Myrkylliset palokuopat vaarantavat Yhdysvaltain veteraanien terveyden. Voiko uusi laki auttaa? | Yhdysvaltain armeija

Joe Biden vieraili Texasissa viime viikolla. Mutta se ei ollut tavallinen kampanjointimatka osavaltiodemokraattien nälkäiseen katseluun kohteena vaihtaa punaisesta siniseksi.

Sen sijaan Yhdysvaltain presidentti puhui ongelmasta, jolla oli henkilökohtaista resonanssia: polttaa kaivoja. Tämä on yleistermi, jota käytetään kuvaamaan sitä, kuinka amerikkalaiset sotilaat ulkomaisissa sodissa altistuivat poltetusta sotajätteestä peräisin oleville myrkyllisille kemikaaleille, jotka vuosia myöhemmin aiheuttavat heikentäviä sairauksia ja kuoleman tuhansille veteraaneille.

Biden uskoo, että yksi uhreista voisi olla hänen poikansa Beau. Äskettäisessä puheessaan unionin tilasta Biden puhui polttokuopista – kaivauksista, jotka on täytetty kaikella laitoksen jätteellä ja jotka sytytettiin tuleen lentopolttoaineella tai dieselillä – ja sanoi, että altistuminen olisi voinut johtaa Beaun kuolemaan, joka palveli vuoden. pitkän työmatkan Irakissa ja kuoli myöhemmin aivosyöpään.

”Kun he tulivat kotiin, monet maailman vahvimmista ja parhaiten koulutetuista sotureista eivät koskaan olleet entisellään. Päänsärkyä. Tunnottomuus. Huimaus. Syöpä, joka laittaisi heidät lippuun päällystettyyn arkkuun. Tiedän, Biden sanoi.

Teksasissa Biden tapasi veteraaneja, mukaan lukien yhden, joka oli sijoitettu lähelle kuoppaa ja sai myöhemmin kuusi viikkoa hoitoa ja kemoterapiaa, ja sanoi, että sairastuneiden veteraanien pääsyä terveydenhuoltoon ja etuihin olisi laajennettava. “Heidän ei pitäisi joutua pyytämään mitään helvettiä”, Biden sanoi. “Sen pitäisi olla “Minulla on ongelma”, ja meidän pitäisi sanoa: “Miten voin auttaa?””

Puolustusministeriön arvion mukaan noin 3,5 miljoonaa sotilasta olisi voinut altistua palokuopille Amerikan sotien aikana Lähi-idässä ja Afganistanissa. Lainsäädäntötaistelu on parhaillaan käynnissä vaatiakseen veteraaniasioiden ministeriötä laajentamaan tunnustamistaan ​​palokuoppaan altistumisen terveysvaikutuksista. Biden sanoi allekirjoittavansa sen, ja se on lähestymässä senaatin hyväksyntää sen jälkeen, kun se oli hyväksynyt edustajainhuoneen kaksi viikkoa sitten.

Mutta veteraanien kokemus on ollut hyvin samankaltainen kuin amerikkalaiset sotilaat, jotka palasivat Vietnamista altistuttuaan myrkylliselle lehtiä tuhoavalle Agent Orange -aineelle ja alkoivat raportoida oireista, mukaan lukien erilaiset syövät. He kohtaavat epäuskoa ja skeptisyyttä.

Kesti yli kaksi vuosikymmentä, ennen kuin kongressi hyväksyi vuoden 1991 Agent Orange Act -lain ja vielä 30 vuotta hyväksyä Veterans Agent Orange Exposure Equity Act -lain, joka siirsi taakan veteraanien velvollisuudesta todistaa altistuminen rikkakasvien torjunta-aineelle altistumisesta.

“Monet Afganistanin ja Irakin veteraanit, jotka ovat altistuneet palovammoihin, alkavat nyt kehittää sairauksia, joiden he uskovat liittyvän tämäntyyppiseen altistumiseen”, sanoi Aleks Morosky, Wounded Warrior -projektin apulaisjohtaja. “Tiedämme, että monet paljastuneet Irakin ja Afganistanin veteraanit ovat nyt sairastumassa ja kuolemassa.”

Irakissa kaksi kiertuetta palvellut Morosky sanoo, että aktiivisessa taistelussa olleet sotilaat olivat ensisijaisesti huolissaan vihollisen tulipalosta ja tienvarsipommeista. ”Palovammosta peräisin olevat höyryt voivat olla haitallisia, mutta se ei ole vaarallisin asia, kun olet siellä. Vasta vuosia myöhemmin olemme ymmärtäneet, kuinka haitallisia tämä aine on voinut olla.”

Persianlahden sodan 1990–1991 aikana palaavat sotilaat ilmoittivat oireista, kuten väsymyksestä, päänsärystä, nivelkivuista, ruoansulatushäiriöistä, unettomuudesta, huimauksesta ja hengityselinten häiriöistä, jotka tunnettiin kollektiivisesti Persianlahden sodan oireyhtymänä. Mahdollisten syiden joukossa olivat kemialliset sodankäynnin aineet, erityisesti hermokaasu, tai pyridostigmiinibromidi, jota annettiin ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kemiallisille aseille altistumista vastaan.

Mutta Persianlahden sodan oireyhtymä, kuten Agent Orange -altistuksen ja palovammojen altistumisen oireet, voivat aiheuttaa monitahoisia tiloja, joista puuttuu yhtenäisyys ja joita ei voida helposti yhdistää lääketieteellisesti oireiden joukkoon.

Agent Orange Actin mukaan, Morosky sanoo, “oli olemassa tieteellinen kehys, joka laukaisee VA:n määritykset ja luettelo olosuhteista, joiden oletetaan liittyvän palveluun tunnetulla altistumisalueella. Tunnemme, että tarvitsemme Agent Orange Actin 2000-luvulle.”

