“Se on Venäjä ihmisyyttä vastaan”: Elämää Ukrainan kaupungissa, jossa pommit “lyövät taloja” ja avustustyöntekijöitä “käännettiin takaisin”

Tuntia sen naisten ja lasten sairaalaan tehdyn “barbaarisen” pommi-iskun jälkeen Mariupoliin kohdistuu edelleen hyökkäyksiä.

Siviilien kerrotaan olevan katkaistu ilman sähköä ja Internetiä, kun venäläiset joukot jatkavat Ukrainan kaupungin pommittamista. Se oli yksi niistä kaupungeista, joissa eilen (9. maaliskuuta) kutsuttiin päivätauko, jotta asukkaat pääsivät humanitaarisille käytäville.

LUE LISÄÄ: Venäjä-Ukraina LIVE-päivitykset, kun Chelsean omistaja Abramovitš sai sanktiot ja “kolme kuoli” Mariupolin sairaalapommi-iskussa

Mutta Mariupolin kaupunginvaltuusto sanoo, että Venäjä jatkaa hyökkäyksiä – taloja “pommitetaan” ja pommituksia alueella. Mariupolissa varttunut ukrainalainen kansanedustaja Dmytro Gurin kertoi BBC:lle, että hänen vanhempansa – 67- ja 69-vuotiaat – ovat loukussa kaupungissa ja heidän on pakko tehdä ruokaa ulkona pommitusten aikana.Keskiviikkona otetut satelliittikuvat Mariupolissa tapahtuneesta tuhosta

Hän sanoi: “Puhuimme 30 sekuntia sen jälkeen, kun he menivät paikkaan, jossa oli signaali – ihmiset tietävät pari näistä kohdista.

“He sanoivat, että vanhempani olivat elossa ja asuvat kerrostalon alla kellarissa. Ymmärtäkää minua, että tämä ei ole suoja, jossa on valoa, vettä ja wc, se on kellari, jossa ei ole mitään.

“Tämä ei ole enää sotaa. Tämä ei ole armeija armeijaa vastaan. Se on mattopommitukset. Se on Venäjä ihmisyyttä vastaan.”

Mariupolin kaupunginvaltuusto vahvisti tänään, että keskiviikkona synnytyssairaalassa tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli kolme ihmistä, heidän joukossaan nuori tyttö, ja ainakin 17 kuolonuhria – enimmäkseen raskaana olevia naisia ​​tai lääkäreitä. Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshtšuk sanoi, että kaupunkiin tänään saapuva humanitaarinen saattue joutui kääntymään takaisin taistelujen vuoksi.

Puolustusministeriön mukaan idästä ja lännestä tunkeutuvat joukot hyökkäävät Kaakkois-Ukrainassa sijaitsevaan Mariupoliin.Keskiviikkona otetut satelliittikuvat Mariupolissa tapahtuneesta tuhosta
Keskiviikkona otetut satelliittikuvat Mariupolissa tapahtuneesta tuhosta

Päivittäisessä videopuheessaan ukrainalaisille presidentti Volodymyr Zelensky sanoi, että humanitaariset käytävät ovat jälleen paikoillaan tänään, kun epätoivoiset siviilit saavat tarvikkeita ja reittejä pois vaarasta.

Hän sanoi: “Sydämeni on särkynyt siitä, mitä miehittäjät ovat tehneet kaupungeillemme, valtiollemme ja mitä he haluavat tehdä kiireellisesti tarvitseville ihmisillemme. He haluavat nöyryyttää kansaamme, saada heidät polvistumaan ja ottamaan leipää ja vettä miehittäjiltä.

“Ne ovat yksinkertaisesti roskaa.”

Zelensky hyökkäsi myös “propagandisteihin”, jotka väittivät eilisen hyökkäyksen kaupungin sairaalaan “valeuutisena” – vaikka paikalta otetut kuvat osoittavat, että naisia ​​kuljetettiin loukkaantuneena alueelta.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti, että “ultraradikaalit” pataljoonat olivat ottaneet sairaalan haltuunsa, eikä se ollut käytössä lääkintälaitoksena, ja lisäsi: “Ei ole ensimmäinen kerta, kun näemme säälittävää huutoa niin sanotuista julmuuksista, joita Pataljoonat ovat tehneet. Venäjän armeija.”Eilen sairaalan pommituksen jälkeen paikalta viety loukkaantunut nainen
Eilen sairaalan pommituksen jälkeen paikalta viety loukkaantunut nainen

Zelensky sanoi vastauksena: “Venäläisille valehdeltiin. Väitettiin, että sairaalassa ei ollut potilaita eikä synnytyssairaalassa naisia ​​tai lapsia.

“Venäläisille valehdeltiin, että siellä väitetään olevan nationalisteja pitämällä linnaa. He valehtelevat luottavaisin mielin, kuten aina. Sotarikokset ovat mahdottomia ilman propagandistien peittämistä.

“Löydämme kaiken propagandistien ja heidän työtovereidensa omaisuuden. Teemme kaikkemme takavarikoidaksemme mitä tahansa.”

Lavrov puhui toimittajille Turkin rauhanneuvottelujen jälkeen, jotka eivät onnistuneet saavuttamaan merkittävää jalansijaa. Hän sopi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban kanssa vuoropuhelun jatkamisesta.

Lue lisää Venäjä-Ukrainasta: Kaikki länsimaiset yritykset käyvät edelleen kauppaa Venäjällä McDonald’sin vetäytymisen jälkeen

Lue lisää Manchesterista: Covid-19 on jälleen nousussa ikääntyneiden keskuudessa Omicronin “stealthvariantin” ja Manchesterin terveysjohtajien “huolestuneen” keskellä

Saat lisää uutisia, urheilua ja uutisia suoraan sähköpostiisi tilaamalla Manchester Evening News -uutiskirjeet täältä.

.

Leave a Comment