Brittney Griner: “Se on röyhkein minkä tahansa valtion kuviteltavissa oleva panttivangin otto”, sanoo entinen vanki.

Mutta se ei ollut minkäänlaista epäuskoa, että hänet pidätettiin syytettynä kannabisöljyn hallussapidosta Moskovan lähellä sijaitsevalla lentokentällä, vaan pikemminkin se, että mikä tahansa länsimainen media välittäisi hänen väitetyn rikoksensa yksityiskohdat ikään kuin se olisi tosiasia.

“Tästä raportoidaan ikään kuin ihmiset ottaisivat nämä syytökset vakavasti”, hän kertoi CNN:lle. “Mielestäni on valtava virhe raportoida näistä väitteistä ikään kuin ne olisivat totta tai jopa todennäköisesti totta.”

Venäjän liittovaltion tullilaitoksen ja valtion tiedotusvälineiden toimittamien rajallisten tietojen perusteella Franks on erittäin huolestunut Grinerin nyt joutuneesta ahdingosta.

“Tässä on monia tunnusmerkkejä erittäin laittomasta ja mielivaltaisesta pidätyksestä”, hän selitti. “Minusta Venäjän tullin video oli outo. He esittelevät häntä kameroiden edessä. Mukilaukaus oli täysin tarpeeton ja typerä.”

Venäjän tulliviranomainen väittää, että Griner “salakuljetti huomattavia määriä huumausaineita” ja kertoo, että rikosasia on vireillä. Mahdollinen 10 vuoden vankeustuomio on mainittu.

“He saavat hänet kuulostamaan huumekuningalta. Mielestäni on epätodennäköistä, että neiti Griner saa oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin”, Franks päättää, “koska kukaan ei saa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä Venäjällä. Se on väärennetty peli.”

Vuonna 2014 amerikkalainen iranilainen toimittaja Jason Rezaian pidätettiin Teheranissa. Hän ei voinut tietää sitä silloin, mutta hän oli pitkään Iranin pahamaineisessa Evinin vankilassa: 544 päivää.

Washington Postin toimittaja vapautettiin lopulta tammikuussa 2016, ja Grinerin tapauksessa hän näkee monia yhtäläisyyksiä omaan. “Se on röyhkein minkä tahansa valtion kuviteltavissa oleva panttivangin ottaminen”, Rezaian sanoi CNN:lle.

“Tiedän omasta tapauksestani, että minua vastaan ​​esitetyt syytteet eivät perustuneet minkäänlaiseen todellisuuteen ja niitä käytettiin ikuistamaan kertomusta siitä, miksi minua pidätettiin.”

Franksin tavoin Rezaian varoittaa toistamasta Grineriä vastaan ​​esitettyjä syytöksiä sanatarkasti.

“Uskon, että joka kerta, kun toimittajat toistavat tätä kertomusta, teemme panttivankien likaa heidän puolestaan. Asenteeni on, että Brittney Griner on syytön rikoksiin, kunnes maailma näkee toisin”, Rezaian lisää.

Phoenix Mercuryn Brittney Griner #42 juhlii fanien kanssa vuoden 2021 WNBA-finaalin toista peliä Footprint Centerissä 13.10.2021 Phoenixissa, Arizonassa.  Mercury voitti Skyn ​​jatkoajalla 91-86.

Vielä ei ole täysin selvää, milloin Griner pidätettiin Venäjällä, mutta se oli jonkin aikaa helmikuussa, kun hän oli palaamassa Yhdysvalloista kilpailemaan UMMC Jekaterinburgista Venäjän koripalloliigassa.

Tämä on Grinerin seitsemäs kausi Venäjällä, jossa hän pelaa kauden ulkopuolella Pohjois-Amerikassa. Uutiset hänen ahdingosta saapuivat Yhdysvaltoihin vasta 5. maaliskuuta, jolloin Venäjä paljasti pitävänsä häntä sylissä.

Vasta sitten Grinerin vaimo Cherelle alkoi kirjoittaa siitä Instagramissa. “Ei ole sanoja ilmaisemaan tätä kipua”, hän sanoi. “Minua sattuu, meitä sattuu.”

Jos hänet todellakin voidaan luokitella “panttivangiksi”, Griner liittyy yli 50:n amerikkalaisen kansalaisen, jotka ovat tällä hetkellä panttivankeina tai laittomasti vangittuina ulkomailla, kerhoon.

Kampanjat ovat pyrkineet vapauttamaan amerikkalaiset Reed ja Paul Whelan, jotka molemmat ovat Venäjällä.

Vaikka Rezaian myöntää, että Grinerin perhe on joutunut valtavaan emotionaaliseen stressiin, hänen mielestään heidän olisi pitänyt puhua aikaisemmin.

“He tekivät saman virheen, jonka näen muiden tekevän kerta toisensa jälkeen, jolloin mahdollinen panttivangi otti kertomuksen hallintaansa”, Rezaian sanoo.

“Valitettavasti näemme ihmisten sanovan itselleen: “Tämä kaikki on vain suuri virhe, joka menee ohi muutamassa päivässä.” Hänen pidätyksensä tukahduttaminen ei tee hänelle palveluksia, nämä asiat eivät maagisesti ratkea itsestään.”

Brittney Griner #15 Team Unitedista ajaa koriin Japania vastaan ​​naisten koripallon finaaliottelun ensimmäisellä puoliskolla vuoden 2020 Tokion olympialaisten kuudentenatoista päivänä Saitama Super Arenalla 8.8.2021 Saitamassa, Japani.

Grinerin pidätyksen ajankohta tuskin voisi olla huonompi, hänet pidätettiin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja se julkistettiin vasta sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli alkanut sanktioida Venäjän hallitusta.

