Jos ihmiskunta ei pysäytä Putinia nyt, sen on edelleen tehtävä se, mutta paljon kauempana Kiovasta

Lasha Tughushi, DFWatchin päätoimittaja.

18. päivänä Venäjän hyökkäyksen alkamisesta yhä useammat ihmiset sekä poliitikot ja asiantuntijat sanovat, että Ukraina voittaa sodan. Venäjä ei ole onnistunut murskaamaan Ukrainan armeijaa eikä sen kansaa. Mitä enemmän julmuuksia se aiheuttaa, sitä voimakkaampi on ukrainalaisten vastarinta. Se on jo saavuttanut pisteen, jossa on uutisia Venäjän sotilaallisen potentiaalin ehtymisestä, mikä pakottaa Vladimir Putinin ottamaan entistä holtittomampia toimia. Tämä ilmenee lisääntyneessä julmuudessa rauhanomaisia ​​siirtokuntia vastaan, palkkasotureiden värväyksenä eri alueilta ja vapauden viimeisten jäänteiden tuhoamisesta omassa maassaan.

Oletetaan kuitenkin, että Venäjä onnistuu valloittamaan Mariupolin, Kharkovin ja muut suuret kaupungit ja niiden ohella kollaboraatiomieliset hallitsijat. Millaisen kuvan voimme nähdä nousevan tässä tapauksessa? Jopa tällaisessa apokalyptisessä skenaariossa on lähes väistämätöntä, että Ukrainassa syttyy kova sissisota. Maata kohtaa vielä pahempi humanitaarinen katastrofi, miljoonia pakolaisia, tuhansia kuolleita ja haavoittuneita siviilejä tai armeijaa, tuhoutuneita kaupunkeja tai muita siirtokuntia, pirstoutunut talous ja kehitysnäkymien puute, jotka kaikki yhdessä merkitsevät todellista kansanmurhaa.

Tässä suhteessa huomionarvoinen on Putinin viime vuonna julkaistu avoin kirje, jossa hän ilmaisi epäilynsä ukrainalaisten olemassaolosta etnisenä. Tämä on vanhojen venäläisten šovinistien haalistunut paradigma, ikään kuin ukrainalaisia ​​ei olisi olemassa ja he olisivat vain venäläisiä, vaikka he eivät jostain syystä tiedä sitä itse.

Jos hän menestyy Ukrainassa, presidentti Putin ei pysähdy ja jatkaa “voimakasta marssia”. Hän yrittää Valko-Venäjän tavoin muotoilla uudelleen Keski-Aasian. Sitä ennen hänen kohteena on kuitenkin todennäköisesti Kaukasus.

Venäjällä on syvät juuret täällä. Armenian turvallisuus riippuu melkein kokonaan siitä. Armenialaisilla on hyvin vähän liikkumavaraa välttää Valko-Venäjän mallia, mikä on heille täysin mahdotonta hyväksyä.

Venäjälle Georgia on kuitenkin Kaukasuksen ongelmallisin, sillä se on euroatlanttisen liikkeen kärjessä Ukrainan ohella. Jos se voittaa Ukrainassa, Venäjä ei luonnollisestikaan halua saada Naton jäsentä pitkällä aikavälillä etelärajoillaan. Aluksi se vaatii Tbilisiltä ainakin poikkeamista euroatlanttiselta kurssilta Moskovan hyväksi, kun taas viime aikoina se väistämättä asettaa Georgian itsemääräämisoikeutensa tuhon tielle. Putin ei salli, kuten hän on useaan otteeseen julkisesti sanonut, niitä virheitä, joita bolshevikit tekivät Neuvostoliiton muodostuksessa salliessaan neuvostotasavaltojen erota unionista.

Venäjällä on uusi historiallinen vastakkainasettelu Turkin kanssa Azerbaidžanista, mikä luo toisen mahdollisesti tärkeän kriisikeskuksen vakavalle, kiihkeälle konfliktille.

Etelä-Kaukasuksen “uudelleenmuotoilussa” Iran esittää myös vaatimuksiaan, koska se näkee olevansa alueen suuri naapuri, jolla on oma näkemyksensä historiasta ja oikeudenmukaisuudesta. Joka tapauksessa on vaikea ennustaa tarkasti, millainen voimatasapaino ja vaikutusten jakautuminen alueella tulee olemaan.

Ukrainan yhteydessä Venäjän on lähitulevaisuudessa ongelmallista valvoa rajojaan Nato-valtioiden kanssa joukkojen ja sotilaskaluston tulvassa, mikä vetoaa sen suhteiden kärjistymiseen liittoutumaan. Näin ollen tämä lisää huomattavasti sotilaallisen vastakkainasettelun uhkaa, mukaan lukien ydinpotentiaalin käyttö.

Putinin vainoharhaisuuden tunnusmerkki on se, että mitä pidempään hän toimii, sitä virusperäisempää hän vahingoittaa ympäröivää ympäristöä ja luo tuhon pesäkkeitä Venäjän rajoilla.

Tästä syystä Kremlin seikkailu Ukrainassa pitäisi lopettaa välittömästi, muuten se pysäytetään lisää verta ja paljon kauempana Kiovasta!

.

Leave a Comment