Fifan viimeisin hallintoelin tarkastelee yhteyksiä Aivotautiin Sport Groupiin | Aivotärähdys urheilussa

Fifa tarkastelee suhdettaan maailmanlaajuiseen aivotärähdysjärjestöön, jonka se auttaa rahoittamaan entisen puheenjohtajansa, vaikutusvaltaisen neurotieteilijän tohtori Paul McCroryn plagiointisyytösten vuoksi.

Viikko sen jälkeen, kun McCrory jätti eroamishakemuksensa Concussion in Sport Groupista, jalkapallon maailmanjohtajuus on liittynyt World Rugbyyn ottamaan etäisyyttä itsensä ja pöytäkirjojen välillä, joita australialainen akateeminen on auttanut muotoilemaan monissa urheilulajeissa, mukaan lukien NFL, jalkapalloliitto ja jalkapalloliitto. AFL.

“On erittäin huolestuttavaa, että FIFA on pannut merkille professori McCroryn eron Aivotärähdys in Sport Groupista (CISG), Fifa sanoi Guardianille antamassaan lausunnossa. “Tilannen vakavuuden vuoksi FIFA analysoi parhaillaan CISG:n (Concussion in Sport Group) työtä kokonaisuutena päättääkseen parhaan tavan edetä.

“Yleisesti ottaen FIFA tukee täysin työkaluja ja tietoja, jotka ovat peräisin CISG:n antamista konsensuslausunnoista, ja se aikoo jatkossakin varmistaa, että nämä työkalut ovat vapaasti kaikkien saatavilla, jotka haluavat käyttää niitä.”

McCrory, erimielinen hahmo, joka on aiemmin kuvaillut aivotärähdystä NFL-pelaajien keskuudessa “ylipaisuneeksi”, oli johtava kirjoittaja neljässä viidestä viimeisestä konsensuslausunnosta aivotärähdyksestä urheilussa, joista Fifa ja lukemattomat muut organisaatiot laativat aivotärähdysohjeensa ja arviointipöytäkirjansa. Se sisältää standardoidun SCAT5-työkalun, jota lääkärit käyttävät arvioidakseen 13-vuotiaiden ja sitä vanhempien urheilijoiden päävammoja.

Mutta CISG joutui kiistaan ​​tässä kuussa sen jälkeen, kun British Journal of Sports Medicine peruutti julkaisun silloisen toimittajan McCroryn vuonna 2005 kirjoittaman pääkirjoituksen vedoten professori Steve Haaken työn “laittomaan ja puolustettavaan tekijänoikeusrikkomukseen”.

McCrory sanoi, että “virhe” tapahtui, koska keskeneräinen ja viittamaton luonnos oli vahingossa ladattu. Siitä lähtien 10 kappaleen analyysi viittaa siihen, että hän on saattanut kopioida muita töitä ilman asianmukaista tekijää.

Se jättää CISG:n epävakaalle maalle hyväntekijöiden kanssa, joita ovat Fifa, World Rugby ja Kansainvälinen olympiakomitea sekä kansainvälinen ratsastusurheiluliitto, FIA ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto.

Jo ennen McCrory-syytöksiä se kohtasi kritiikkiä väitetyistä eturistiriidoista, kun taas sen viimeisin konsensuslausunto, jonka pääkirjoittaja McCrory oli, ei tunnusta “syy-seuraus-suhdetta” kroonisen traumaattisen enkefalopatian ja toistuvan aivotärähdyksen tai osapuolen välillä. aivotärähdyksiä.

Viime vuonna joukko tutkijoita, tutkijoita, kliinikkoja ja hoitajia väitti, että prosessi on jatkuvasti aliarvioinut riskejä.

Sen jälkeen kun plagiointisyytökset tulivat esille, World Rugby on myös etääntynyt McCrorysta korostaen riippumattomuuttaan ja “yksilöllistä” tapauskohtaista lähestymistapaa peliin palaamiseen. Maanantaina se “pani huolestuneena merkille” McCroryn eron.

“World Rugby voi vahvistaa, että professori McCrory ei ole ollut mukana missään aivotärähdysprojekteissa tai World Rugbyn tekemissä tutkimuksissa, eikä hän ole ollut mukana missään aivotärähdyksen työryhmässä, joka muokkaa urheilun politiikkaa tällä tärkeällä alueella”, se sanoi lausunnossaan. .

“Rugbyn GRTP-protokollat ​​perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, ja niitä ohjaa riippumaton aivotärähdystyöryhmämme. GRTP:mme ei perustu minkään ryhmän tai yksilön mielipiteisiin.

“Syytösten vakavuuden vuoksi World Rugby työskentelee riippumattoman aivotärähdystyöryhmän ohjaamana yhdessä sponsoriurheilun perustajajäsenten kanssa tutkiakseen ja tunnistaakseen tarvittavat hallintotoimenpiteet, jotka ovat tarpeen Concussion in Sports -konferenssin tulevaisuuden tukemiseksi.”

On selvää, että World Rugby saattaa vielä hakea aktiivisempaa roolia CISG:n toiminnassa vastineeksi jatkuvasta tuestaan.

Fifa puolestaan ​​on äskettäin ryhtynyt joihinkin kauan odotettuihin toimiin yrittääkseen vähentää päävammojen riskiä jalkapallossa.

Ifabin vuoden 2020 lopussa hyväksymät uudet protokollat ​​mahdollistavat yhden tai kahden pysyvän vaihtopelaajan tuomisen otteluun tavallisten vaihtopelaajien lisäksi, jos lääkärit uskovat, että pelaajalla voi olla aivotärähdys.

Se kokeili yhden vaihtopelaajan protokollaa klubien MM-kisoissa Qatarissa, kun taas Valioliiga, FA Cup ja Naisten Superliiga ovat ottaneet käyttöön kahden vaihtopelaajan politiikkaa, mutta toistaiseksi monet Fifan 211 jäsenliitosta ovat vastustaneet sitä.

Tämän vuoden MM-kisoissa esitellään aivotärähdyksen tarkkailijat, jotka tunnistavat katsomoista mahdolliset aivovammat.

Leave a Comment