Stanfordin jalkapallotähden kuolema herättää uusia kysymyksiä opiskelijaurheilijoiden mielenterveydestä. Asiantuntijat sanovat, että heidän kohtaamiaan paineisiin liittyy erilaisia ​​haasteita

Kirjailija: Dakin Andone, CNN

Vahvistettuaan, että hänen 22-vuotias tyttärensä Katie Meyer kuoli päiviä aiemmin itsemurhaan, Gina Meyer pohti ääneen tässä kuussa, olisiko Stanfordin yliopiston naisten jalkapallojoukkueen tähtimaalivahti joutunut urheilun ja akateemikkojen paineen alle.

“On ahdistusta”, hän kertoi NBC:n “Today Showssa”, “ja on stressiä olla täydellinen, olla paras ja olla nro 1.”

Tämä paine ei olisi ollut ainutlaatuinen Meyerille, jonka kuolema maaliskuun alussa järkytti urheilumaailmaa, sanoivat asiantuntijat, jotka työskentelevät opiskelijaurheilijoiden kanssa – ei kukaan suoraan Meyerin kanssa – auttaakseen heitä voittamaan mielenterveyshaasteita.

“Yliopistourheilijat ovat yhtä alttiita, elleivät enemmänkin, useimmille mielenterveyshäiriöille”, tohtori Claudia Reardon, psykiatrian professori Wisconsinin yliopistosta, kertoi CNN:lle sähköpostissa. “Tämä yllättää jotkut ihmiset, jotka näkevät nämä kovia, fyysisesti virheettömiä ihmisiä ja ihmettelevät, kuinka he voivat olla masentuneita, ahdistuneita tai itsetuhoisia.”

Urheilijoiden mielenterveys on ollut kasvava keskustelunaihe huippuammattilaisten, kuten voimistelija Simone Bilesin, tennistähti Naomi Osakan, olympiauimarin Michael Phelpsin ja NBA-hyökkääjä Kevin Loven keskuudessa. Ja opiskelija-urheilijoiden kohtaamat esteet voivat olla yhtä stressaavia, sanoivat CNN:n kanssa keskustelleet asiantuntijat, vaikka kukaan ei puhunut suoraan Meyerin kuolemasta – jonka syitä ei tiedetä.

Opiskelija-urheilijoilla on samat vaatimukset kuin tavalliset korkeakouluopiskelijat, kuten arvosanansa ja sosiaalisen elämänsä säilyttäminen ja yhteydenpito perheisiinsä. Mutta he kohtaavat myös paineita esiintyä kentällä tai kentällä, vaativia harjoituksia ja harjoitusaikatauluja, matkustamista ja – korkean profiilin omaaville – yleisön ja fanien tarkastelua sosiaalisessa mediassa ja perinteisessä mediassa.

Kaiken tämän lisäksi urheilumaailmassa mielenterveyden ympärillä vallitsee stigma – siitä keskustellaan, hakeudutaan hoitoon ja kenties näin tehdessään paljastetaan se, mikä voidaan nähdä heikkoutena, asiantuntijat sanoivat.

Samalla urheiluun osallistumisesta on valtavasti hyötyä monen opiskelija-urheilijan hyvinvoinnille, he totesivat ja voivat myös auttaa selviytymään mielenterveysongelmista. Yliopistotason ohjelmissa on yhä useammin asetettu etusijalle psykologien ja muiden urheilijoiden ajattelutavan mukaisten palkkaaminen tukemaan opiskelijoita, jotka myös tulivat yliopistoon urheilun takia.

Asiantuntijat kertoivat CNN:lle, että opiskelija-urheilijoiden kamppailemat paineet eroavat kuitenkin muista kuin urheilijoista.

Vaatimukset opiskelija-urheilijoille luovat erityisiä haasteita

Vuoden 2019 NCAA:n tutkimuksessa havaittiin, että noin 30 % osallistuneista naispuolisista opiskelijaurheilijoista koki “vaikeudet kasaantuivat niin suuriksi” edellisen kuukauden aikana, että he “hyvin usein” tai “melko usein” kokivat, etteivät voineet voittaa niitä. Osallistuneiden miesurheilijoiden joukossa tämä luku oli noin 25 prosenttia, tutkimus osoitti.

Tietysti urheilijatkin ovat ihmisiä, ja kuten mikä tahansa väestönosa, jotkut kamppailevat mielenterveyden kanssa. Mutta opiskelija-urheilijoiden mielenterveyshaasteita vaikeuttavat vaatimukset heille ja heidän keholleen – eikä se ole vain ahdistusta tai masennusta.

