Ihmiskunta loistaa ikimuistoisten paralympialaisten päättyessä Peking-Xinhuassa

* Kiinan presidentti Xi Jinping osallistui Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisten päätösseremoniaan, jota Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja Andrew Parsons ylisti on merkinnyt uutta aamunkoittoa talviparalympialaisille.

* Pekingin talviparalympialaiset eivät ole vain todistaneet varjourheilijoiden merkittäviä saavutuksia ympäri maailmaa, vaan ne ovat myös luoneet konkreettisen perinnön, joka ulottuu kauas urheiluareenan ulkopuolelle.

* Urheilullinen menestys paralympialaisissa heijastaa Kiinan pyrkimyksiä parantaa vammaisten hyvinvointia ja tarjota heille mahdollisuuksia.

Kirjailija Dong Yixing

PEKING, 13. maaliskuuta (Xinhua) – Eloisa ja sydäntä lämmittävä päätösseremonia Bird’s Nest Stadiumilla Pekingissä sunnuntai-iltana laski esiripun vuoden 2022 talviparalympiakisoihin, jotka ovat lähettäneet viestin osallisuudesta, kestävyydestä ja toivosta. maailmalle haastavina aikoina.

Kiinan presidentti Xi Jinping osallistui päätösseremoniaan, ja Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) puheenjohtaja Andrew Parsons ylisti, että “Peking 2022 on merkinnyt uutta aamunkoittoa talviparalympialaisille” ennen kuin julisti ne päättyneiksi.

Viimeisten yhdeksän päivän aikana Kiinan pääkaupunki, ensimmäinen kaupunki, joka on isännöinyt sekä kesä- että talviparalympiakisat, on paitsi nähnyt merkittäviä para-urheilijoiden saavutuksia eri puolilta maailmaa, myös luonut konkreettisen perinnön, joka ulottuu paljon pidemmälle kuin urheiluareena.

“Peking 2008 muutti tapaa, jolla kesäparalympialaiset järjestettiin ikuisesti, tämä tulee olemaan sama talviparalympialaisten kanssa”, Parsons sanoi. “Peking 2022 asetti näiden pelien toimittamisen uudelle tasolle.”

Äärimmäisten RAJOJEN TYÖNTÄMINEN

Neljä vuotta sen jälkeen, kun Kiina voitti ensimmäisen talviparalympiamitalinsa PyeongChangissa 2018, Kiina hallitsi näitä kisoja 61 mitalilla, mukaan lukien 18 kultaa, mikä on sopiva loppu Pekingin 2022 paralympialaisten tunnukselle – “Flying High”.

PyeongChangissa historiallisen kullan voittanut Kiinan pyörätuolicurling-joukkue puolusti titteliään Pekingissä kukistamalla finaalissa Ruotsin 8-3 turnauksen kivisen alun jälkeen.

Vuoden 2016 lopulla perustettu Kiinan Para-jääkiekkojoukkue teki myös vahvan esityksen, kun se voitti PyeongChangin pronssimitalistin Etelä-Korean voittaen pronssia paralympiadebyyttissään.

Kansainvälisenä naistenpäivänä kiinalaisurheilija Yu Jingistä tuli vain kolmas nainen historiassa, joka on pelannut parajääkiekkoa talvikisoissa. 38-vuotias hyökkääjä teki paralympiadebyyttinsä Kiinan 6-0-voitossa Italiasta alkukierroksen viimeisenä päivänä 8. maaliskuuta.

Kiinan Yu Jing (2. L) tervehtii italialaista Francesco Torellaa (2. R) Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisten paralympialaisten alkukierroksen B-lohkon ottelun jälkeen Pekingin kansallisella sisästadionilla 8. maaliskuuta 2022. (Xinhua/Zhang) Bowen)

Muualla lumessa Zhang Mengqiu voitti kaksi kultaa ja kolme hopeaa naisten paralppihiihdossa tullakseen Kiinan johtavaksi mitalistiksi, kun taas useat muut keräsivät useita mitaleja Pekingissä 2022.

