CommonWealth-lehti

OLE VAROVAINEN mitä toivot.

Vuosia kestäneen jatkuvasti kasvavan terveydenhuoltomenojen jälkeen, minkä vuoksi päätöksentekijät joutuivat kamppailemaan kustannusten hillitsemisessä, Massachusetts löysi vihdoin avaimen terveydenhuoltomenojen vähentämiseen: globaalin pandemian.

Ironista kyllä, terveydenhuoltomenot laskivat 2,4 prosenttia Massachusettsissa vuonna 2020, mikä on ennennäkemätön pudotus, joka johtuu siitä, että ihmiset hakevat vähemmän hoitoa COVID-19-pandemian aikana, Health Information and Analysis -keskuksen maanantaina julkaiseman raportin mukaan.

Pandemia ei tietenkään ole se, mitä päättäjät ajattelivat, kun he etsivät tapoja hillitä terveydenhuollon kustannuksia, ja viivästymisellä hoidon hakemisessa on ollut lukemattomia ei-toivottuja seurauksia yksilöille ja terveydenhuoltojärjestelmälle, mukaan lukien ihmiset, jotka sairastuvat hoitamattomien vaivojen vuoksi.

“Näin ihmiset eivät suunnitelleet vähentävänsä menoja”, sanoi Ray Campbell, Terveystieto- ja -analyysikeskuksen johtaja. “Jos voisitte päättää vähentää menoja, se ei tapahtuisi tällä mielivaltaisella tavalla.”

CHIA:n 133-sivuinen vuosiraportti tarjoaa tähän mennessä kattavimman katsauksen siitä, kuinka pandemia vaikutti osavaltion terveydenhuoltomenoihin.

Silti Campbell varoitti, että vuoden 2020 terveydenhuoltojärjestelmän häiriöiden vuoksi on vaikea tehdä johtopäätöksiä terveydenhuollon kehityksestä ilman, että tarkastellaan useiden vuosien tietoja. “Uskomme, että enemmän kuin minään muuna vuonna sinun on todella katsottava raporttimme neljän kulman ohi miettiäksesi, mitä se tarkoittaa ja sen vaikutuksia”, hän sanoi. “Et halua tehdä paljon johtopäätöksiä pelkästään vuoden 2020 tiedoista, koska se oli niin poikkeuksellinen vuosi.”

Massachusettsilla on historiallisesti ollut eräitä maan korkeimmista terveydenhuoltomenoista. Ennen pandemiaa menot kasvoivat tasaisesti joka vuosi huolimatta lainsäätäjien ja hallintovirkamiesten pyrkimyksistä rajoittaa kasvua. Viimeisen vuosikymmenen kustannusleikkaukset saivat valtion terveyspolitiikan virkamiehet asettamaan 3,1 prosentin tai 3,6 prosentin kasvutavoitteeksi joka vuosi vuosina 2013–2020, minkä valtio on säännöllisesti ylittänyt.

Silti vuonna 2020, jolloin COVID-19 iski maaliskuussa, terveydenhuoltoon käytettiin Massachusettsissa yhteensä 62,6 miljardia dollaria eli 8 912 dollaria asukasta kohden – mikä merkitsee 0,4 miljardin dollarin eli 2,4 prosentin pudotusta vuoteen 2019 verrattuna. Kulutukset laskivat Massachusettsista huolimatta. ‘ väestö kasvoi 2 prosenttia tuona aikana. Tämä on ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun CHIA aloitti mittaamisen kahdeksan vuotta sitten, että terveydenhuoltomenot pienenivät.

Lääkärin palveluihin menot laskivat 12 prosenttia, sairaaloiden avohoitopalveluihin 11,1 prosenttia ja sairaalahoitoon 1,8 prosenttia.

Suurin syy oli se, että 15. maaliskuuta ja 18. toukokuuta 2020 välisenä aikana Gov. Charlie Baker määräsi sairaaloita lykkäämään ei-välttämättömiä, valinnaisia ​​toimenpiteitä säästääkseen henkilöstöä ja resursseja COVID-potilaiden odotettua kasvua varten. Jopa sen jälkeen, kun toimenpiteiden annettiin jatkua, monet potilaat pelkäsivät mennä lääkärin vastaanotolle, koska he eivät halunneet saada COVIDia. Esimerkiksi raportin tiedot osoittavat, että useiden henkilökohtaista käyntiä vaativien sairauksien ennaltaehkäisevät seulonnat vähenivät vuonna 2020. (Käyttäytymisen terveysseurantakäynnit itse asiassa lisääntyivät, luultavasti siksi, että ne voitiin tehdä etäterveyden kautta.)

Myös hoitokodeissa vietetyt päivät vähenivät 14 prosenttia. Raportin mukaan tämä johtuu useista tekijöistä, kuten COVID-virukseen liittyvistä vastaanottojen jäädytyksistä, vähemmän sairaalahoidosta hoitokoteihin päästettyjä ihmisiä ja monien hoitokodin asukkaiden kuolemaan COVIDiin.

Yksi alue, jolla menot lisääntyivät, olivat reseptilääkkeet, mikä on sopusoinnussa aikaisempien vuosien suuntausten kanssa. Tähän ovat saattaneet vaikuttaa myös COVIDiin liittyvät käytännöt, jotka antavat ihmisille mahdollisuuden saada 90 päivän lääkkeitä kerralla tavanomaisen 30 päivän tarjonnan sijaan ja potilaiden uusia reseptejä etäterveyden kautta.

