“Embracing Humanity” – richmondmagazine.com

Frank Pichel lensi Puolaan 4. maaliskuuta ilman muuta kiinteää suunnitelmaa kuin auttaa Ukrainan kansaa.

“En tiennyt, mitä aion tehdä”, hän sanoo. “Lähdin siinä ymmärryksessä, että projekti määrittelee itsensä edetessään.”

Se teki.

Saavuttuaan Varsovaan Puolaan 5. maaliskuuta Pichel, joka oli kevätlomalla työstään kineettisen kuvantamisen opettajana Virginia Commonwealth -yliopistossa, sai vuokra-auton Europcarilta, toimistolta, joka ei vaadi kansainvälistä ajokorttia. hänellä ei ollut. Hän huomasi pian, että vaikka hän ei voinut mennä Ukrainaan – vuokrasopimus kielsi häntä viemästä autoa Euroopan unionin ulkopuoliseen valtioon –, hän voisi tehdä paljon auttaakseen Puolassa.

Hän aloitti menemällä Varsovan rautatieasemalle, joka oli täynnä pakolaisia, ja “soitti Uber-jutun” yksinkertaisesti ajamalla ihmiset sinne, missä he aikoivat yöpyä kaupungissa. Hän teki saman Krakovan rautatieasemalla. Eräänä päivänä hän kuljetti Przemyślissä avustustyöntekijöitä, kun he päättivät työvuoronsa rautatieasemalla, majoitustiloilleen.

Hän teki myös neljä “suuria maastohiihtoa” auttamaan pakolaisia, joita hän löysi Hrebennen, Medykan, Budomierzin ja Mlynyn rajanylityspaikoista. “Joka [entry] kohta ajettiin eri tavalla”, hän sanoo. “Minun kaltaisiani ihmisiä vain ilmestyi. Minulla oli juuri kyltti, joka tarjosi kuljetusta. Sanoin Google Kääntäjän avulla, että voin kuljettaa kolme ihmistä ja lemmikkejä, enkä puhu muuta kuin englantia.

Suurimman osan ajasta hän kertoo, että muut vapaaehtoiset, jotka puhuivat sekä ukrainaa että englantia, auttoivat saamaan yhteyden pakolaisiin. Koska Puolan hallitus hoitaa vain kaksi käsittelykeskusta ja yksi rajanylityspaikka, vapaaehtoiset olivat välttämättömiä. “Yksi mielenkiintoisimmista risteyksistä oli yksinomaan raportoimaan saapuneiden toimittajien ajettavissa [on the invasion],” hän sanoo. “He pudottivat kannettavat tietokoneensa ja kameransa ja alkoivat auttaa ihmisiä.”

Pian Puolaan saapumisensa jälkeen Pichel alkoi dokumentoida ponnistelujaan Facebook-sivullaan. Hänen viestinsä sai hänen tuntemansa naisen huomion vuoden 2020 projektilla, jossa hän myi “Charlie Brown” -joulukuusia, jotka oli leikattu hänen omaisuudestaan ​​Nelson Countysta. Hän lahjoitti tuotot Anna Julia Cooper Episcopal Schoolille, joka on opetusmaksuton yksityinen koulu Church Hillillä. Hänen naapurinsa alkoi jakaa viestejään Puolasta ja tarjosi linkin Pichelin Venmo-sivulle lahjoituksia varten.

“En halunnut antaa sitä [Venmo] tiedot heti”, Pichel sanoo. ”En ollut täysin varma, halusinko kerätä rahaa; Halusin olla hyvä taloudenhoitaja.” Mutta hän sanoo, että rahat olivat hyödyllisiä. “Jokaiselle pakolaiselle, jonka kyydissä annoin, annoin heille rahaa”, hän sanoo ja huomauttaa, että hän käytti Yhdysvaltain valuuttaa ja euroja niin paljon kuin pystyi, koska Ukrainan hryvnia menettää arvoaan päivä päivältä. “Yhdellä perheellä oli kolmelta tiileltä näyttäviä valuuttaa, ja sen arvo oli vain noin 200 dollaria [in U.S. dollars]”, hän huomautti. ”Olen hyvin onnekas henkilö; Minulla on varaa kuluttaa mitä tahansa mennä sinne ja jäädä. Se on minun panokseni. Mutta se on suora teko minulle seisomaan siellä ja ojentamassa jollekulle rahaa, joka tuli suoraan joltakulta Richmondista.”

Pichel palasi Yhdysvaltoihin 13. maaliskuuta, mutta hänen työnsä pakolaisten auttamiseksi ei ole ohi. Hän arvioi, että hänellä on Venmo-tilillä jäljellä 5 000 dollaria (hän ​​keräsi 10 000 dollaria lahjoituksina eikä pystynyt jakamaan sitä suoraan ukrainalaisille tarpeeksi nopeasti) ja aikoo siirtää nämä varat paikallisille järjestöille, jotka auttavat pakolaisia. “Meidän on valmisteltava sydämemme ajatukselle, että tämä siirtymä jatkuu”, hän sanoo. “Tämä on olemassaolomme vuosia.”

Vaikka Pichel myöntää, että hänellä on perheenjäseniä, jotka olivat huolissaan hänestä matkan tekemisestä, hän sai tukea “ihanalta” entiseltä vaimoltaan Suzan Royce Moorelta, joka oli tuolloin Georgian tasavallassa ja työskenteli COVID-19-vastauksen parissa. Tautien torjunta- ja ehkäisykeskuksen apurahan kautta. Yhdessä he pystyivät auttamaan Ukrainassa asuneen Georgian perhettä pakenemaan Ranskaan.

Pääasia, hän sanoo, on, että hän tiesi, että hänen oli toimittava.

“Olen luova, enkä hyvä joukkuepelaaja”, hän sanoo. “Haluan tehdä kaikki osat itse. Teen tämän, koska minulla ei ole lapsia… mutta hyväksyn ihmisyyden. Rakastan kaikkia ihmisiä. Toiminnassa on vapautumista. On tunne, että sinun on tehtävä jotain, eikä sinun tarvitse kyseenalaistaa motiivejasi. Olet tässä tilassa, jossa sinusta tuntuu tekeväsi juuri sitä, mitä sinun pitäisi tehdä.

.

Leave a Comment