Ensinnäkin opiskelija-urheilijoiden vammat aiheuttavat posttraumaattisen stressin riskin, sanoi Dr. Josh Norman, hoitava psykiatri Ohion osavaltion yliopiston Jameson Crane Sports Medicine Institutesta. Loukkaantumisen jälkeen opiskelija-urheilijat saattavat osoittaa ylivalppautta, “vastahakoisuutta” tietyille liikkeille tai tilanteille, jotka saattavat muistuttaa heitä “traumaattisesta tapahtumasta” – kaikki oireet, jotka voivat ilmaantua, kun he työskentelevät fysioterapian avulla, hän sanoi.

“Nämä asiat voivat esiintyä myös yleisurheilussa, kun ihmiset altistuvat erittäin vakavalle vammalle tai todistavat hengenvaarallisen (vamman) tai joukkuetoverinsa kuoleman esimerkiksi extreme-urheilussa”, hän sanoi.

Opiskelija-urheilijan kamppailu mielenterveyden kanssa voi myös vaikuttaa fyysiseen terveyteen, Norman sanoi.

Esimerkiksi ahdistuneisuushäiriöt voivat lisätä opiskelija-urheilijoiden lihasjännitystä tai taipumusta olla hajamielinen, vaikuttaa heidän uneen ja suorituskykyyn sekä lisätä fyysisten vammojen riskiä, ​​Norman sanoi. Hän sanoi, että lääkkeitä määrätessään opiskelija-urheilijoiden ja lääkäreiden on pidettävä mielessä, kuinka lääkkeet voivat vaikuttaa urheilusuoritukseen ja voivatko NCAA tai antidopingvirastot valvoa tai kieltää ne.

Opiskelijoiden ajan vaatimukset ja heidän kohtaamat odotukset tarkoittavat usein, että tauon mahdollisuuksia ei ole paljon, sanoi Chris Bader, Arkansasin yliopiston mielenterveyden ja suorituskyvyn apulaisurheilujohtaja. Jos opiskelijat voivat viettää mielenterveyspäivän ja jättää tunnit väliin, urheilijat eivät voi tehdä sitä.

Uutismedian ja fanien huomio voi muodostaa toisen riskin opiskelija-urheilijoiden mielenterveydelle – tätä mieltä ovat myös Osakan kaltaiset ammattiurheilijat.

Viime kevään Ranskan avointen aikana nelinkertainen voittaja ilmoitti, ettei hän osallistu tiedotustilaisuuksiin mielenterveyteensä vedoten. Tuolloin 23-vuotias nainen vetäytyi pian turnauksesta ja paljasti, että hän oli kärsinyt “pitkistä masennuksesta” ensimmäisestä Grand Slam -tittelinsä vuonna 2018 lähtien.

Osaka lisäsi, että vaikka toimittajat olivat olleet hänelle ystävällisiä, “en ole luonnollinen julkinen puhuja ja saan valtavia ahdistuksen aaltoja ennen kuin puhun maailman medialle.

“Olen todella hermostunut”, hän Twitterissä“ja on stressaavaa yrittää aina olla tekemisissä ja antaa sinulle parhaat mahdolliset vastaukset.”

Myös korkeakouluurheilijat voivat tuntea sen. Monet ovat kansallisella näyttämöllä, ja Norman kuulee kiusaamisesta, kun opiskelija-urheilija häviää pelin tai tekee virheen, hän sanoi. Parrasvaloissa oleminen voi myös vaikeuttaa opiskelija-urheilijoiden masennuksen ja ahdistuksen oireita sekä heidän kykyään hakeutua hoitoon yksityisesti – kuten useimmat ihmiset voivat – hän sanoi.

Viime vuonna tehty muutos NCAA:n sääntöihin, jonka ansiosta yliopisto-urheilijat voivat ansaita rahaa nimellään, imagollaan ja kuvallaan – nimeltään NIL – voi lisätä stressiä, Bader sanoi.

”Kyllä, uskon, että monet opiskelijamme käsittelevät sitä hyvin. He ovat tavallaan innoissaan siitä, hän sanoi. Hän tietää opiskelijoista, joilla on 3 miljoonaa seuraajaa TikTokissa, hän sanoi. “Luulen, että he ottavat vastaan ​​sen. Mutta se on myös, mitä vaikutuksia sillä on heidän mielenterveyteensä?

Taistelee vanhaa leimaa vastaan

Yksi suurimmista esteistä joidenkin opiskelijoiden hoitoon hakeutuville urheilijoille on asiantuntijoiden mukaan stigma, joka jatkuu urheilumaailmassa.