Kiinalaisten paralympialaisten lisäksi myös kansainväliset urheilijat ovat tehneet läpimurtoja eri puolilla.

Sotšissa 2014 Cecile Hernandezista tuli Ranskan kaikkien aikojen ensimmäinen Para-lumilaudan hopeamitalisti ja hän keräsi yhden hopean ja yhden pronssin PyeongChangissa 2018. Vuonna 2022 hän kuitenkin mursi harjoituksissa kaksi nikamaa, mutta pääsi takaisin kilpailuihin vain kahdessa kuukaudessa.

Nyt 47-vuotiaana ranskalainen nousi vihdoin korkeimmalle palkintokorokkeelle voitettuaan kultaa naisten paralumilautakrossissa SB-LL2 Pekingissä 2022.

Kultamitalisti ranskalainen Cecile Hernandez suutelee mitalia Pekingin 2022 talviparalympialaisten Para Snowboard Women’s Snowboard Cross SB-LL2 -kilpailun palkintoseremoniassa Zhangjiakou Medals Plazassa Zhangjiakoussa, Pohjois-Kiinan Hebein maakunnassa 7. maaliskuuta 2022. (Xu. kaao)

58-vuotias sveitsiläinen Francoise Jaquerod on voittanut kaksi para-alppikultaa vuonna 1988, ennen kuin jatkoi paralympiaunelmaansa pyörätuolicurlingissa Pekingin kansallisessa vesiurheilukeskuksessa.

Paralympiadebyyttinsä jälkeen Salt Lake Cityssä 2002, kanadalainen para-hiihtäjä Brian Mckeever on pysynyt erittäin kilpailukykyisenä viimeisen 20 vuoden ajan ja lisäsi kolme kultaa lisää Pekingissä 2022 hänen runsaaseen 13 mestaruuteensa, jotka on otettu kuudelta edelliseltä talviparalympialaiselta. .

TURVALLISET JA KÄYTETTÄVÄT PELIT

Kun maailma kamppailee edelleen COVID-19-pandemian kanssa, näiden paralympialaisten osallistujien turvallisuuden varmistaminen on ollut Peking 2022 -järjestäjien prioriteetti.

Tiukkojen ja tehokkaiden vastatoimien, kuten suljetun silmukan hallintajärjestelmän ja päivittäisen testauksen, ansiosta suljetun silmukan positiivisten tapausten määrä on pudonnut dynaamisesti nollaan talviparalympialaisten aikana Pekingin 2022 järjestelykomitean (BOCOG) mukaan.

“Uskon, että olemme erittäin tyytyväisiä, että tarjoamme turvallisen ympäristön urheilijoille”, Parsons sanoi. “Joten kyse ei ole vain ympäristön tarjoamisesta heille, joissa he eivät saa virusta, vaan he tuntevat olevansa turvassa. Ja luulen, että tämä on se, mitä me täällä koemme.”

Henkilökunnan jäsenet esittelevät esteetöntä pakettiautoa Kiinan kansallisessa alppihiihtokeskuksessa Yanqingin alueella, Pekingissä helmikuussa. 28. 2022. (Xinhua/Sun Fei)

Ennen vuoden 2008 paralympialaisia ​​pyörätuolilla oli pääsy Pekingin metroasemille. Infrastruktuurin parantaminen on yhtä ilmeistä vuonna 2022.

Kansallinen vesikeskus on asentanut yli 100 metriä ramppia; National Alpine Skiing Center on erityisesti suunniteltu köysirata niille, joilla on alaraajojen vajaatoiminta. Lisäksi 41 sairaalaa, 18 hotellia on päivitetty saavutettavuuden parantamiseksi.

