Tämä hyvinvointikeskus käyttää ketamiinia mielenterveyteen

Tohtori Radowitz sanoi, että hän ei näe “mitään eroa” esketamiinin ja ketamiinin välillä, toisin kuin FDA:n arvioi. Siitä huolimatta hän ei pidä kahta tuntia “tarpeellisena”. Hän myöntää, että Nushaman käytännöt eroavat FDA:n esketamiinin antamista koskevista protokollista, mutta sanoi, ettei hän ole huolissaan mahdollisista riskeistä tai oikeudellisesta vastuusta. “Se ei koske minua”, hän sanoi. “Minulla ei ole ongelmia tämän lääkkeen käyttämisessä.”

Joillekin potilaille lupaus ketamiinin eduista varjostaa sen riskit, oikeudellisen aseman ja kustannukset. PR-alalla työskentelevä Maria Kennedy, 30, teki ensimmäisen kuudesta “matkastaan” Nushamassa lokakuussa 2021. Hän oli aiemmin kokeillut puheterapiaa ja selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä ahdistukseen ja masennukseen, mutta hän kertoi pandemian aikana. itse kiertelee, eristäytynyt ja ahdistunut yksiössä. Hänen terapeuttinsa, joka tunsi tohtori Radowitzin, ohjasi hänet Nushamaan.

Ms. Kennedy kertoi, että muutaman hoitokerran aikana hänestä tuntui kuin hän leijuisi avaruuden halki, kätkeytyneenä tiukan silmänaamion alle ja leijuen kehonsa yli. Toisissa ketamiini laukaisi tarkkoja, erityisiä näkyjä – kerran hän näki äitinsä paketoimassa lahjoja ennen syntymäpäiväjuhlia.

Kun IV poistettiin, neiti Kennedy sanoi tuntevansa olonsa pääosin normaaliksi. Hän pysyisi Nushamassa ja otti aikaa irrottaakseen itsensä “mukavalta” tuolista. “Ainoa asia, johon voin verrata sitä, on herätä todella mahtavan unen jälkeen”, hän sanoi. Myöhemmin hän vei koiransa kahvilaan ja luki kahvin tai oluen kanssa.

Kiinnostus ketamiiniklinikoita kohtaan on lisääntynyt kaikkialla maassa. SoundMindin avaamisesta elokuussa 2021 lähtien niihin on ilmoittautunut keskimäärin yli 100 henkilöä kuukaudessa. Boise Ketamine Clinic Idahossa on varattu huhtikuun loppuun asti ketamiiniavusteiseen psykoterapiaan. San Diegossa South Coast TMS ja Ketamine -nimisellä klinikalla oli 40 hengen jonotuslista kuukausia, kunnes keskus nosti hintansa 1 500 dollariin per istunto, edustaja sanoi.

Dustin Robinson, psykedeelisiin tiloihin keskittyvän riskipääomarahaston Iter Investmentsin perustaja, arvioi, että tyypillinen ketamiiniklinikka, jossa on esimerkiksi viisi huonetta, tienaa 75 000–100 000 dollaria kuukaudessa ja mahdollisesti kaksinkertainen määrä, jos se on täynnä. Hän lisäsi, että voittomarginaalit voivat olla yli 30 prosenttia, mikä on alan raporttien mukaan paljon korkeampi kuin useimmat terveydenhuoltopalvelut. “Henkilökuntaa ei ole valtavasti, ja lääkkeet ovat erittäin halpoja – melkein mitättömiä – henkilöstö on suurin kustannus”, hän sanoi.

Mr. Robinson tuntee Mr. Godfreyn, mutta ei ole sijoittaja Nushamaan, joka veloittaa 4 000 dollaria kuudesta istunnosta; Vakuutus kattaa harvoin mielenterveyden ketamiinia, mutta voi, jos on myös kipudiagnoosi. Nushama ei tarjoa yksittäisiä istuntoja. “On vaikea päästä kuntoon käymällä kerran kuntosalilla”, sanoi Mr. Meloff.

Leave a Comment