Trust for America’s Health -raportti asettaa Alabaman kansanterveysvalmiuden kärkeen – Elmore-Autauga News

ALABAMAN KANSANTERVEYSLAITOSTESTA

Alabama sijoittui korkean suorituskyvyn tasolle muihin osavaltioihin verrattuna Trust for America’s Health 2022 -raportissa kansanterveysvalmiudesta, Valmis tai ei 2022: Kansanterveyden suojeleminen taudeilta, katastrofeilta ja bioterrorismilta. Tämä raportti mittaa valtioiden suorituskykyä 10 keskeisellä hätävalmiusindikaattorilla ja tunnistaa aukkoja valtioiden valmiudessa reagoida hätätilanteisiin. Raportti sisältää myös politiikkasuosituksia maan terveysturvan vahvistamiseksi.

COVID-19-pandemian hallinta on ollut erittäin haastavaa kaikissa osavaltioissa, raportissa todetaan. COVID-19-pandemia havainnollistaa edelleen kriittistä tarvetta investoida kansanterveyden infrastruktuuriin ja terveyden sosiaalisiin tekijöihin kaikkien amerikkalaisten terveyden suojelemiseksi hätätilanteissa. Raportissa mitataan valtioiden valmiusastetta reagoida monenlaisiin terveyshätätilanteisiin ja tarjota jatkuvia julkisia terveyspalveluja, mukaan lukien tautien seuranta, kausi-influenssarokotukset, puhdas vesi ja laajennetut terveydenhuoltopalvelut hätätilanteissa.

Osavaltion terveysviranomainen tohtori Scott Harris sanoi: “Alabaman kansanterveysvalmius- ja reagointiinfrastruktuuri on ollut ratkaisevan tärkeä pandemian aikana varmistamalla, että hengenpelastustarvikkeet, -laitteet, -rokotteet ja -lääkkeet saapuvat osavaltion asukkaille oikea-aikaisesti ja suuressa ja ennennäkemättömässä mittakaavassa. Nämä valmiudet ovat elintärkeitä, kun vastataan monenlaisiin terveysalan hätätilanteisiin nyt ja tulevaisuudessa.”

Valtioiden suorituskykyä mitattiin vuoden aikana, joka asetti suuria vaatimuksia maan julkiselle terveydenhuoltojärjestelmälle. Käynnissä olevan COVID-19-pandemian lisäksi vuonna 2021 nähtiin ennätyslämpöä monissa paikoissa, laajoja tulvia, maastopaloja kaikkialla Länsi-Yhdysvalloissa, erittäin aktiivinen hurrikaanikausi sekä epätavallisia ja tappavia joulukuun tornadoja kahdeksassa osavaltiossa. Samaan aikaan raportissa todettiin, että sadat kansanterveysviranomaiset, jotka ovat kokeneet burn-out-uhan, turvallisuutensa uhkia ja yrityksiä rajoittaa kansanterveysviranomaisia, ovat eronneet, jääneet eläkkeelle tai irtisanoneet.

Vaikka COVID-19:n torjunnassa saavutettiin kriittistä edistystä vuonna 2021, erityisesti rokotteiden laajan saatavuuden ja koordinoidumman liittovaltion toimien ansiosta, pandemia jatkoi näkemyksiä, millä terveydelliset eriarvoisuudet saattavat värikkäät ja pienituloiset yhteisöt suurempaan riskiin. huonompien terveysvaikutusten vuoksi hätätilanteessa.

“Sosiaalinen, taloudellinen ja terveyteen liittyvä eriarvoisuus heikentää yhteisön kykyä valmistautua kansanterveysalan hätätilanteeseen, reagoida siihen ja toipua siitä. Jos astumme seuraavaan kansanterveyskriisiin yhteisöissämme samansuuruisina terveydellisinä epätasa-arvoisina kuin tämän pandemian aikana, vaikutukset ovat samanlaiset: ehkäistävissä olevat ihmishenkien menetykset, suhteeton vaikutus värikkäisiin ja pienituloisiin yhteisöihin ja laajalle levinnyt sosiaalinen ja taloudellinen häiriö. On mahdotonta erottaa vahvaa kansanterveyden hätävalmiutta ja terveyden tasapuolisuutta”, sanoi J. Nadine Gracia, MD, MSCE, Trust for America’s Healthin toimitusjohtaja.

