Supermiehen ei pitäisi menettää ihmisyyttään, kun hän menettää rakastamansa

Superman vs. Lobo #3 on uusin DC-sarjakuva, jossa hyödynnetään Man of Steelin ongelmallista trooppista roistoa rakkaan menettämisen jälkeen.

VAROITUS: Seuraava sisältää spoilereita elokuvaan Superman Vs. Lobo #3, nyt myynnissä DC Comicsilta.

Vaikka Superman on kiistatta DC:n suurin supersankari, monet tekijät ovat tuottaneet tarinoita, joissa Teräsmies on kuvattu pahana. Suosittuja tarinoita, kuten Epäoikeudenmukaisuus ja Punainen poika on hyvin yksinkertaisia ​​teemoja, jotka ajavat sankarin ilkeästi. Tämän tyyppiset tarinat viittaavat usein siihen, että jos Kryptonin viimeinen poika menettäisi rakastamansa, hän menettäisi ihmisyytensä ja muuttuisi armottomaksi konnaksi. Mutta onko tämä todella näin?

Superman vs. Lobo #3 (Tim Seeley, Sarah Beattie, Mirka Andolfo, Arif Prianto ja Fabio Amelia) lisäsi öljyä tuleen debytoimalla uuden kierretyn version Man of Steelistä. Tässä tapauksessa Lex Luthor tappoi Jimmy Olsenin, mikä johdatti hänet kauhun tielle. Lois Lane selittää tilanteen väittämällä, että Jimmy auttoi Supermania ymmärtämään ihmisyyttä ja siksi ilman häntä hän ei enää ymmärtänyt kuinka olla ihminen. Tämä johti hänestä, kuten monissa pahoissa Superman-tarinoissa, häikäilemättömäksi diktaattoriksi.


AIHEUTTAA: Superman voi saada takaisin voimansa ilman keltaista aurinkoa – mutta se voi tehdä hänestä hirviön


Vaikka tätä troppia on käytetty hälyttävästi, on olemassa kysymys, pysyykö se todella uskollisena hahmolle vai ei. Ensinnäkin Superman ei olisi se, joka on ilman Kenttejä. Ne ovat avain siihen, miksi Jimmy Olsenin tai Lois Lanen kuolema ei saisi kääntää häntä kohti roistoa. Ehkä voimakkain kuolema kaikissa Superman-tarinoissa (joka on toistettu kerta toisensa jälkeen) on hänen isänsä Jonathan Kentin kuolema. Useimmissa tapauksissa Kryptonin Viimeisen Pojan oli mahdotonta pelastaa adoptiovanhempiaan, koska hän kuoli sydänkohtaukseen. Voidaan väittää, etteivät nämä tapaukset ajaneet häntä konnaksi, koska hän ei olisi voinut tehdä mitään, toisin kuin Jimmyn kanssa täällä. elokuvassa TeräsmiesClark Kent olisi kuitenkin voinut pelastaa isänsä, mutta häntä kehotettiin olemaan pelastamatta henkilöllisyytensä suojelemiseksi. Tämä tapahtumien käänne ei kuitenkaan tehnyt hänestä konnaa.


Alkuperäisessä kultakaudellaan Clark Kent menetti molemmat adoptiovanhempansa ennen kuin hänestä tuli Superman. Tuolloin hänen inhimillisyydestään ei ollut kysymys. Heidän kuolemansa teki hänestä vieläkin enemmän sitoutuneen totuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Jos hän ei olisi kentien kasvattama, ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi osoittautunut aivan erilaiseksi. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että hän olisi paha. Sisään Superman: Red Son (Mark Millar ja Dave Johnson) Teräsmies kasvoi pahaksi, mutta ei mennyt sisään leimahduspiste, vaikka kumpikaan näistä versioista ei koskaan tavannut Kentsejä. Samaa voidaan sanoa omituisesta Colin Clark -versiosta hahmosta, joka laskeutui Iso-Britanniaan Superman: Todellinen britti (John Cleese ja John Byrne). Tästä versiosta tuli itse asiassa sankari vanhempiensa toiveista huolimatta.


Tarinan uusin versio kumoaa tämän ajatuksen Supermanin läheisten kuolemasta. Todellisuus, jossa Jimmy kuoli, oli Lobon luoma outo fantasiamaailma – ja se näkyy. Tämä osoittaa, että tämä taipumus pahaan oli enemmän kuin mikään muu anti-sankarin ohjaama, joka käytti kätevästi Olsenin kuolemaa katalysaattorina. Tämä vahvistuu numeron loppupuolella, kun “todellinen” Superman palaa voitettuaan hänelle pakotetun todellisuuden. Lois Lane kuvaa tilannetta osuvasti osaksi “huonosti kirjoitettua tarinaa, jonka on kirjoittanut Edgelord”.

LIITTYVÄ: Jos Supermanin isä teki sen kenraali Zodin tavalla, kryptonilaiset olisivat pelastuneetValitettavasti tämä arvio ei selitä aiemmin mainitun kaltaisia ​​tarinoita Epäoikeudenmukaisuus, jossa Superman muuttui pahaksi Jokerin huijattua hänet vahingossa tappamaan vaimonsa ja syntymättömän lapsensa. Vaikka tapaus oli vähintäänkin valitettava ja sydäntäsärkevä, tämän ei silti välttämättä turmella DC:n suurinta sankaria. CW:ssä Kriisi äärettömällä maapallolla crossover, Brandon Routhin vanhempi Superman kohtasi samanlaisen tilanteen. Maailmassaan Jokeri räjäytti Daily Planetin ja tappoi sekä Loisin että Jimmyn. Siitä huolimatta tämän Supermiehen vakaumus ei horjunut koskaan, ja hän oli niin puhdassydäminen, että hänestä tuli multiversen totuuden esikuva.


Lyhyesti sanottuna, Supermanin, joka menettää rakkaan, ei pitäisi automaattisesti tehdä hänestä konnaa. Kuoleman kohtaaminen on osa ihmisenä olemista, ja Clark Kent on kestänyt sen monta kertaa aiemmin. Sen vuoksi, kuka hän on ja mitä hän edustaa, Supermanin pitäisi olla vähiten todennäköisin sankari, joka turmeltuu kärsimyksen ja menetyksen edessä.

JATKA LUKEMISTA: Miksi “Mitä jos Superman olisi paha?” On ylikäytetty, mutta vastustamaton troppi

Wolverine, the Watcher, Carnage, Monica Rambeau ja Deathlok näyttelevät Marvel Comicsin kansissa.

Carnage’s Bloodthirsty Return on otsikoissa Marvelin julkaisuissa ensi viikolla


Kirjailijasta

Leave a Comment