Venäjän joukot tappoivat palkitun toimittajan Brent Arnaudin Irpinissä sunnuntaina

Nebitov ja Ukrainan sisäministerin neuvonantaja jakoivat molemmat valokuvat Renaudin lehdistömerkistä ja passista.

Renaud kantoi New York Timesin lehdistömerkkiä, Nebitov sanoi, mutta New York Times julkaisi Twitterissä lausunnon että vaikka Renaud oli työskennellyt Timesin kanssa aiempina vuosina, viimeksi vuonna 2015, hän “ei ollut työtehtävissä millään The Timesin pöydällä Ukrainassa”.

“Olemme syvästi surullisia kuullessamme Brent Renaudin kuolemasta”, sanoi Timesin tiedottaja Danielle Rhoades Ha, sanomalehti raportoi. “Brent oli lahjakas elokuvantekijä.”

Renaud, 50, työskenteli veljensä Craig Renaudin kanssa palkittujen videojournalismin ja dokumenttielokuvaprojektien parissa HBO:lle, Vicelle ja muille suurille kansainvälisille uutisjärjestöille heidän verkkosivustonsa mukaan.

He voittivat Peabody-palkinnon Vice News -dokumentista Chicagossa sijaitsevasta koulusta sekä useista muista media-alan tunnustuksista, mukaan lukien kaksi Overseas Press Club -palkintoa ja kaksi duPont-Columbia University -palkintoa.

He ovat työskennelleet konfliktialueilla ja vaarallisilla paikoilla ympäri maailmaa, käsitellen Irakin ja Afganistanin sotia, Haitin maanjäristystä, kartelliväkivaltaa Meksikossa, poliittista mullistusta Egyptissä sekä ääriliikkeiden vastaista sotaa Afrikassa ja Lähi-idässä. heidän verkkosivuilleen.

Toinen toimittaja, Juan Arredondo, oli Renaudin kanssa Irpinissä, kun he kaksi joutuivat tulen alle ohitettuaan sotilastarkastuspisteen. videohaastattelun mukaan Arredondo toimi italialaisen uutislehden Internazionalen kanssa ollessaan hoidettu kiovassa sairaalassa.

Video, jonka toimittaja otti saksalaisen Bild-sanomalehden kanssa, joka oli paikalla, osoitti Arredondon olevan evakuoitu alueelta ukrainalaiset lääkärit paarilla pitäen kameraansa tiukasti rintaansa vasten.

Arredondo sanoi, että Renaud “on ammuttu ja jätetty taakse”, mutta hän ei ollut varma, mitä hänelle oli tapahtunut. Ukrainan viranomaiset syyttivät murhasta venäläisiä joukkoja.

Ukrainan valtakunnansyyttäjä Iryna Venediktova kertoi Facebookissa, että toimittajaa “amputtiin päähän” Irpinissä ja että hänen toimistonsa aikoo tutkia tapausta. Hän ei nimennyt Renaudia, mutta julkaisi kuvan New York Timesin lehdistömerkistä, josta on leikattu pois hänen kuvansa ja nimensä.

”Uskon, että tuomme murhaajat oikeuden eteen, mutta emme palauta kansalaisesi henkeä. Myös kaikki muut kansalaiset. Valitettavasti”, hän kirjoitti.

Sunnuntaina toimittajatoverit ja sukulaiset valittivat Renaudin murhaa samalla kun he korostivat vaaroja, joita toimittajat usein sitoutuvat raportoimaan uutisista ympäri maailmaa.

Christof Putzel, itsenäinen toimittaja ja elokuvantekijä, joka on tuntenut Renaudin yli 15 vuotta ja työskennellyt hänen kanssaan Meksikossa, Irakissa ja Egyptissä, sanoi Renaud työskennellessä projektin parissa pakolaisista ympäri maailmaa, kun Venäjän joukot tappoivat hänet.

“Se on niin suuri menetys, ei vain minulle, hänen perheelleen, vaan se on menetys ammattillemme”, hän sanoi haastattelussa sunnuntaina ja viittasi Renaudin “luonnolliseen ihmisyyteen ja empatiaan, jonka ansiosta hän sai yhteyden ihmisiin”, jonka Putzel sanoi. hänen työnsä erillään.

