NH:n terveydenhuoltoorganisaatiot kokeilevat uusia strategioita rokotteita epäröivien tavoittamiseksi

Kuva Jordyn Haime

Kun maskitoimeksiannot päättyvät kouluissa, työntekijät palaavat toimistolle ja infektioiden ja sairaalahoitojen määrä vähenee, monilla on uusi optimismi siitä, että pandemian pahin on takana.

Mutta vaikka Covid-19-rajoitukset helpottavat ja maa palaa normaaliin tapaan, terveydenhuollon ammattilaiset korostavat rokotustoimien jatkamisen tärkeyttä.

Puheessaan unionin tilasta tässä kuussa presidentti Biden sanoi, että Yhdysvallat jatkaa viruksen torjuntaa ja korosti rokotteiden tehokkuutta.

“Emme koskaan luovu useiden amerikkalaisten rokottamisesta”, hän sanoi.

Mutta yli kahden vuoden pandemian jälkeen jotkut ihmiset alkavat virittää kansanterveysviestejä viruksesta, ja terveydenhuollon ammattilaiset yrittävät muuttaa viestejään ja strategioitaan saavuttaakseen edelleen rokotteita epäröivän.

“Huomasimme yhteisössä, että ihmiset näyttävät kyllästyneiltä kuulemaan Covidista”, sanoi Iliana Barreto, Granite State Organising Projectin yhteisön järjestäjä, joka koordinoi ryhmän rokotetoimia Centro Latino de Hospitalidad -keskuksessa. joka tarjoaa lähetteitä ja muita palveluita kahdesti viikossa Manchesterin katolisessa seurakunnassa St. Anne-St. Augustine. “Siitä on kulunut kaksi vuotta, nyt kolme vuotta, ja he vain tuntevat haluavansa päästä yli siitä. Valitettavasti se ei ole todellisuutta, jota elämme.”

Barreton GSOP ja muut yhteisö- ja terveysjärjestöt siirtävät nyt rokotustoimiaan mikrotasolle, koputtavat ovia ja yrittävät mennä sinne, missä ihmiset ovat. He sanovat, että tällä hetkellä menestyneimmät yritykset keskittyvät luottamuksen rakentamiseen ja kysymyksiin vastaamiseen.

Bobbie Bagley, Nashuan kansanterveys- ja yhteisöpalveluosaston johtaja, sanoi, että hänen osastonsa lähettää edelleen ihmisiä yhteisöön tekemään rokotuksia paikan päällä, mukaan lukien paikoissa, kuten parturamoissa ja keittokeittiöissä.

“Havaitsemme edelleen, että pääsy on ongelma”, Bagley sanoi, ja jotkut ihmiset eivät voi ajaa joukkorokotuspaikalle tai edes paikalliselle klinikalle.

“Joten sinun täytyy todella mennä sinne, missä ihmiset ovat”, hän sanoi. Bagley sanoi, että hänen tiiminsä on jopa tavoittanut ihmisiä yksinkertaisesti kadulla lähellä keittokeittiöitä heidän pop-up-rokoteklinikoidensa aikana.

“Teemme vain sitä, mitä kutsumme” pensaiden ravistelemiseksi”, hän sanoi.

Pitkivät huolet

Noin 58 prosenttia New Hampshiren asukkaista on täysin rokotettu Covid-19:ää vastaan, kun vastaava osuus maassa on noin 65 prosenttia.

Bagley sanoi, että hänen osastonsa on lakannut pitämästä rokottamattomia rokotteita epäröivinä.

“Kutsumme sitä vain varovaisuudeksi”, hän sanoi. “Koska ihmiset ovat todella varovaisia ​​omien pelkojensa vuoksi.”

Bagley sanoi, että osa ihmisistä, jotka saavat nyt ensimmäisiä annoksiaan, odottivat vain nähdäkseen, kuinka toisten kävi rokotuksen jälkeen.

“Ihmiset vain todella halusivat nähdä, mitä tapahtui muille ihmisille”, hän sanoi.

