Frank DeFilippo: Terveydenhuolto varallisuudenhoitona Medicaren sijaan

Getty Images

Jatkuvasti pienenevien valtion korvausten puristamana ja lisääntyneiden potilaskuormien kompensoinnissa ylikuormitettuina perusterveydenhuollon lääkäreitä on yhä useampi kiertämässä molempia. Sitä kutsutaan hoitolääketieteeksi.

Ja suuri seuraus, tarkoitettu tai ei, on se, että he hylkäävät vakiintuneita potilaita matkan varrella, jotka eivät pelaa tai maksa tai joilla ei ole varaa korkeisiin maksuihin, jotka koskevat vähemmän potilaita ja enemmän aikaa lääkäreiden kanssa.

Concierge, kuten jokainen Ranskassa käynyt tai luksushotellissa yöpynyt tietää, määrittelee henkilön, joka huolehtii vieraiden tarpeista ja toiveista.

Concierge-lääketiede on hyvin pitkälti sama. Mutta sen mukana tulee mojova hinta, joka on 1 800 dollarista kymmeniin tuhansiin dollareihin vuodessa, ja se on potilaan terveydenhuoltosuunnitelman kustannusten lisäksi. Vuosimaksulla saa potilaalle lääkärin puhelinnumeron, 24/7-vastauksen ja mahdollisuuksien mukaan saman päivän ajan.

Ennakkomaksua ei korvata eikä kata mikään terveydenhuoltosuunnitelma, mukaan lukien Medicare, joka on pääasiassa lääkärin palkkioiden puristava tekijä toistuvien leikkausten vuoksi. Terveydenhuoltosuunnitelmat, mukaan lukien Medicare, kattavat vain useimmat concierge-lääkärin määräämät testit ja laboratoriotyöt.

Toisin sanoen concierge-lääketieteestä on tulossa kallis vaihtoehto ruuhkaisille odotushuoneille, ensiapuhuoneille, terveydenhuollon keskuksille ja kaikille niille Docs “R” Us -pikahoidon ponnahdusikkunille, jotka sijaitsevat hyvin kuljetettujen teiden varrella. Ja se on anodyymi jokaiselle, jolla on suunnitelma ja joka herää esimerkiksi kipeään varpaan ja tarvitsee rauhoittavaa vahvistusta henkilökohtaiselta lääkäriltä.

Yksinkertaisesti sanottuna terveydenhuolto Amerikassa on menossa takaisin sinne, mistä se alkoi, kaksitasoiseen järjestelmään – niillä joilla on varaa ja niillä joilla ei.

Ja käänteessä perusterveydenhuollon lääkärit ovat katoava rotu, koska he luopuvat ryhmäharjoittelusta tai harvinaisesta yksilökäytännöstä kannattavamman ja henkilökohtaisemman concierge-lääketieteen harjoittamisen vuoksi, mikä vähentää huomattavasti heidän näkemiensä potilaiden määrää vastineeksi hoitoon. ennakkomaksut.

Monissa tapauksissa ne lääkärit, jotka jatkavat perusterveydenhuollon lääketieteen harjoittamista, kieltäytyvät ottamasta vastaan ​​uusia potilaita, koska heillä on enimmäismäärä, jonka he voivat kohtuudella hoitaa. Hyväksytyn ensihoidon lääkärin etsiminen voi olla turhauttavaa ja usein epäselvää.

American Medical Associationin perusterveydenhuollon lääkäreiden määrä Marylandissa on 5 281 osavaltiossa, jossa on kaksi suurta opetussairaalaa, ja muita viereisessä Columbian piirissä, kun taas kansallinen määrä on noin 209 000 toisella laskennalla. Pula Marylandissa on erityisen akuutti East Shoren, Southern Marylandin ja Western Marylandin maaseudulla.

Puute voi muuttua epätoivoiseksi seuraavan vuosikymmenen aikana. Association of American Medical Colleges ennustaa, että perusterveydenhuollon lääkäreistä on 17 800–48 000 pulaa vuoteen 2034 mennessä. Tarveen vastaamiseksi 72 prosenttia lääketieteellisistä korkeakouluista on luonut ohjelmia kannustaakseen ilmoittautuneita valitsemaan perusterveydenhuollon alakseen. Vielä muita ideoita ovat ilmainen lääketieteellinen koulu pienituloisille opiskelijoille perusterveydenhuoltoon.

Marylandin yliopiston lääketieteellinen koulu käynnisti viisivuotisen ohjelman useita vuosia sitten lisätäkseen niiden opiskelijoiden määrää, jotka valitsevat erityisen perusterveydenhuollon linjan, joka sisältää erikoisaloja, kuten pediatrian, perhelääketieteen ja sisätautien.