Raportti jakaa osavaltiot ja District of Columbia kolmeen suoritustasoon: korkea, keski ja matala, sijoittaen 17 osavaltiota ja District of Columbia korkean suorituskyvyn tasolle, 20 osavaltiota keskitason suorituskykytasolle ja 13 osavaltiota alhaiselle suoritustasolle. tasoa heidän vuoden 2021 suoritustensa perusteella.

Kaiken kaikkiaan 12 osavaltiota paransi suorituskykyään, kun taas 16 osavaltiota putosi sijoituksestaan. Kolme osavaltiota, Ohio, Pennsylvania ja Etelä-Carolina, paransivat suorituskykyään kahdella tasolla. Yhdeksän osavaltiota paranivat yhdellä tasolla: Alabama, Arizona, Florida, Illinois, Iowa, Missouri, New Hampshire, New Jersey ja New York.

Kuusitoista osavaltiota putosi yhden tason: Delaware, Georgia, Idaho, Kentucky, Louisiana, Maine, Minnesota, Mississippi, Montana, Nebraska, New Mexico, Pohjois-Carolina, Oklahoma, Oregon, Rhode Island ja Wisconsin. Maan kansanterveyshätävalmiutta on seurattu vuodesta 2003 lähtien.

Raportin politiikkasuosituksia olivat seuraavat:

Kongressin ja osavaltioiden tulisi tarjota vakaa, joustava ja riittävä rahoitus kansanterveydelle, mukaan lukien infrastruktuurille, tietojärjestelmille ja kansanterveysalan työvoimalle.

Kongressin tulisi perustaa COVID-19-komissio tarkastelemaan ja korjaamaan puutteita pandemiatoimissa, ja kaikkien hallintotasojen johtajien tulisi torjua yritykset heikentää kansanterveysviranomaisia.

Poliittisten päättäjien tulisi ryhtyä toimiin tautien puhkeamisen ehkäisemiseksi investoimalla rokotusinfrastruktuuriin, antibioottiresistenssiohjelmiin ja tarjoamalla palkallista lomaa kaikille työntekijöille.

Kongressin tulisi luoda ohjelmia, jotka auttavat rakentamaan kestäviä yhteisöjä investoimalla terveyden tasapuolisuuteen ja terveyden sosiaalisiin tekijöihin, mukaan lukien köyhyyden vastaiset ohjelmat ja ohjelmat, jotka rakentavat taloudellista turvaa perheille.

Kongressin tulisi investoida lääketieteellisten vastatoimien kehittämiseen ja jakeluun mahdollistaakseen hengenpelastustuotteiden nopean kehittämisen ja tehokkaan käyttöönoton hätätilanteissa, ja liittovaltion ja osavaltioiden päättäjien ja terveydenhuoltojärjestelmien johtajien tulisi työskennellä yhdessä priorisoidakseen tehokkaan koordinoinnin ja viestinnän hätätilanteissa.

Valkoisen talon, kongressin ja osavaltioiden tulisi kehittää suunnitelmia ja tarjota rahoitusta ilmastonmuutoksen terveysvaikutusten minimoimiseksi ja tehdä tämä tavoilla, jotka edistävät terveyteen liittyvää tasapuolisuutta.

Trust for America’s Health on voittoa tavoittelematon, puolueeton terveyspolitiikkaa edistävä organisaatio, joka keskittyy terveyden sosiaalisten tekijöiden käsittelemiseen ja terveyserojen korjaamiseen. Koko raportti on katsottavissa osoitteessa https://www.tfah.org/wp-content/uploads/2022/03/2022_ReadyOrNot_Fnl.pdf

Leave a Comment