Terveysministeriön tiedotteet

DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet A3 ja D2 turvalliseksi

Julkaistu 13. maaliskuuta 2022 Navy Water System Incidentissa, Newsroom

MITÄ: Havaijin osavaltion terveysministeriö (DOH) julistaa juomaveden jakelujärjestelmän elvytyssuunnitelman vyöhykkeet A3 ja D2 turvallisiksi; Terveysneuvonta muutettu; Asukkaat saavat juoda vesijohtovettä

MISSÄ: Alue A3, Iroquois Point

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle A3.

Alue D2, Hickam, Hale Na Koa, Officer Field, Onizuka Village

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle D2.

Napsauta tästä nähdäksesi päivitetyn kartan vyöhykkeen tilasta.

MILLOIN: 13.3.2022

TAUSTA: Kaikki laivaston vesijärjestelmän käyttäjät vyöhykkeillä A3 ja D2 voivat nyt käyttää vettä kaikkiin tarkoituksiin, mukaan lukien juomiseen, ruoanlaittoon ja suuhygieniaan. Tämä sisältää lemmikkien kulutuksen.

Laivaston vesijärjestelmän lähdevesi tulee laivaston Waiawa Shaftista. Waiawa Shaft -vesi on testattu sen varmistamiseksi, että se on juomakelpoista. Laivaston Red Hill Shaft, joka on saastunut, on irrotettu vesijärjestelmästä.

DOH:n ja Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) asiantuntijat suorittivat lopullisen tarkastelun kaikista näytetiedoista ja siitä, kuinka laivaston vesijärjestelmä ylläpitää toimintaa turvallisen juomaveden varmistamiseksi.

DOH ja EPA valvoivat kuukausien työtä tarjotakseen A3- ja D2-vyöhykkeillä oleville henkilöille ja perheille takeet turvallisesta juomavedestä. Tähän sisältyi huuhtelutoimintojen valvonta sen varmistamiseksi, että laivasto noudatti huuhtelu- ja testausprotokollaa varmistaakseen, että kontaminaatio oli poistettu juomavesijärjestelmästä.

Riippumaton, kolmannen osapuolen laboratorio ilmoitti virheellisesti bis(2-kloorietyyli)eetterin (BCEE) esiintymisestä vyöhykkeen A3 näytteessä. Interagency Drinking Water System Team (IDWST) -tutkimus päätti yhteisymmärryksessä laboratorion kanssa, että alkuperäiset BCEE-tulokset olivat vääriä positiivisia. IDWST, EPA ja DOH ovat samaa mieltä tämän päätelmän kanssa. IDWST otti uudelleen näytteitä kaikista paikoista, joissa BCEE alun perin havaittiin. Laboratorio tarkasti alkuperäiset näytteet ja uudet näytteet, eikä niistä löytynyt BCEE:tä.

Yksi DOH:n näytteenotoista vyöhykkeellä A3 ylitti lyijylle toimintatason ja DOH:n tapauskohtaisen parametrin 15 ppm. Lyijyn asuinpaikkaotostulos oli 29,33 ppm. Asunnosta otettiin näyte uudelleen, huuhdeltiin uudelleen ja sitten otettiin näyte uudelleen samassa paikassa ja toisessa paikassa asunnon sisällä. Myöhemmin kaikkien näytteiden testitulokset olivat toimintatason alapuolella. Vyöhykkeelle A3 tehdään lisätestauksia osana pitkän aikavälin seurantasuunnitelmaa.

Vyöhykkeen D2 palopostista kerätyt näytteet testattiin alun perin yli DOH:n kokonaisöljyhiilivetyjen (TPH) seulontatason, joka oli yhteensä 211 ppm. Paloposti huuhdeltiin ja testattiin uudelleen. Myös läheinen paloposti testattiin. Myöhemmin molemmat palopostit täyttivät DOH:n TPH-seulontatason.

Yksi vyöhykkeeltä D2 kerätty näyte testattiin alun perin berylliumin DOH-tapahtumakohtaisen parametrin yläpuolella. Asuinpaikka huuhdeltiin uudelleen ja otettiin uudelleen näyte. Myöhemmin kaikki näytteeseen otetut kodit ja rakennukset täyttävät DOH:n berylliumseulontatason, joka on neljä ppm.

