Pierce County, Tacoma päätti olla kattamatta terveysministeriön 15 miljoonan dollarin COVID-vastauspyyntöä – KIRO 7 News Seattle

TACOMA, Pese. – Tacoma-Piercen piirikunnan terveysosasto suunnittelee leikkaavansa rajusti COVID-19-vastaustaan ​​sen jälkeen, kun Pierce County ja Tacoman kaupunki kieltäytyivät myöntämästä 15 miljoonaa dollaria Omicronin nousuun liittyvien kustannusten kattamiseksi.

Tämä tapausaalto lisäsi odotettuja pandemiaan liittyviä kustannuksia vuodelle 2022, ja osaston henkilökunta kertoi terveyslautakunnalle helmikuussa, että joitakin COVID-19-kuluja, kuten testauksia ja tapaustutkimuksia, voitaisiin vähentää heti huhtikuussa.

Pierce Countyn tai Tacoman kunnissa ei ole tällä hetkellä suunniteltu laskuja lisärahojen osoittamiseksi. Piercen läänin valtuuston jäsen Hans Zeiger (R-Puyallup) sanoi tiistain lääninvaltuuston kokouksessa, ettei hän ole varma, että lääni kattaa pyydetyt kustannukset.

“En ole varma, että pystymme osoittamaan varoja tähän aukkoon”, Zeiger kertoi terveysjohtaja Dr. Anthony Chenille.

Zeiger kysyi sitten terveysosastolta, kuinka se pärjäisi ilman ylimääräistä 15 miljoonaa dollaria. Chen vastasi: “Jatkamme tilanteen seuraamista ja katsomme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan COVID-vastauksen suhteen.”

Tiistaina Pierce County Council julkaisi 10,8 miljoonan dollarin määrärahan, joka tehtiin terveysosastolle läänin budjetissa viime marraskuussa. Kahden vuoden talousarvio edellytti terveysosastolta eriteltyä luetteloa suunnitelluista menoista ennen varojen myöntämistä.

Terveysosasto kertoi neuvostolle, että raha rahoittaisi COVID-19-vastauksen:

  • 3,7 miljoonaa dollaria testauksessa.
  • 3,2 miljoonaa dollaria epidemiatutkimuksissa.
  • 1,5 miljoonaa dollaria vastaushallintaan ja operaatioihin.
  • miljoona dollaria epidemiologiaan.
  • 700 000 dollaria viestinnässä.
  • 490 000 dollaria yhteisön sitoutumisesta.

Nämä varat on jo varattu terveysministeriön 88,6 miljoonan dollarin budjettiin vuosille 2022 ja 2023, josta 7,2 miljoonaa dollaria tuli maakunnan tuloista. Ennen pandemiaa lääni osoitti osastolle vähemmän: 2,2 miljoonaa dollaria vuonna 2019.

Terveysosaston henkilökunta kertoi terveyshallitukselle helmikuussa, että pandemiaan puuttumiseksi tarvitaan lisää.

Helmikuusta lähtien 28, Chen kertoi, että Pierce County oli nähnyt 71 234 COVID-19-tapausta vuonna 2022. Tapaustutkimusten, testausmateriaalien ja -paikkojen tarjoaminen sekä tietojen kerääminen on maksanut terveysosastolle.

“Se on enemmän kuin kaikki tapaukset vuonna 2020 ja yli kaksi kolmasosaa kaikista tapauksista vuonna 2021, jotka sisälsivät Deltan (muunnos). Se kertoo, kuinka paljon taakkaa meillä on täällä, Chen sanoi neuvostolle helmikuussa. 28 alakomiteaa.

Terveysosastolla ei ole valtuuksia verottaa, ja se on riippuvainen erilaisista rahoitusvirroista, mukaan lukien paikallishallinnon rahat, valtion dollarit ja apurahat. Osavaltion terveysministeriö, Federal Emergency Management Agency (FEMA) ja Pierce County syöttävät myös rahaa terveysosastolle testauspaikkojen perustamiseen, kontaktien jäljittämiseen ja toimiin koronaviruspandemiaan reagoimiseksi.

Helmikuussa osaston esityksessä terveyslautakunnalle todettiin, että 18 miljoonan dollarin vajaus jatkuu odotettua korkeamman tason kontaktien ja tapausten jäljittämisen, datan ja operatiivisen henkilöstön sekä yhteisön sitoutumisen tarjoamisessa.

Terveysosasto alensi alkuperäistä 18 miljoonan dollarin ennustettua vajetaan 3 miljoonalla dollarilla, koska testauspaikkojen kysyntä väheni sen jälkeen, kun kotona suoritettavat testisarjat tulivat laajalti saataville. Myös henkilöstötarpeita vähennettiin.

