Niken suorituskykyyn vaikuttavat tulot urheilussa – Sportico.com

Neljännen vuosineljänneksen tulos on täydessä vauhdissa – ja yksi tuotemerkki on toistaiseksi hallinnut tulosta: Nike.

Kuten Footwear Newsissa kerrottiin, Hibbett Sportsin ja Dick’s Sporting Goodsin johtajat ovat kaikki käyneet puheluissaan sijoittajien kanssa keskustelemassa Swooshin vaikutuksista heidän yrityksiinsä. Joissakin tapauksissa jälleenmyyjät mainostivat vahvaa ja molempia osapuolia hyödyttävää suhdetta Niken kanssa. Toisissa tilanne oli päinvastoin.

Nikeä pidetään laajalti välttämättömänä merkkinä jälleenmyyjien valikoimassa. Swoosh on kuitenkin äskettäin mennyt kaikkiin aggressiiviseen DTC-strategiaan, joka on johtanut sen lopettamiseen tukkukauppiaiden kanssa, kuten Zappos, Dillard’s, DSW, Urban Outfitters, Shoe Show ja monet muut. Nike on myös vähentänyt nykyisten myyjien tarjoamien tuotteiden määrää jakelun vahvistamiseksi.

Jälkimmäinen skenaario oli tilanne, joka kuvattiin viimeisimmässä Foot Lockerin tulosraportissa. Helmikuun lopulla jalkineiden jälleenmyyjä julkaisi synkät näkymät vuodelle 2022, mikä johtui pitkälti siitä, että yksi Nike teki “nopeutetun strategisen muutoksen DTC:hen”.

Foot Locker sanoi, että tämän seurauksena yksikään toimittaja ei edusta yli 55 prosenttia toimittajan kokonaiskuluista, kun se viime vuonna oli 65 prosenttia. Yhtiö julkaisi myös synkät näkymät vuodelle 2022, mikä ennakoi myynnin laskevan 4–6 prosenttia ja saman myymälän myynnin laskevan 8–10 prosenttia.

Toisaalta jälleenmyyjät, kuten Dick’s Sporting Goods ja Hibbett Sports, jotka ovat onnistuneet pysymään Niken tärkeimpinä jakelukanavina, ovat kasvattaneet osuuttaan.

Dick’s Sporting Goodsin toimitusjohtaja Lauren Hobart mainitsi yrityksen suhteesta Nikeen sanoen, että “uskomattoman strateginen” kumppanuus on “kaikkien aikojen ennätys”. Hän lisäsi, että Niken tuotteiden osuus Dickin myynnistä vuonna 2021 oli 17 prosenttia.

Sen lisäksi, että Dick on saanut säännöllisen tuotevirran Nikeltä, se aloitti äskettäin uuden yhdistetyn kumppanuuden Niken kanssa, jonka avulla Dick’s Scorecard- ja Nike Membership -jäsenet voivat yhdistää tilinsä. Dickin mobiilisovelluksen kautta asiakkaat voivat selata jäsenille tarkoitettuja Nike-jalkineita ja -vaatteita ja osallistua kuumuuteen.

Hibbett ennusti myös myötätuulta liiketoiminnalleen viime viikolla Niken äskettäisten toimien jälkeen rajoittaa entisestään kolmansien osapuolien myymälöihin jakamien tuotteiden määrää.

“Monet muut eriytymättömät jälleenmyyjät menettivät mahdollisuuden ostaa ja jakaa tuotteita tärkeimmiltä brändikumppaneiltamme”, sanoi Hibbettin toimitusjohtaja ja presidentti Mike Longo. “Meillä on vahva luottamus siihen, että se on myötätuuli yritykselle.”

Niken on määrä raportoida kolmannen neljänneksen tulos 21. maaliskuuta.

Leave a Comment