Reardon sanoi, että urheilijoilla saattaa olla vaikeuksia sammuttaa “pelikasvonsa” poistuessaan kentältä, ja heitä rohkaistaan ​​usein selviytymään vastoinkäymisistä – mitä Bader kuvaili “vanhan koulun mentaliteetiksi “hieroa likaa ja pitää pintansa.'”

Silti stigman poistamisessa on otettu valtavia harppauksia, osittain sen ansiosta, että Osakan, Bilesin ja Phelpsin kaltaiset urheilijat ovat puhuneet omista kamppailuistaan, CNN:lle puhuneet asiantuntijat sanoivat. Phelps, kaikkien aikojen palkituin olympialainen, jakoi matkansa ahdistuksen ja masennuksen kanssa vuonna 2018 ja sanoi käyttäytymisen terveyttä edistävän ryhmän Kennedy Forumin haastattelussa, että hän oli harkinnut itsemurhaa aiemmin. Phelps sanoi, että mielisairaudella on leimautumista, ja se on asia, jonka kanssa käsittelemme edelleen joka päivä.

Lisäksi nykypäivän opiskelija-urheilijat tulevat usein korkeakouluun jo osallistuttuaan neuvontaan, Bader sanoi. Jotkut työskentelivät urheilupsykologien kanssa nuorisourheilijoina, ja he tunnistavat käytettävissään olevat resurssit ja joskus jopa odottavat niitä. Hän sanoi, että myös valmentajat ja kouluttajat tunnistavat hyvän mielenterveyden edut ja heillä on hyvät mahdollisuudet tunnistaa, milloin opiskelija saattaa tarvita tukea.

Urheilun järjestävät konferenssit ja koulut ovat myös asettaneet etusijalle urheilupsykologien, psykiatrien ja muiden ammattilaisten palkkaamisen, jotka ymmärtävät urheilijoiden ajattelutapaa, Bader sanoi.

“Ei-urheiluun koulutettu kliinikko saattaa sanoa jotain: “Jos urheilusi stressaa sinua niin paljon, miksi ei vain lopettaisi?”, Bader sanoi. “Se on kuin pyytäisi heitä olemaan oikeakätisiä.”

“Tällainen intensiivinen ymmärrys yleisurheilusta muuttujana – melkein kuin demografisena muuttujana – on minulle ensimmäinen askel yleisurheilun parissa työskentelyssä yleisurheilun ymmärtämisessä.”

Mutta vielä on vielä tehtävää leimautumisen torjumiseksi ja avun tarjoamiseksi sitä tarvitseville, asiantuntijat sanoivat. NCAA:n tutkimuksen mukaan alle puolet osallistuvista urheilijoista on “erittäin tyytyväisiä” koulujensa ja joukkueidensa mielenterveysongelmien hoitoon.

NCAA, Reardon sanoi, on tehnyt paljon: kutsunut mielenterveystyöryhmän koolle vuonna 2013 kehittämään parhaita käytäntöjä, pyytänyt laitoksia ottamaan käyttöön mielenterveyslähetteitä, varmistamaan, että pätevien lääkäreiden mielenterveyshuolto on saatavilla ja “yleensä luomaan ympäristön joka tukee henkistä hyvinvointia ja joustavuutta.”

“Mutta monilla yliopistoilla ja korkeakouluilla on oltava resurssit ja henkilöstö, jotta ne pystyvät johdonmukaisemmin ja mielekkäämmin toteuttamaan kaikkia näitä asioita”, hän lisäsi.

Ja on syytä huomata, että monille urheilusta – erityisesti joukkueurheilusta – on hyötyä opiskelija-urheilijoiden mielenterveydelle, nimittäin yhteisölle, joka toimii sisäänrakennettuna tukijärjestelmänä.

“Urheilu voidaan yhdistää itseluottamuksen, osaamisen, luonteen, välittämisen, yhteyksien ja ystävyyssuhteiden kehittämiseen”, Reardon sanoi “korkeamman akateemisen saavutuksen” lisäksi.

“Luulen, että siksi näet yrityksiä, jotka haluavat palkata entisiä (opiskelija)urheilijoita”, Bader lisäsi. ”Se on aineettomat hyödykkeet – se on aikataulu, se on motivaatio, se on vetovoima, se on kilpailukyky. Haluamme varmistaa, että se osoittaa oikeaan suuntaan, kun he siirtyvät eteenpäin rakennuksistamme.”

CNN-johto
™ & © 2022 Cable News Network, Inc., WarnerMedia-yhtiö. Kaikki oikeudet pidätetään.

Leave a Comment