Mutta nykyään yksittäisten veteraanien on edelleen vaikea todistaa, että altistuminen palovammoihin aiheutti heidän terveysongelmiaan, ja useimmissa tapauksissa VA ei ota huomioon altistumista palveluun liittyville olosuhteille. Veteraaniasioiden ministeriö on kiistänyt noin 75 prosenttia veteraanien palokuoppavaatimuksista.

Viime vuonna VA vahvisti palveluyhteyden astman, poskiontelotulehduksen ja nuhan hoitoon perustuen pienhiukkasille altistumiseen veteraaneille, jotka palvelivat milloin tahansa elokuun 1990 jälkeen Lounais-Aasian operaatioalueella sekä Afganistanissa, Syyriassa ja Djiboutissa tai Uzbekistan 19. syyskuuta 2001 tai sen jälkeen. Tässä kuussa 30 000 oli jättänyt hakemuksen, ja 73 % 18 105 käsitellystä hakemuksesta on tähän mennessä hyväksytty.

Guardianille antamassaan lausunnossa VA:n tiedottaja sanoi: “Vaikka Vietnamin sodan aikana käytettyjen rikkakasvien torjunta-aineiden, kuten Agent Orangen, ja Persianlahden sodan alueella lentävien vaarojen välillä on eroja, VA suhtautuu vakavasti kaikkiin vammaisiin liittyviin vaatimuksiin. sotilaallinen ympäristöaltistus.” Se jatkoi: “VA jatkaa ilmassa olevien vaarojen pitkäaikaisten terveysvaikutusten tutkimista Persianlahden sota-alueella.”

Tukea veteraaneille on saanut Biden, joka ilmoitti, että VA ryhtyy uusiin toimiin veteraanien hoitamiseksi, joilla on diagnosoitu yhdeksän kemialliseen altistukseen liittyvää syöpää, ja TV:n poliittinen satiiri Jon Stewart, joka esiintyi viime viikolla Capitol Hillillä mainostaakseen Honoring our Lupaus käsitellä vuoden 2021 kattavaa myrkyllisyyttä koskevaa lakia.

Stewart varoitti lainsäätäjiä olemaan lykkäämättä laskua. “Vittu se”, hän sanoi.

Viime vuonna hän kertoi NBC:lle: “Haastaisin jokaisen kongressin jäsenen, joka sanoo: ‘No, odotamme, että tiede on ratkaistu’, kaivaa 100 jaardin kuoppa keskellä kaupunkia, jossa äänestäjänne asuvat. ja polttaa kaikki siinä kaupungissa lentopolttoaineella. Ja sitten tule ja kerro minulle, että “Kyllä, he ovat viileitä sen kanssa, koska on paljon hämmennystä siitä, onko tiede vakiintunut, että tämä on haitallista terveydelle.”

Bidenin poika Beau oli majuri Delawaren armeijan kansalliskaartiyksikössä, joka lähetettiin Irakiin vuonna 2008. Hänet nimitettiin myöhemmin Delawaren oikeusministeriksi ennen kuin hänellä diagnosoitiin aivosyöpä vuonna 2013. Hän kuoli kaksi vuotta myöhemmin 46-vuotiaana.

“Emme tiedä varmasti, johtuiko palovamma hänen aivosyövänsä vai niin monien joukkojemme taudeista”, Biden sanoi Texasissa. “Mutta olen sitoutunut selvittämään kaiken, mitä voimme.”

VA sanoi vastauksessaan: “Jokaista veteraania, joka uskoo olevansa asepalvelukseen liittyvä vamma, rohkaistaan ​​jättämään vaatimus.”

Yksi Irakissa palveltuaan sairastunut sotilas on 54-vuotias armeijan veteraani Andrew Myatt, joka suoritti useita matkoja Lähi-idässä. Fyysisen rutiinin aikana kolme vuotta sitten hänet lähetettiin onkologille, joka diagnosoi aikuisten leukemian aggressiivisen muodon. Kolmen vuoden kemoterapiahoitojen jälkeen syöpä on remissiossa.

Mutta VA on kiistänyt Myattin kelpoisuuden. “Palvelin kunnialla, joten oli turhauttavaa kuulla, että itse asiassa olet vanha ja rikki, emmekä tarvitse sinua”, hän sanoi. “Sinun on todistettava, että olet paljastunut ja että altistuminen aiheutti sen, mitä sinulla on.”

Myatt huomauttaa, että palovammojen altistuminen ei välttämättä ole sota-alueen ongelma. Armeija käyttää polttokuoppia myös ulkomaisten harjoitusten materiaalin hävittämiseen. Puolustusministeriön vuoden 2019 raportin mukaan Lähi-idässä oli yhdeksän aktiivista sotilaallista palopaikkaa vuonna 2018.

Pentagonin kenraalin tarkastajan vuonna 2015 julkaisemassa raportissa sanottiin, että oli “puolustettavaa”, että sotilashenkilöstö “uhattu lisää mahdollisista haitallisista päästöistä” palokuoppien käytöstä.

Myatt perustelee, että kaikki sotilaalliset toimet sisältävät opetuksia siitä, mitä olisi voitu tehdä paremmin. Hänen sukupolvelleen se on palovamma tai muut myrkyllisyyteen liittyvät sairaudet.

“Haluamme, että lainsäädäntö menee läpi”, hän sanoi. “Palveluiden jäsenet kohtaavat monia asioita – leukemiaa, ihosyöpää, keuhkosyöpää, aivokasvaimia – joita ei ole nähty altistumisemme syynä ja seurauksena palvellessamme hallitustamme sodan aikana.”

Leave a Comment