King Countyn terveysviranomaiset siirtävät COVID-reaktion “seuraavaan rinnakkaiselon vaiheeseen”

Kun King County selviää äskettäisestä COVID-19-tapausten ja sairaalahoitojen aallosta, jota ruokkii omikronimuunnos, kansanterveysjohtajat keskittyvät uudelleen pitkän aikavälin strategioiden vahvistamiseen viruksen torjumiseksi, erityisesti ilmanvaihtoon.

Prioriteetit muuttuvat, kun Washingtonin asukkaat valmistautuvat osavaltion laajuisen sisänaamarimandaatin päättymiseen perjantain lopussa, vaikka kasvot ovat edelleen tarpeen joissakin ympäristöissä, kuten sairaaloissa, hammaslääkäritoimistoissa, hoitokodeissa ja julkisessa liikenteessä.

King Countyn terveysviranomainen tohtori Jeff Duchin sanoi perjantaina, että vaikka hänen mielestään on yleensä turvallista olla ilman naamioita ulkona, hän muistutti asukkaille, että on “erittäin järkevää”, että ihmiset jatkavat naamioitumista sisällä, erityisesti ruuhkaisissa, huonosti tuuletetuissa tiloissa.

“COVID-19 leviää edelleen ja riskejä on edelleen, erityisesti ihmisillä, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt taudin tai lääkkeiden vuoksi, ihmisillä, joilla on tiettyjä taustalla olevia sairauksia, jotka lisäävät vakavan sairauden riskiä, ​​ikääntyneitä ja niitä, jotka ovat rokottamattomia ja tehostettuja, “Duchin sanoi.

Hän pyysi myös asukkaita olemaan heittämättä naamioita pois osavaltion laajuisen toimeksiannon päätyttyä, jos alueella tapahtuu uusi nousu.

Viimeisen seitsemän päivän aikana King Countyssa on ollut keskimäärin 220 tapausta päivässä, kun tammikuun puolivälin huippu oli noin 6 660, piirikunnan COVID-19-tietopaneelin mukaan. Noin kuusi ihmistä joutuu sairaalahoitoon COVIDin vuoksi päivittäin, Duchin lisäsi, kun tammikuussa niitä oli noin 60 päivässä.

“(Sairaalahoitoasteet) ovat nyt verrattavissa tasoihin, jotka näimme juuri ennen omikronin nousua ja juuri ennen delta-huippua viime keväänä”, Duchin sanoi.

Myös sairaaloiden kapasiteetti paranee. King Countyn sairaalat raportoivat, että COVID-potilaiden käytössä on alle 5 % henkilökunnallisesta sairaalasängystä, kun taas 21 % sängyistä alueella oli omikronimuunnelman nousun aikana.

Rokottamattomat COVID-potilaat edustavat edelleen “suhteettoman suurta” määrää COVID-potilaita ja joutuvat noin 13 kertaa todennäköisemmin sairaalahoitoon verrattuna rokotettuihin ja tehostettuihin, Duchin sanoi.

King Countyssa 93 % tukikelpoisista asukkaista on saanut vähintään yhden rokotteen COVID-rokotteella, kun taas noin 85 % on täysin rokotettuja.

Jatkuva henkilöstöpula ja suuri muiden potilaiden määrä haastavat kuitenkin edelleen terveydenhuoltojärjestelmät, hän lisäsi.

Silti maakunta ja osavaltio etenevät “seuraavaan rinnakkaiselon vaiheeseen COVIDin kanssa”, Duchin sanoi, mikä sisältää pitkän aikavälin strategioiden priorisoinnin, kuten sisäilman laadun parantamisen kodeissa, yrityksissä ja kouluissa.

Tähän mennessä kansanterveystiimit ovat toimittaneet henkilökohtaisia ​​ilmanvaihtoarviointeja yli 100 King Countyn kouluun ja päivähoitokeskukseen ja jakaneet yli 6 000 HEPA-ilmansuodatinta kodittomien turvakodille, kouluille, lastenhoitokeskuksille, uskonnollisille järjestöille ja pienille yrityksille, hän sanoi.

Maakunta tarjoaa myös ilmaisia ​​ilmanvaihtoa koskevia webinaareja pienille yrityksille ja organisaatioille.

“On tärkeää hyödyntää tätä COVID-19-toiminnan tyyntä parantaaksemme valmistautumista tuleviin nousuihin”, Duchin sanoi. “Ja rohkaisen kaikkia tekemään kaikkensa parantaakseen sisäilmanvaihtoa aina kun mahdollista.”

Muita “järjestelmätason strategioita”, joilla pyritään vähentämään virusriskiä pitkällä aikavälillä, ovat testaus- ja sairauslomien tarjoaminen työntekijöille, ponnistelujen jatkaminen rokotusten ja tehosterokotusten saatavuuden parantamiseksi sekä korkealaatuisten maskien saatavuuden varmistaminen aina, kun niitä tarvitaan. .

“(Naamarimandaatin päättyminen) ei tarkoita, että COVID-19-pandemia olisi ohi”, hän sanoi. “Se ei tarkoita, etteikö COVID-19 olisi enää ongelma.”

Leave a Comment