US Census Bureaun joulukuussa julkaisemien kokeellisten tutkimustulosten mukaan lähes 50 prosenttia rokottamattomista aikuisista ilmoitti olevansa huolissaan mahdollisista sivuvaikutuksista. Tutkimus, jossa vastaajat saivat valita useamman kuin yhden vastauksen, osoitti, että noin 28 prosenttia rokottamattomista aikuisista halusi myös odottaa ja katsoa, ​​oliko se turvallista. Noin 42 prosenttia sanoi, että he eivät luota rokotteeseen.

Granite State Organising Project, uskoon perustuva yhteisöorganisaatioliitto, joka työskentelee perinteisesti vailla olevien yhteisöjen yhteiskunnallisen muutoksen puolesta, on ollut mukana rokotustoimissa kaikkialla osavaltiossa. Barreto, GSOP:n Centro Latino de Hospitalidad drop-in -keskuksen koordinaattori, sanoi, että suuri osa organisaation rokotteita koskevasta työstä pyörii edelleen väärän tiedon paljastamisen ympärillä.

GSOP:n toiminnanjohtaja Sarah Jane Knoy sanoi, että monet ihmiset ovat edelleen huolissaan väärästä väitteestä, jonka mukaan rokote vaikuttaa hedelmällisyyteen.

CDC:n mukaan tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että Covid-19-rokotteet tai muut rokotteet aiheuttaisivat hedelmällisyysongelmia naisille tai miehille.

Knoy sanoi, että ryhmä on käynyt ovelta ovelle palvelemillaan alueilla ja kysynyt ihmisiltä, ​​onko heillä kysyttävää rokotuksista tai harkitsevatko rokottamista, jos he eivät ole. Työ on työvoimavaltaista, mutta he työllistävät vapaaehtoisia ja palkattuja yhteisötyöntekijöitä, jotka puhuvat tavoitettavien ihmisten äidinkieliä.

Betsy Burtis, Manchesterin Amoskeag Healthin integroitujen terveyspalvelujen johtaja, sanoi, että jotkin heidän tarjoajiensa kuulemat jatkuvat huolenaiheet liittyvät edelleen väärään tietoon raskaana olevien naisten rokotteiden turvallisuudesta ja siitä, voiko rokotteen saaminen johtaa raskauden menettämiseen.

“Joten olemme yrittäneet tehdä paljon koulutusta sen ympärillä”, Burtis sanoi.

CDC:n mukaan on yhä enemmän todisteita siitä, että raskaudenaikainen Covid-19-rokotus on turvallista ja tehokasta. Lisäksi raskaana olevat sairastuvat todennäköisemmin Covid-19:ään, ja jos he saavat tartunnan raskauden aikana, heillä on lisääntynyt komplikaatioiden riski, jotka voivat vaikuttaa raskauteen ja vauvaan. CDC suosittelee rokotusta raskaana oleville tai imettäville ihmisille.

Luottamus

Useimpien näiden uusittujen rokotuskampanjoiden ytimessä on luottamuksen rakentaminen.

Edward Shanshala II, Ammonoosuc Community Health Servicesin toimitusjohtaja, sanoi, että he työskentelevät strategian parissa, jota hän kutsui “katulääketieteeksi”. Ammonoosuc palvelee useita yhteisöjä Northern New Hampshiressa, mukaan lukien Littleton, Franconia ja Warren.

Kyse on ihmisten yhdistämisestä toistensa kanssa, joilla on samanlaisia ​​kokemuksia – kuten samanlaisia ​​epäröintiä ja huolta rokotuksesta. Ammonoosuc tekee tämän käyttämällä yhteisön terveysalan työntekijöitä “viedäkseen tietoa näille yhteisöille”, Shanshala sanoi.

“Kokemukseni mukaan ihmiset, jotka ovat todella hyviä välittämään tämän tiedon, ovat ihmisiä, joilla on kokemusta”, hän sanoi.

Shanshala antoi henkilökohtaisen esimerkin kirurgisen toimenpiteen tarpeesta, ja vaikka hän tiesi tiedot ja hänellä oli kaikki lääketieteelliset tiedot, hän epäröi edelleen. Hän pystyi pääsemään epäröinnin yli vasta keskusteltuaan läheisten ystävien kanssa, joilla oli sama menettely kokemastaan.

