Voimattomuutemme toimia nopeasti ja inhimillisesti Ukrainan suhteen on terveellinen muistutus siitä, että emme ole jättäneet Eurooppaa vain ruumiissamme, olemme jättäneet sen sielussamme.

Venäjän tekemien moraalittomuus on selvää. Se on kaiverrettu miljoonien jo paenneiden ukrainalaisten kasvoille, ja se näkyy lasten rypistyneissä ruumiissa, jotka makaavat kuolleena maan tasalle tasoitettujen kaupunkien kaduilla.

Hallituksemme rajoitetun vastauksen tähän barbaarisuuteen moraali ei ole yhtä selvä.

Muutamassa viikossa Ukraina, moderni eurooppalainen maa, on luisunut siihen, mitä on niin elävästi kuvailtu keskiajalle. Mutta se ei edes kosketa kauhun puolia, jota olemme todistamassa.

Ihmiset, jotka vasta viime kuussa olisivat tehneet tavanomaista työtään, katsoneet televisiota olohuoneissaan keskuslämmityksensä lämmittäen ja napostelemassa ruokaa ja juomaa, jonka me kaikki tunnistaisimme, on nyt pakko kerätä lunta kaduilta tilalle. juomavesi, joka ei enää valu heidän hanoistaan.

He käpertyvät peiton alla jäätyneissä metroissa ylhäältä tulevan hyökkäyksen pelossa. Heiltä on katkaistu sähköt. Perushygieniaa ei ole olemassa. Ei toimivaa puhelinverkkoa. Kuljetus on niukkaa. Kauppoja ryöstetään. Perheet erotettu. Hylätyt koirat vaeltelevat kaduilla. Avotulet palavat jalkakäytävällä, missä viikko sitten ostajat olisivat ponnistelleet tilaa. Ja naiset elävät kuten aina kauhistuttavassa maailmassa, jossa pelätään, että heistä tulee raiskauksen tai kuoleman seurauksena ihmisen aiheuttaman sodan oheisvaurio.

Ja ruumiita haudataan joukkohautoihin.

Se, mitä Ukrainassa tapahtuu, on säädytöntä.

Ja dystopian kuvien keskellä on vaikea sanoa, milloin käsittämättömän Rubikon ylitettiin. Mutta se tuli nopeasti ja tuli vaikeasti. Ja muutamassa päivässä olemme edenneet sanoista “sotilaallinen hyökkäys” Putiniin, joka uhkaa nyt ydinhyökkäyksellä, ja meidän kaikkien on otettava huomioon, että nyt todistamassamme on uuden maailmansodan alku.

Ja kun niin sanotut humanitaariset käytävät toimivat joissakin tapauksissa suppiloina suoraan Venäjälle tarjoten vangitsemista pakoon, joten voimme vain katsoa avuttomana Brexit-Britannian rannoilta, kun pääministerimme tallaa ympäri Euroopan pääkaupunkeja. Price Churchill, joka tarjoaa tappavia aseita ja latteuksia kieltäytyen samalla yksinkertaisesta pyhäköstä.

Tämä jatkuva julmuus ja kyvyttömyytemme toimia nopeasti ja inhimillisesti on terveellinen muistutus siitä, että emme ole jättäneet Eurooppaa vain ruumiissamme, olemme jättäneet sen sielussamme.

Ja vaikka maat kaikkialla Euroopan unionissa ovat kollektiivisesti aukaiseneet ovensa ja tarjoavat viisumivapaata turvaa epätoivoisille ja kotiseudultaan siirtymään joutuneille, olemme löytäneet syitä, miksi tietokone sanoo “ei”.

Brittiläinen byrokratia, epäpätevyys ja suorat valheet sisäministeriltä, ​​jonka pitäisi hävetä oman taustansa vuoksi, ovat jälleen kerran salaliitossa paljastaakseen maahanmuuttojärjestelmäämme leivotun muukalaisvihan suonen.