Raportti dokumentoi myös merkittävän muutoksen hoidon maksajassa. Vuosina 2019–2020 kaupallisen vakuutuksen omaavien henkilöiden – omavastuulla, omavastuulla ja vastaavilla – maksamien terveydenhuoltomenojen osuus laski ennennäkemättömällä 17,2 prosentilla. Tämä on tauko menneistä vuosista, jolloin yksilöiden omasta pussistaan ​​sairaanhoidosta maksama summa oli tasaisesti kasvanut. Raportin mukaan laskuun vaikuttivat ihmiset, jotka käyttivät vähemmän terveydenhuoltoa, ja toimeksiannot, jotka vaativat vakuutusyhtiöitä kattamaan palvelut, kuten COVID-testit ja COVID-hoito ilman korvauksia.

Ihmisiä siirtyi myös kaupallisista suunnitelmista julkisiin suunnitelmiin, kuten MassHealthiin, luultavasti ihmisten menettäessä työpaikkoja ja tuloja. Yksityisen vakuutuksen saaneiden määrä laski maaliskuun 2019 ja joulukuun 2020 välisenä aikana 2,6 prosenttia noin 6,5 miljoonaan, kun taas julkisen vakuutuksen ottaneiden määrä kasvoi tuona aikana 8 prosenttia 2,5 miljoonaan.

On selvää, että näillä muutoksilla on taloudellisia vaikutuksia yksilöiden lisäksi myös sairaaloihin ja vakuutusyhtiöihin. CHIA:n raportissa todettiin, että sairaalat saivat vuoden 2,6 prosentin mediaanivoiton, mutta vain liittovaltion avustusrahoituksen ansiosta. Ilman näitä lisärahoja sairaalat olisivat menettäneet rahaa vuonna 2020.

Tapaa Tekijä

Raportoi, Kansainyhteisö

Noin Shira Schönberg

Shira Schoenberg on CommonWealth-lehden toimittaja. Shira työskenteli aiemmin yli seitsemän vuotta Springfield Republican/MassLive.com -sivustolla, jossa hän käsitteli osavaltion politiikkaa ja vaaleja niinkin erilaisista aiheista kuin laillisen marihuanateollisuuden käynnistäminen, osavaltion sijaishuoltojärjestelmän ongelmat ja Yhdysvaltain senin vaalit. . Elizabeth Warren ja kuvernööri. Charlie Baker. Shira voitti Massachusettsin asianajajayhdistyksen 2018 palkinnon oikeudellisesta journalismista ja on saanut useita tarinoita voittamaan New England Newspaper and Press Associationin palkintoja. Shira kuvasi 2012 New Hampshiren presidentinvaalien esivaalit Boston Globe -lehden puolesta. Ennen sitä hän työskenteli Concord (NH) Monitorissa, jossa hän kirjoitti osavaltion hallituksesta, kaupungintalosta ja Barack Obaman vuoden 2008 New Hampshiren esivaalikampanjasta. Shira on suorittanut maisterin tutkinnon Columbia Universityn Graduate School of Journalismista.

Noin Shira Schönberg

Shira Schoenberg on CommonWealth-lehden toimittaja. Shira työskenteli aiemmin yli seitsemän vuotta Springfield Republican/MassLive.com -sivustolla, jossa hän käsitteli osavaltion politiikkaa ja vaaleja niinkin erilaisista aiheista kuin laillisen marihuanateollisuuden käynnistäminen, osavaltion sijaishuoltojärjestelmän ongelmat ja Yhdysvaltain senin vaalit. . Elizabeth Warren ja kuvernööri. Charlie Baker. Shira voitti Massachusettsin asianajajayhdistyksen 2018 palkinnon oikeudellisesta journalismista ja on saanut useita tarinoita voittamaan New England Newspaper and Press Associationin palkintoja. Shira kuvasi 2012 New Hampshiren presidentinvaalien esivaalit Boston Globe -lehden puolesta. Sitä ennen hän työskenteli Concord (NH) Monitorissa, jossa hän kirjoitti osavaltion hallituksesta, kaupungintalosta ja Barack Obaman vuoden 2008 New Hampshiren esivaalikampanjasta. Shira on suorittanut maisterin tutkinnon Columbia Universityn Graduate School of Journalismista.

Vakuutusyhtiöt hyötyivät sairaanhoidon vähentyneestä käytöstä, ja vuoden lopussa rahaa oli 85 miljoonaa dollaria, joka oli ylijäämäistä tai käytetty hallintokuluihin. Liittovaltion ja osavaltion lain mukaan osa ylimääräisistä varoista on palautettava jäsenille kolmen vuoden aikana. Terveydenhuollon vakuutusmaksut kasvoivat 2,6 prosenttia vuonna 2020, mutta ne vahvistettiin ennen COVID-epidemiaa.

Amy Rosenthal, toiminnanjohtaja Terveydenhuollon kuluttajaneuvontaryhmä Health Care for All sanoi vuoden 2020 epätavallisuudesta huolimatta, että raportissa on useita kohtia “jotka ovat edelleen häiritseviä kuluttajille.” Näitä ovat muun muassa reseptilääkkeiden kustannusten nousu; vakuutuksenantajien pidättämän rahan määrä; ja jatkuva suuntaus korkean omavastuun terveyssuunnitelmiin ilmoittautumisessa.

JAA

Leave a Comment