Parsons on kutsunut Pekingin 2022 paikkoja “joiksi maailman parhaista talviurheilupaikoista”, mikä on toistettu monien osallistuvien urheilijoiden ja valmentajien keskuudessa.

“Kun kyse on saavutettavuudesta ja [being] Esteettömästi, mielestäni urheilijat voivat puhua jopa paremmin kuin minä”, Parsons sanoi. “Esteettömyysasiantuntijamme ovat siitä erittäin iloisia. Toistaiseksi en ole saanut yhtään valitusta, mikä on aina hyvä merkki.”

“Tilaisuudet ovat täydelliset. Kaikki on hyvää ja hyväksyttävää. Meillä on suuret huoneet ja suuret makuuhuoneet. Heillä on erityiset makuuhuoneet pyörätuoliurheilijoille”, sanoi hollantilainen valmentaja Nicky Elsewaerd.

Kuva otettu helmikuussa. 28.2022 näyttää esteettömiä istuimia Kiinan kansallisessa alppihiihtokeskuksessa Yanqingin alueella, Pekingissä. (Xinhua/Zhang Chenlin)

Amerikkalainen paralympiajääkiekkourheilija Kyle Zych sanoi olevansa kiitollinen esteettömistä tiloista, jotka asennettiin ennen Pekingin 2022 talviparalympialaisia. “Olemme onnekkaita saadessamme kokea niin upean kylän ja tapahtumapaikan.”

Samaan aikaan vapaaehtoiset ovat osallistuneet kisojen onnistuneeseen isännöintiin, sillä Parsons ylisti heidän työtään sanomalla: “Jos urheilijat ovat minkä tahansa kisojen sykkivä sydän, vapaaehtoiset ovat sielu hymyillään, energiallaan ja intohimo.”

“Olen kokenut viisi talviparalympiakisaa, ja kiinalaiset vapaaehtoiset ovat parhaita”, sanoi japanilainen paralppihiihtäjä Gakuta Koike.

VAMMAISTEN SYYN KEHITTYMINEN

Kiinalle paralympialaisten järjestäminen ei tarkoita vain tietoisuuden lisäämistä vammaisista, vaan myös todellisten aineellisten muutosten tekemistä, jotka ovat sivistyneemmän yhteiskunnan perusta.

“Kiinan hallitus on aina tukenut vammaisten integroimista yhteiskuntaan. Vammaisten ohjelmia on kehitetty kattavasti, mukaan lukien paraurheilu”, sanoi BOCOGin varapresidentti Yang Shu’an.

BOCOGin mukaan Kiina on järjestänyt vammaisten talviurheilutapahtumia vuodesta 2016 lähtien ja osallistujamäärät ovat nousseet noin 10 000 ihmisestä yli 300 000:een kauden aikana.

Li Yinuo, maastohiihtojoukkueen urheilija, harjoittelee Luanchuan County Special Education Schoolin kampuksella Luanchuanin piirikunnassa Keski-Kiinan Henanin maakunnassa 18.11.2021. (Xinhua/Li An)

“Maassa, jossa on 85 miljoonaa vammaista, tämä on ehdottoman olennaista”, Parson kommentoi.

Vaikka Yu Jing on ainoa naispelaaja para-jääkiekossa näissä kisoissa, hän ei ole ainoa para-jääkiekon naisten edustaja Kiinassa.

“Kiinassa on monia tyttöjä, jotka haluaisivat liittyä lajiin, ja niitä on jo monia, jotka pelaavat sitä. Olen näiden naispelaajien edustaja tässä joukkueessa. Sain mahdollisuuden pelata maajoukkueessa ja olla tällä lavalla. näyttääksemme kiinalaisten naisten voiman maailmalle”, Yu sanoi.

Jos ei muuta, Kiinan lisääntynyt painotus varjourheilijoihinsa, joista Pekingin talviparalympialaiset ovat vain yksi puoli, on heijastus Kiinan ihmisoikeuksien edistymisestä.

.

Leave a Comment