemmän kuin yli 50 000 tiukkojen matkustus- ja yritysrajoitusten jälkeen.

Hongkong, 7,4 miljoonan ihmisen täpötäyteinen talouskeskus, yrittää hillitä epidemian puhkeamista, joka on tappanut 3 993 ihmistä, joista suurin osa on omikronimuunnelman aiheuttamaa viimeisintä nousua, ja sairaaloiden tukossa.

“Ihmisten ei pitäisi saada väärää käsitystä siitä, että virustilanne on nyt hallinnassa”, sanoi tohtori Albert Au, hallituksen terveydensuojelukeskuksen asiantuntija. “Kun annamme vartiointimme alas, on mahdollista, että (infektiot) palautuvat ja nousevat uudelleen.”

Mantereelta lähetetyt rakennustyöryhmät ovat rakentaneet väliaikaisia ​​eristyskeskuksia Hongkongiin tuhansille potilaille.

Mantereella 831 uutta tapausta raportoitiin sunnuntaina Changchunissa, 571 läheisessä provinssin pääkaupungissa Jilinissä ja 150 itäisessä satamakaupungissa Qingdaossa.

Jilinin viranomaiset tehostavat sairauksien vastaisia ​​toimenpiteitä todettuaan aiemman vastauksensa riittämättömäksi maakunnan terveyskomission apulaisjohtajan Zhang Yanin mukaan.

“Joillakin alueilla hätäapumekanismi ei ole riittävän hyvä”, Zhang sanoi tiedotustilaisuudessa hallituksen julkaiseman pöytäkirjan mukaan.

Myös sunnuntaina joitain Pekingin eteläpuolisen Cangzhoun asukkaita käskettiin jäämään kotiin sen jälkeen, kun siellä ilmoitettiin yhdeksän tapausta hallituksen tiedonannon mukaan. Ei ollut selvää, kuinka moni sen 7,3 miljoonasta ihmisestä kärsi.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen ilman lupaa.

.

Leave a Comment