Ihmiskunta loistaa ikimuistoisten paralympialaisten päättyessä Pekingissä

Kiinan Yu Jing (2. L) tervehtii italialaista Francesco Torellaa (2. R) Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisten paralympialaisten alkukierroksen B-lohkon ottelun jälkeen Pekingin kansallisella sisästadionilla 8. maaliskuuta 2022. (Xinhua/Zhang) Bowen)

Special: 2022 talviolympialaiset

Eloisa ja sydäntä lämmittävä päätösseremonia Bird’s Nest Stadiumilla Pekingissä sunnuntai-iltana nosti esiripun vuoden 2022 talviparalympiakisoihin, jotka ovat lähettäneet maailmalle viestin osallisuudesta, kestävyydestä ja toivosta haastavina aikoina.

Kiinan presidentti Xi Jinping osallistui päätösseremoniaan, ja Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) puheenjohtaja Andrew Parsons ylisti, että “Peking 2022 on merkinnyt uutta aamunkoittoa talviparalympialaisille” ennen kuin julisti ne päättyneiksi.

Viimeisten yhdeksän päivän aikana Kiinan pääkaupunki, ensimmäinen kaupunki, joka on isännöinyt sekä kesä- että talviparalympiakisat, on paitsi nähnyt merkittäviä para-urheilijoiden saavutuksia eri puolilta maailmaa, myös luonut konkreettisen perinnön, joka ulottuu paljon pidemmälle kuin urheiluareena.

“Peking 2008 muutti tapaa, jolla kesäparalympialaiset järjestettiin ikuisesti, tämä tulee olemaan sama talviparalympialaisten kanssa”, Parsons sanoi. “Peking 2022 asetti näiden pelien toimittamisen uudelle tasolle.”

Äärimmäisten RAJOJEN TYÖNTÄMINEN

Neljä vuotta sen jälkeen, kun Kiina voitti ensimmäisen talviparalympiamitalinsa PyeongChangissa 2018, Kiina hallitsi näitä kisoja 61 mitalilla, mukaan lukien 18 kultaa, mikä on sopiva loppu Pekingin 2022 paralympialaisten tunnukselle – “Flying High”.

PyeongChangissa historiallisen kullan voittanut Kiinan pyörätuolicurling-joukkue puolusti titteliään Pekingissä kukistamalla finaalissa Ruotsin 8-3 turnauksen kivisen alun jälkeen.

Vuoden 2016 lopulla perustettu Kiinan Para-jääkiekkojoukkue teki myös vahvan esityksen, kun se voitti PyeongChangin pronssimitalistin Etelä-Korean voittaen pronssia paralympiadebyyttissään.

Kansainvälisenä naistenpäivänä kiinalaisurheilija Yu Jingistä tuli vain kolmas nainen historiassa, joka on pelannut parajääkiekkoa talvikisoissa. 38-vuotias hyökkääjä debytoi paralympialaisissa Kiinan 6-0-voitossa Italiasta alkukierroksen viimeisenä päivänä 8. maaliskuuta.

Muualla lumessa Zhang Mengqiu voitti kaksi kultaa ja kolme hopeaa naisten paralppihiihdossa tullakseen Kiinan johtavaksi mitalistiksi, kun taas useat muut keräsivät useita mitaleja Pekingissä 2022.

Kiinalaisten paralympialaisten lisäksi myös kansainväliset urheilijat ovat tehneet läpimurtoja eri osa-alueilla.

Sotšissa 2014 Cecile Hernandezista tuli Ranskan kaikkien aikojen ensimmäinen Para-lumilaudan hopeamitalisti ja hän keräsi yhden hopean ja yhden pronssin PyeongChangissa 2018. Vuonna 2022 hän kuitenkin mursi harjoituksissa kaksi nikamaa, mutta pääsi takaisin kilpailuihin vain kahdessa kuukaudessa.

Nyt 47-vuotiaana ranskalainen nousi vihdoin korkeimmalle palkintokorokkeelle voitettuaan kultaa naisten paralumilautakrossissa SB-LL2 Pekingissä 2022.

58-vuotias sveitsiläinen Francoise Jaquerod on voittanut kaksi para-alppikultaa vuonna 1988, ennen kuin jatkoi paralympiaunelmaansa pyörätuolicurlingissa Pekingin kansallisessa vesiurheilukeskuksessa.

Paralympiadebyyttinsä jälkeen Salt Lake Cityssä 2002, kanadalainen para-hiihtäjä Brian Mckeever on pysynyt erittäin kilpailukykyisenä viimeisen 20 vuoden ajan ja lisäsi kolme kultaa lisää Pekingissä 2022 hänen runsaaseen 13 mestaruuteensa, jotka on otettu kuudelta edelliseltä talviparalympialaiselta. .


Leave a Comment