“Et voi irrottaa näitä asioita toisistaan”, Rezaian selitti. “Diplomaattisten hienouksien yrittäminen näissä tilanteissa voi olla Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden edun mukaista, mutta se ei todellakaan ole Brittney Grinerin etujen mukaista.”

Rezaian kehottaa Grinerin perhettä puhumaan ja rohkaisemaan amerikkalaisia ​​työnantajiaan pitämään melua.

Griner on kaksinkertainen olympiavoittaja, seitsemän kertaa Phoenix Mercuryn tähdet ja naisten ammattilaisliigan, WNBA:n, legenda. Vaikka hänen tiiminsä ja liiga ovat antaneet lyhyitä lausuntoja, Rezaian sanoo, että he voisivat ja pitäisi tehdä paljon enemmän.

“WNBA:lla, lukuun ottamatta NBA:ta, joka on yksi suurimmista ja tehokkaimmista urheilusarjoista koko maailmassa, on todellinen vastuu tätä henkilöä kohtaan”, hän sanoo. “Pitää olla vahva vastaus.”

Brittney Griner #15 Team United Statessta ottaa selfien joukkuetoveriensa ja heidän kultamitaleidensa kanssa naisten koripallon mitaliseremoniassa vuoden 2020 olympialaisten kuudentenatoista päivänä Saitama Super Arenalla 8.8.2021 Saitamassa, Japanissa. .

Grinerin tilannetta koskevien tietojen tyhjiössä jotkut ovat pyrkineet täyttämään radioaallot kommenteilla hänen osallistumisestaan ​​Venäjän koripalloon ja hänen päätöksensä viisaudesta matkustaa sinne aikana, jolloin alueen geopoliittiset jännitteet muistuttivat ruutitynnyriä.

Se on tunne, joka haisee uhrin syyttämiselle. “Sillä ei ole merkitystä”, Rezaian sanoo. “Se ei ole uskottava argumentti.”

Franks on yhtä hylättävä. “Olisi, olisi voinut, olisi pitänyt. Se on maanantaiaamun pelinrakentaminen, eikä siitä ole apua”, hän sanoo. “He ovat toivottaneet hänet tervetulleeksi siihen maahan töihin. Minusta se on melko röyhkeää.”

Molemmat miehet sanovat, että Grinerillä oli täysi oikeus jatkaa ammattiurheilijana Venäjällä, ja se, että maa, jossa hänet tunnettiin ja juhlittiin, on nyt sulkenut hänet vangiksi, tekee hänen syytöksistään vain epäilyttäviä.

Rezaian muistelee lukemattomia matkoja, joita hän teki Iraniin ja Iranista viiden vuoden aikana. “Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia ennen kuin tein”, hän sanoo. “Onko se minun syytäni? Ei, ehdottomasti ei.”

Colin Allred: Yhdysvaltain edustaja sanoo, että Brittney Grinerin tapaus on

Kenenkään on vaikea ennustaa, mitä tulevat viikot ja kuukaudet tuovat tullessaan Grinerin tapauksessa, mutta Rezaian vetoaa omaan kokemukseensa ja viittaa siihen, että Griner saattaa joutua valmistautumaan pitkään oleskeluun Venäjällä.

“Se voi osoittautua maratoniksi, ei sprintiksi. Toivot, että se on sprintti, mutta säästä energiaasi tavalla, joka hyödyttää sinua koko tämän koettelemuksen ajan”, hän sanoo.

Podcastissa nimeltä “544 Days”, jonka hän julkaisi lokakuussa 2021, Rezaian kertoo Iranissa pidätyksensä ahdistuksesta, epävarmuudesta ja yksitoikkoisuudesta. Hän kertoo tehneensä äänisarjan osittain luodakseen tiekartan muiden kansalaisten perheille, jotka saattavat jonain päivänä joutua vastaavaan tilanteeseen.

“Yritin löytää asioita, joille nauraa joka päivä, koska näissä tilanteissa on varmasti paljon absurdia”, hän lisää.

“Se ei poista sen kauhua ja kauhua, vaan sen järjettömyyden, että suurta amerikkalaista urheilijaa pidetään perusteettomana syytteenä kataklysmisen sodan kynnyksellä toisella puolella maailmaa? Se on kauhistuttavaa, mutta se on myös omalla tavallaan farssia.”

Brittney Griner sijalla 15 Team Unitedista poseeraa valokuvassa kultamitalinsa kanssa naisten koripallon mitaliseremoniassa vuoden 2020 olympialaisten kuudentenatoista päivänä Saitama Super Arenalla 8.8.2021 Saitamassa, Japanissa.

Franks tietää Reedin puolesta puhuessaan, että Griner voitaisiin pidättää jonkin aikaa.

Hän kehottaa kaikkia hänestä välittäviä pitämään asiansa julkisella areenalla.

“Urheilufaneilla voi olla valtava rooli, koska he eivät ole mielestäni sellainen vaalipiiri [American] hallitus kuulee”, Franks sanoo.

“Haluatko nähdä Brittney Grinerin tulevan kotiin? Tai Trevor Reedin tai Paul Whelanin tai kenen tahansa muusta 50 panttivangista? Suosittelisin soittamaan Valkoiseen taloon joka päivä ja kertomaan heille, että haluat presidentti Bidenin asettavan etusijalle laittomasti pidätettyjen Yhdysvaltain kansalaisten palauttamisen. “

Franks toistaa, että Grinerin perheen pitäisi tehdä samoin. “On vaikea tehdä valinta, puhuako vai ei, mutta loistaa valo”, hän sanoo. “Jos se olisi rakkaani, vastaukseni olisi loista valoa. Joka kerta.

“Ihmiset, jotka pidättyvät väärin, ovat oudon herkkiä huonoille otsikoille.”

.

Leave a Comment