Yksi vyöhykkeeltä D2 kerätty näyte testattiin alun perin DOH-tapahtumakohtaisen parametrin yläpuolella orgaanisen hiilen kokonaismäärälle. Rakennus huuhdeltiin uudelleen ja testattiin uudelleen. Myöhemmin kaikki otokseen valitut kodit ja rakennukset täyttävät DOH:n orgaanisen hiilen kokonaistapahtumakohtaisen parametrin, joka on 2 000 ppm.

Hickam Officers Clubista vyöhykkeellä D2 kerätyt näytteet testattiin yli DOH:n enimmäiskontaminanttitason, joka on viisi ppm:tä metyleenikloridille, joka tunnetaan myös dikloorimetaanina. Rakennus on suljettu remontin vuoksi. DOH vaati, että rakennus on edelleen katkaistu vesiverkostosta. DOH edellyttää myös, että laivasto ryhtyy lisätoimiin saastumisen korjaamiseksi, työntekijöiden suojelemiseksi ja näytteen ottamiseksi uudelleen, ennen kuin rakennus voidaan avata uudelleen yleisölle.

IDWST:n yhteinen suunnitelma ottaa näytteitä yli 900:sta tai vähintään 10 prosentista kodista ja 100 prosentista kouluista ja lasten kehittämiskeskuksista laivaston vesijärjestelmässä tarjoaa tarkat tiedot sen määrittämiseksi, että vesi kaikissa kodeissa ja rakennuksissa on turvallista. . Lisää koteja ja rakennuksia otetaan näytteitä osana pitkän aikavälin seurantasuunnitelmaa.

Päätös muuttaa terveysneuvontaa ja julistaa vesi vyöhykkeillä A3 ja D2 turvalliseksi tehtiin sen jälkeen, kun DOH:n useat todisteet vahvistivat, että laivaston vesijärjestelmään ei ole päässyt saasteita eikä saasteita ole jäljellä vyöhykkeillä A3 ja D2. DOH:n tutkimus osoitti:

Ilmoitetut saastumislähteet on eristetty

  • Laivaston Red Hill Shaft on fyysisesti irrotettu laivaston vesijärjestelmästä.

Waiawa Shaftin lähdevesi on juomakelpoista

  • Näytteen tulokset osoittavat, että vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Vesijärjestelmässä ei esiinny ylimääräistä saastumista

  • Cross Connection Control -tutkimus osoittaa, että jakelujärjestelmä on suojattu, mikä ei aiheuta ylimääräisiä kontaminaatiolähteitä.

Jakelujärjestelmän vesi on juomakelpoista

  • Vyöhykkeen huuhtelusuunnitelman toteutuksen valmistuminen osoittaa, että koko vyöhyke on huuhdeltu.
  • Näytteen tulokset osoittavat, että jakelujärjestelmän vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.
  • Juomavesi ei osoita kiiltoa, hajua tai muita öljyn laadullisia menetelmiä.

Vesi kodeissa/rakennusten putkistoissa on juomakelpoista

  • Huuhtelusuunnitelma sisältää toimenpiteet, joilla varmistetaan, että huoltoliitännät eivät saastuta uudelleen jakelujärjestelmää.
  • Näytteet kerättiin kodeista ja rakennuksista kolme päivää huuhtelun jälkeen. Tämä pysähtymisjakso rakennettiin havaitsemaan mahdollinen epäpuhtauksien huuhtoutuminen putkista tai muista putkistoista.
  • Näytetulokset osoittavat, että kotien/rakennusten tilojen putkistoissa oleva vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Jos laivaston vesijärjestelmän käyttäjillä on kysyttävää tai huolenaiheita vedensa laadusta, ota yhteyttä DOH:iin osoitteessa [email protected] tai 808-586-4258.

RESURSSIT: Napsauta tätä saadaksesi täydellisen luettelon DOH:n seulontakriteereistä.

Napsauta tätä nähdäksesi validoidut testitulokset.

Napsauta tästä saadaksesi yhden sivun laboratoriotulosten lukemiseen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle A3, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle D2, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

###

PDF: DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet A3 ja D2 turvalliseksi

Leave a Comment