Terveydenhuoltojärjestelmän työntekijäpuhekilpailu tuottaa uuden suunnitelman reseptien uusimiseen

AT uusi järjestelmä helpottaa potilaiden reseptilääkkeiden uusimista puhelimitse, mikä säästää myös henkilöstön aikaa ja välttää viivästyksiä Michiganin yliopiston Health West on seurausta terveydenhuoltojärjestelmän viimeaikaisesta työntekijöiden pitch-kilpailusta.

Sen sijaan, että automaattisessa puhelinjärjestelmässä vaadittaisiin pitkiä henkilökohtaisia ​​tietoja sisältäviä viestejä, uusi järjestelmä ohjaa Michiganin yliopiston Health-Westin potilaat vastaamaan tiettyihin kysymyksiin. Idean saivat terveysjärjestelmän Caledonia Health Center ja toimistotiimin johtaja Cassie Baker ja toimistopäällikkö Amy DeGood.

Kun uusi viestijärjestelmä on täysin käytössä vuoden puoleen väliin mennessä, sen pitäisi vähentää henkilöstön tarvetta Michiganin yliopiston Health-Westin 22 klinikalla Grand Rapidsin alueella, jotta se voisi seurata potilaille osoitettuja puheluita.

Lisähyöty: Henkilöstön ajan parempi käyttö, koska terveydenhuollossa – kuten kaikilla aloilla – on kova henkilöstöpula.

“Tämä on todellinen kipukohta”, sanoi tohtori Rakesh Pai, Michiganin yliopiston Health-Westin väestöpäällikkö ja järjestön presidentti. Michiganin yliopiston terveyskumppanit lääkäriryhmä.

Uusi käyttöönotettava järjestelmä tulee Burlingtonissa, Massachusettsissa sijaitsevalta Nuance Communications Inc:ltä, joka tarjoaa puheentunnistus- ja tekoälyohjelmistoja ja toimii yli kolmen neljäsosan yhdysvaltalaisista sairaaloista. Michiganin yliopiston Health-West pilotoi viestijärjestelmää, Pai sanoi.

Toiminnan parantaminen

Ajatus muuttaa tapaa, jolla potilaat soittavat reseptiuudistuksissa, oli ensimmäinen voittaja terveydenhuoltojärjestelmän Innovation Challenge -haasteessa, jonka tavoitteena on tuottaa ja toteuttaa henkilökunnalta ideoita pullonkaulojen helpottamiseksi sekä toiminnan ja potilaiden hoidon parantamiseksi.

Innovaatiohaasteen ensimmäinen kierros keräsi 27 ehdotusta työntekijöiltä. Terveysjärjestelmä rahoitti voittaneen ehdotuksen, joka tunnetaan nimellä “The Nuance of Refills”, 66 000 dollarilla toteutettavaksi.

Toisen pitch-kilpailun finalistin takana oleva työntekijätiimi – yrityksen Community Health Centeristä Wyomingista – sai 9 000 dollaria ostaakseen 10 etävalvontasarjaa haavoittuville potilaille verenpaineen hallintaan.

Työntekijöiden Innovaatiohaaste oli alun perin tarkoitettu kertaluonteiseksi tapahtumaksi. Kun työntekijät olivat keränneet 27 ehdotusta, terveydenhuoltojärjestelmän johtajat päättivät järjestää pitch-kilpailun vuosittain, Pai sanoi. Hän on nähnyt samankaltaisten tapahtumien toimivan hyvin länsirannikon terveysjärjestelmissä, jossa hän työskenteli aiemmin.

”Perusajatuksena on, että kun sinulla on tiimit ihmisiä, jotka ovat niin keskittyneet jokapäiväiseen työhönsä tai päivittäiseen toimintaansa, heillä ei ole paljon aikaa miettiä ratkaisuja ja löytää innovatiivisia lähestymistapoja. heidän ongelmansa”, Pai sanoi. “Halusin todella antaa organisaatiossani työskenteleville ihmisille mahdollisuuden ratkaista todella tavallaan asioita, jotka vaikuttavat heidän työhönsä, ja keksiä ideoita niiden ongelmien korjaamiseksi, jotka ovat heidän kipupisteitään.”

Pitch-kilpailu edellyttää osallistujia – olivatpa sitten lääkäreitä, sairaanhoitajia, lääkäreitä, hallintohenkilöstöä ja muita – kirjoittavan ja lähettävän lyhyen yhteenvedon ongelmasta, jota he yrittävät ratkaista. Arviointilautakunta valitsi “lupaavilta näyttävät” ehdotukset ja pyysi työntekijäryhmiä toimittamaan ideoistaan ​​lisätietoja, jotka sisältävät heidän tarvitsemansa budjetin, Pai sanoi.

Valiokunta valitsi viisi finalistia esittelemään ideansa tuomaristolle tammikuussa. Tuomarit arvioivat finalisteja University of Michigan Health Partnersin seitsemän pilarin perusteella: kasvu, potilaiden houkutteleminen, innovaatiot, jätteiden vähentäminen ja rahan säästäminen, työnkulkujen parantaminen, potilaskokemus, laadun ja tulosten parantaminen sekä terveyden tasapuolisuus.

University of Michigan Health-West asetti tänä vuonna 75 000 dollaria pitch-kilpailuun, ja Pai toivoo kaksinkertaistavansa ensi vuoden budjetin.

“Se oli kaikin puolin suuri menestys”, hän sanoi.

Muut pitch-kilpailun finalistit olivat ideoita:

  • kehittää videoita, jotka selittävät toimenpiteitä potilaille, jotka seuraavat kädessä pidettävillä tableteilla omaa tahtiaan;
  • laajentaa liikkuvan yksikön käyttöä tarjotakseen paremman hoidon saatavuuden potilaille, joiden liikkuminen on rajoitettua; ja
  • muodostaa oppisopimuskoulutusohjelma hallinnollisiin tehtäviin, mikä voisi auttaa nuoria ja nousevia kykyjä tutkimaan uravaihtoehtoja terveydenhuollossa.

Voittaneessa ehdotuksessa reseptien uusimisen parantamiseksi puhelimitse tuomarit kuulivat joitain viestejä, joita potilaat jättivät soittaessaan, Pai sanoi.

Yksi potilas sanoi, että viesti pyysi häntä muistamaan liian paljon tietoja ja “aikoi soittaa jollekin muulle” ennen kuin katkaisee puhelun, Pai sanoi.

Toisessa tapauksessa ihottuman vuoksi hoidettu potilas jätti viestin nähneensä naishoitajan, joka “oli toisessa kerroksessa” ja jonka nimeä he eivät muistaneet. He eivät myöskään muistaneet määrätyn lääkkeen nimeä ja sitä, että jonkun piti soittaa heille takaisin, hän sanoi.

”Kun ajattelee kaikkia ihmisiä, jotka vastaavat näihin viesteihin, se on täyttä puhelinmerkkiä. He soittavat sinulle, sinä soitat heille, he eivät vastaa, ja se on paljon ei-lisäarvotyötä”, Pai sanoi. “Tiimi sanoi: ‘Katso, jos meillä ei ole ratkaisua tähän, tuhlaamme periaatteessa muutaman lääkärin avustajan aikaa joka päivä’… ja tällä hetkellä olemme erittäin voimakkaassa henkilöstökriisissä. .”

.

Leave a Comment