“Hänellä oli tapa saada kuka tahansa mukavaksi ja luottaa häneen tarpeeksi puhuakseen hänen kanssaan”, hän kertoi The Washington Postille. “Hän oli ammattimme paras.”

Renaud oli journalistiklubissa ja johti sanomalehteä lukiossaan, sanoi Nan Renaud, 83, joka oli naimisissa Brent Renaudin isän kanssa 30 vuotta sitten. Hän kuvaili Brent Renaudia erittäin lahjakkaaksi ja syvästi työhönsä sitoutuneeksi.

“Brent menisi minne tahansa ja milloin tahansa tekemään mitä tekee”, hän sanoi. Sunnuntaina hänen poikansa, Renaudin entinen velipuoli, lähetti perheelle Twitter-ketjun, jossa kerrottiin Brentin kuolemasta. Hän kutsui uutisia “kamalaksi, kauheaksi”.

Renaud varttui Arkansasissa ja aloitti uransa käsitellen 9/11 terrori-iskuja ja Afganistanin sotaa Harvardin yliopiston Nieman Foundation for Journalism -säätiön mukaan, jossa hän työskenteli vuonna 2019.

Nieman-säätiön kuraattori Ann Marie Lipinski kuvaili häntä “lahjakkaaksi ja ystävälliseksi” ja sanoi, että “hänen työnsä oli täynnä ihmisyyttä”.

“Hänet tapettiin tänään Kiovan ulkopuolella, ja maailma ja journalismi eivät ole sitä varten”, hän kirjoitti Viserrys Sunnuntaina. “Olemme sydänsairaita.”

Cliff Levy, New York Timesin varapäätoimittaja, kirjoitti Twitterissä, että “Brentin kaltaiset rohkeat toimittajat ottavat valtavia riskejä todistaakseen ja kertoakseen maailmalle Venäjän Ukrainan hyökkäyksen aiheuttamista tuhoista ja kärsimyksistä”.

Renaud kuoli sen jälkeen, kun Sky News -toimittajaryhmää ammuttiin heidän yrittäessään raportoida Kiovan Buchan esikaupunkialueella. Pääkirjeenvaihtaja Stuart Ramsay ja kamera-operaattori Richie Mockler ammuttiin. He selvisivät hengissä ja heidät evakuoitiin maasta. Myöhemmin toimittajille kerrottiin, että asemiehet olivat osa venäläistä sabotoijatiedusteluryhmää.

Toimittajien suojelukomitean mukaan 1. maaliskuuta Venäjän armeija ampui Kiovan tv-torniin, kameraoperaattori Jevheni Sakun oli yksi viidestä hyökkäyksessä kuolleesta. Renaudin uskotaan olevan toinen Ukrainassa kuollut toimittaja.

Toimittajien suojelukomitean ohjelmajohtaja Carlos Martinez de la Serna tuomitsi Renaudin murhan ja kehotti Venäjän joukkoja “lopettamaan kaikki toimittajiin ja muihin siviileihin kohdistuva väkivalta heti”.

”Olemme järkyttyneitä ja surullisia kuullessamme yhdysvaltalaisen toimittajan Brent Renaudin kuoleman Ukrainassa. Tällainen hyökkäys on täysin mahdotonta hyväksyä, ja se rikkoo kansainvälistä oikeutta”, hän sanoi lausunnossaan ja lisäsi, että Renaudin tappaja “on saatettava vastuuseen”.

CPJ:n mukaan 14 toimittajaa on kuollut Ukrainassa vuodesta 1995 lähtien työskennellessään toimeksiannossa, Sakun mukaan lukien.

Huolimatta kansainvälisten toimittajien monista haasteista, Renaudin sitoutuminen ammattiin ja tapaamiensa ihmisten tarinat pakottivat hänet matkustamaan ympäri maailmaa ja ottamaan tällaisia ​​riskejä, Putzel, hänen ystävänsä ja entinen Al Jazeera Amerikan kirjeenvaihtaja, sanoi. .

“Mikään ei ollut hänelle tärkeämpää kuin totuus ja tarina, ja siksi hän laittoi henkensä jatkuvasti vaakalaudalle”, Putzel sanoi. “Hän välitti niin paljon.”

Leave a Comment