Yli kaksi miljoonaa ukrainalaista on jo paennut tästä sodasta – ennen kuin se on edes kunnolla alkanut, mutta Iso-Britannia on hyväksynyt heistä hieman yli 1 000. Irlanti, joka on kahdestoistaosa koostamme, on ottanut kaksi ja puoli tuhatta, ja EU on ottanut käyttöön kolmeksi vuodeksi viisumivapaan järjestelmän kaikille Ukrainan kansalaisille.

Olemme tällä välin osoittaneet pakolaisia ​​hakemaan viisumia Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelta käyttämällä tiloja, jotka eivät olleet siellä, missä sisäministeri sanoi heidän olevan, tai rakennuksissa, jotka olivat tuskin auki, tai lukituissa käsittelykeskuksissa, joissa epätoivo ihmiset ovat odottaneet yli kolme tuntia alle miinus kolmen lämpötilassa, jotta he eivät sitten nähtäisi heitä, tai ovat saapuneet yhteen väliaikaiseen toimistoon Calais’ssa – suurimmalle uloskäynnille Kanaalin toisella puolella – johon BBC:n mukaan kuuluu kolme jäsentä. henkilökunta, pöytä, laatikko tavallisia suolattuja perunalastuja, KitKat ja oveen kiinnitetty “mennä muualle” -lappu.

Ja tekosyillä, jotka vaihtelevat mahdollisista huonoista näyttelijöistä, jotka teeskentelevät ukrainalaisina, naurettavaan byrokratiaan, joka vaatii konflikteja pakenevia ihmisiä hakemaan sisäänpääsyä etukäteen ja verkossa, kun he ovat tuskin ehtineet poimia ylimääräisiä vaatteita. tietokone, kaikki Britannian maahanmuuttojärjestelmässä on ihmisten pitämistä poissa. Riippumatta heidän tilanteestaan.

Otimme jopa Ukrainan presidentin avun, jossa hän ehdotti, että ukrainalaisten olisi parasta pysyä lähellä kotia väittääksemme, että pidättelemisellämme teimme heille palveluksen.
Nyt on kulunut 10 vuotta siitä, kun silloinen sisäministeri Theresa May kertoi surullisen sanomalehdille, että hänen tavoitteenaan oli luoda vihamielinen ympäristö laittomalle maahanmuutolle. Ja tämä poliittinen kunnianhimo kukoisti vihamieliseksi ideologiaksi, joka synnytti paljon laajempaa kaunaa siirtolaisia ​​kohtaan heidän asemastaan ​​riippumatta. Se auttoi meteliä nostamaan laskusiltaa, ottamaan takaisin hallinnan ja lopulta oli kätilö, joka toimitti Brexitin.

Huolimatta Windrush-skandaalin osoittamista inhimillisistä kustannuksista, tämä hallitus on ollut maahanmuuton ympärillä pyörineen retoriikan ja myyttien mahdollistaja ja edistäjä – asettanut mielivaltaisia ​​tavoitteita, ruokkinut perusteettomia pelkoja, räipinyt rasismia ja tehnyt elämästä viime kädessä yhtä epämukavaa kuin mahdollista ihmisille, jotka tulevat tänne.

Ja jopa sodassa Johnson palaa tyypiltään.

On sanottavaa, eikö olekin, että tämä mies, mies, joka on edelleen tutkinnan alla omien kotimaisten lakiensa rikkomisesta, oli selvästi vähemmän kiinnostunut niiden hämärien venäläisten oligarkkien motiiveista, jotka saapuivat tähän maahan kaappaamassa useita miljoonia puntaa Lontoota. kiinteistöjä ja Ylämaan kartanoita, kaatamalla rupliaan laitokseen, ollessaan kunnianosoituksia ja välittäen vaikutusvaltaa, kuin hän on kyseenalaistanut niiden tavallisten ukrainalaisten epätoivoiset motivaatiot, jotka Putin pakotti pois kodeistaan ​​ja hänen kiusaava sodanlietsonsa?

Mitä Boris Johnson todella toivoisi sanovansa, kun hänen nuori poikansa kysyy häneltä eräänä päivänä, mitä isä teki sodan aikana, ja hän ei voi muuta kuin se, että hän katsoi hyväntahtoisesti vainoa pakenevia tiukasti lukitun oven takaa?

Leave a Comment