“Leikkaus on pelottava asia”, hän sanoi. “Ja joillekin ihmisille rokotukset ovat pelottavia. Mahdollisuus puhua ihmisten kanssa, jotka ovat heidän kaltaisiaan, jotka tulevat samanlaisista taustoista ja samanlaisista kokemuksista – se on erilainen keskustelu kuin tuntemattoman ihmisen kanssa.

Terveyskeskus pyrkii paikallisten terveystyöntekijöiden lisäksi tunnistamaan yhteisön jäseniä, jotka voivat jakaa tarinoitaan lyhyissä videoissa, joita voidaan jakaa laajasti.

“Tiedätkö: ‘Onko sinulla ystävää tai perheenjäsentä, joka on epäröinyt rokotetta? Minut rokotettiin epäröivästi. Anna minun kertoa sinulle tarinani. Ihmiset voivat nähdä itsensä paikallisissa tarinoissa”, hän sanoi.

Shanshala sanoi, että terveyskeskus on onnistunut tällä strategialla rohkaisemaan paksusuolensyöpäseulontoja, diabeteksen hoitoa ja naisten terveysseulontoja.

Amoskeagissa Burtis sanoi, että he yrittävät rakentaa luottamusta tekemällä yhteistyötä organisaatioiden ja johtajien kanssa, joilla on siteitä yhteisöihin, joihin he yrittävät päästä, mukaan lukien NAACP, maahanmuuttajien kanssa työskentelevät organisaatiot ja erilaiset palvontatalot.

GSOP on myös kouluttanut yhteisön jäseniä – 10 hengen luokissa – kuinka vastata rokotteisiin liittyviin kysymyksiin.

Knoy sanoi, että ihmiset ovat joskus edelleen huolissaan, mutta he saavat rokotteen, koska he luottavat sanansaattajaan.

“Muistan, että eräällä ensimmäisistä klinikoistamme yksi yhteisön jäsenistä… saatuaan ensimmäisen rokotuksensa hän sanoi minulle: “Okei, nyt sinä pidät minusta huolta, jos minulle kasvaa häntä”, Knoy sanoi. . “Ja monet ihmiset sanoivat meille tällaisia ​​asioita. Ja minulle se tarkoittaa, että he olivat todella huolissaan, mutta he tulivat, koska he tunsivat Ilianan, he tunsivat minut ja siksi he tulivat luottamaan meihin.”

ajatella etukäteen

Sally Kraft, Dartmouth-Hitchcockin väestönterveysosaston varapuheenjohtaja, sanoi, että he alkavat katsoa eteenpäin, kun Covid-19 tulee endeemiseksi tai saavuttaa vaiheen, jossa se kiertää yhteisössä jatkuvasti alhaisella tasolla.

“Yritämme tehdä rokotuksista tavallinen osa kliinistä hoitoa”, Kraft sanoi.

Kraft sanoi, että tiede kehittyy edelleen siitä, kuinka monta tehostetta ihmiset saattavat tarvita tai kuinka monta väliä niiden välillä on, ja hän ymmärtää, että ohjeiden muuttaminen voi olla hämmentävää ihmisille. Hän kuitenkin korosti, että ohjeiden muuttaminen on rauhoittavaa.

“Muutokset ohjeissa ovat osoitus siitä, että ihmiset tekevät työnsä ja pitävät meidät mahdollisimman turvassa”, hän sanoi.

Kraft sanoi, että on olennaista, että ihmiset pysyvät sitoutuneina ja jatkavat kansanterveyssuositusten noudattamista niiden ilmestyessä.

“Tällä hetkellä on äärimmäisen tärkeää, että kaikki pitävät rokotteensa ajan tasalla, ja siihen sisältyy tehosterokotus, jos olet oikeutettu tehosterokotteeseen”, hän sanoi.

Granite State News Collaborativen kumppanit jakavat tämän artikkelin. Lisätietoja on osoitteessa kollaboratiivenh.org.

Leave a Comment