Ollakseni rehellinen, monet lääkärit ovat yksinkertaisesti kyllästyneitä siihen, että valtion ja vakuutusyhtiöiden aktuaarit sanelevat lääketieteen harjoittamista.

American Medical Association arvioi, että Medicare suunnittelee yhteensä 9,75 prosentin maksuvähennyksiä terveydenhuollossa vuonna 2022, mukaan lukien 3,75 prosentin yleinen leikkaus muiden leikkausten lisäksi.

Keskimääräinen perusterveydenhuollon lääkäri ottaa vastaan ​​2 000 potilasta tai enemmän vuodessa, potilasluettelo, joka yleensä sallii noin 15 minuuttia tai vähemmän todellista kasvoaikaa, sekä suositellut laboratoriotyöt, joihin ei liity lääkäriä, ja mahdolliset lähetteet asiantuntijoille. Kun Medicare ja muut voimat vähentävät tai rajoittavat maksuja, potilaskuormia ryhmä- tai yksittäisissä vastaanotoissa lisätään vastaavasti tappioiden korvaamiseksi.

Eräs lääkäri uskoi, että “yksi käteisasiakas on kymmenen Medicare-potilaan arvoinen”. Toisen ryhmän potilaskoordinaattori huomautti, että “joka kerta kun Medicare alentaa maksuja, lisäämme potilaiden määrää, joita lääkärin tulee nähdä.”

Lisäyksenä Marylandin ainutlaatuisen sairaalamaksusääntelyjärjestelmän mukaan noin seitsemän prosenttia – eli arviolta 1 100 dollaria yhdellä tilikaudella – jokaisesta Marylandersin maksamasta terveydenhuoltomaksusta menee pooliin, jolla maksetaan sairaaloille vakuuttamattomien tai vakuuttamattomien potilaiden hoidosta. ei ole varaa maksaa. Esimerkiksi vuonna 2015 sairaaloille maksettiin 958 miljoonaa dollaria vakuuttamattomien tai vähävaraisten henkilöiden hoidosta Marylandin sairaalayhdistyksen mukaan.

Ajatus, joka synnytti concierge-lääketieteen, oli Seattle Supersonicsin lääkärin hehkulamppu, joka halusi tarjota yksityisille potilailleen samanlaista henkilökohtaista aikaa ja huomiota kuin supertähtikoripalloilijoilleen.

Concierge-lääketiede on ollut olemassa inkubaattoripäivistään vuonna 1996, ja vuoteen 2000 mennessä kourallinen lääkäreitä tuli syntyvälle alalle. Vuoteen 2010 mennessä noin 5 000 perusterveydenhuollon lääkäriä oli siirtynyt concierge-lääketieteeksi, josta oli tuolloin tullut yritysyritys, jossa pari yritystä tarjosi kattavista lääkäreitä.

Se on pohjimmiltaan opastusohjelma toimiston perustamisesta idean markkinointiin olemassa oleville potilaille ja uusien elimien tavoittamiseen korvaamaan ne, jotka kieltäytyvät liittymästä vanhan vuotuisen fyysisen järjestelmän palkkioon.

Potilaita, jotka kieltäytyvät liittymisestä, rohkaistaan ​​ostamaan lääkäriä muualta tai heidät yleensä jätetään pois, eikä heitä määrätä toiselle lääkärille vastaanottoon. Oletettavasti yritysten oppaat saavat mukavan osan toiminnasta.

Concierge-lääkärit ovat yleensä verkoston jäseniä yrityssponsorin johdolla ja johdolla. Yrityspromoottorit varoittavat myyntipuheissaan ja esitteissään etukäteen, että sisäänpääsy hurmaatuun 600 hengen piiriin on saapumisjärjestyksessä. Aidalla kulkijat ja epäröijät saavat mahdollisuuden laskeutua jonotuslistalle.

Vaihtoehtoinen nimimerkki concierge-lääketieteelle on “retainer”-lääketiede: Potilas maksaa käytännössä jäsenmaksun – joko etukäteen tai kuukausittain, neljännesvuosittain tai kahdesti vuodessa – säilyttääkseen paikan vastaanotolla, kuten esim. maaseura, jossa on golfin etuja. Ja se tuo maksun mukana erilaisia ​​palveluita, seulonta- ja testauspalveluita, tarvitaan tai ei, sateenvarjotermi “hyvinvointi”.

Vaihtoehto: Pysy terveenä.

Leave a Comment