“Piercen piirikunnan neuvostolle esittämämme luku oli 15 048 000 dollaria. Sen pitäisi silti olla ajankohtaisin, TPCHD:n tiedottaja Kenny Via kertoi The News Tribune -lehdelle.

Chen toivoo, että hätätoimet koronavirukseen päättyvät, ja siksi terveysosasto muuttaa hitaasti COVID-19-toimiaan. Pierce Countyn raportoidut COVID-19-tapaukset ovat pudonneet viime viikkoina 14 päivän tapausmäärään 223. 6 tapausta 100 000 kohden verrattuna 12.–25. joulukuuta 841,6 tapaukseen.

Terveysosasto suunnittelee luopuvansa kalliimmista massarokotus- ja testauspaikoista ja lisäävänsä rokotusponnisteluja apteekeissa ja lääkäreissä.

Chen kertoi neuvostolle tiistaina, että lisädollareita tarvitaan edelleen.

”Suurin opetus on kesäkuun 30. päivästä, jolloin kuvernööri poisti kaikki rajoitukset ja näimme tapausten nopean palautumisen. Joten ilmeisesti hätävalmiudessa suunnittelemme pahinta ja toivomme parasta”, Chen sanoi. “Tämä on se, mitä ennustamme tarvitsevamme, ja se sisältää jo takaisinkäynnin.”

Derek Young johtaa sekä maakuntaneuvostoa että terveyslautakuntaa puheenjohtajana. Hän oli toivonut enemmän taloudellista osallistumista läänin kaupungeilta auttaakseen TPCHD:tä vastaamaan kansanterveyshätätilanteeseen. Kongressin American Rescue Plan Act (ARPA) jakoi elvytysdollarit maakuntien ja kaupunkien kesken eri puolilla maata, ja Young toivoi, että kaupungit sisällyttäisivät terveysosaston budjettiinsa.

Pierce Countylle myönnettiin 175,7 miljoonaa dollaria kahdelle vuodelle ARPA-dollareina vastaamaan COVID-19-pandemiaan ja toipumaan siitä. Tacomalle myönnettiin 61 miljoonaa dollaria liittovaltion hallitukselta.

“En ole innostunut asemastamme”, Young kertoi The News Tribune -lehdelle. “Olin toivonut, että kaupunkikumppaneidemme saisivat kaupungilta ainakin jonkin verran lahjoituksia ARPA-dollareina, mutta on melko selvää, että se on epätodennäköistä.”

Tacoma kertoi The News Tribune -lehdelle, että 200 000 dollaria sen ARPA-varoista on annettu terveysosastolle Black Infant Health -ohjelmaa ja BRAVO-ohjelmaa varten, mikä kannustaa yrityksiä vaatimaan todistetta rokotuksesta.

“Jatkamme yhteistyötä läänin ja osavaltion johtajien kanssa rahoitusratkaisujen löytämiseksi COVID-19-vastaukseen ja toipumiseen”, Via sanoi.

Vaikka terveysosastolle ei ole tällä hetkellä myönnetty lisämäärärahoja, Young sanoi, että hän painostaa lääninvaltuustoa uudelleen kohdentamaan varoja tarvittaessa myöhemmin tänä vuonna.

“Olen sitoutunut siihen, että meillä on tarpeeksi dollareita vastataksemme kansanterveydelliseen hätätilanteeseen”, hän sanoi. “Jos pääsemme siihen pisteeseen, että tästä tulee ongelma, alkaisin etsiä rahoitusta yleisistä tulovirroista tai ottamalla uudelleen käyttöön ARPA-dollareita.”

Kaupunginvaltuusto työskentelee TPCHD:n kanssa keskustellakseen pitkän aikavälin tarpeista, kun se suunnittelee budjettiaan seuraaville kahdelle vuodelle ja kuinka käyttää jäljellä olevat ARPA-dollarit, kaupungin tiedottaja Maria Lee sanoi. Tacoma ei ole vielä hankkinut 30,5 miljoonaa dollaria liittovaltion varoja, mutta kaupungilla on muita suunnitelmia sille.

“Odotamme, että yhteisössämme vallitseva kokonaistarpeet – asunnottomuuteen, asumisen kohtuuhintaisuuteen, yleiseen turvallisuuteen, COVID-palautumiseen ja muihin kaupungin palveluihin liittyvissä asioissa – ylittävät huomattavasti käytettävissä olevat resurssit”, Lee sanoi.

Tämän tarinan julkaisi alun perin The News Tribune.

Leave a Comment